У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Особливості консультування в форматі "Людоньки, порадьте!"

У Психолога » Психологічний форум » Інше » Особливості консультування в форматі "Людоньки, порадьте!"

постів: 2
форум
 
Хоча серйозніша форма для такої теми може звучати так: "Особливості заочного анонімного психологічного консультування", проте в темі цього розділу я це сформулював саме за прикладом назви однієї з груп в соціальних мережах.

А за формою це, як на мене, дуже схоже на запитання з тутешньої рубрики "Питання психологам".

Отже. Мене цікавить декілька питань:
- Які сильні і слабкі сторони такого способу задавання питань та отримання відповідей на запитання, які цікавлять (турбують, є важливими тощо)?
- Чим це відрізняється від конфіденційної консультації з окремим обраним фахівцем?
- Які можливості і обмеження для такої форми взаємодії?

Цікаво було би отримати відгуки та відповіді про свій досвід, як від тих, хто питання задає, так і від тих, хто пише відповіді. Тож, якщо вас зацікавила дана тема, прошу відгукнутися. Мене цікавлять погляди і можливість дискусії.

Безкоштовна розсилка цікавинок!



[всі пости]
Добрый день. Тема интересная, и в название в заголовке меткое, как минимум для некоторых вопросов, и того что происходит после первого ответа). Слабые стороны - анонимность, такая себе деперсонализация ( не в психиатрическом смысле). Возможность избежать ответственности за то, что говоришь и пишешь, плюс иногда появляется феномен "лебедя, рака и щуки", когда консультируют совсем разные специалисты. Сильные стороны - возможность получения информации, иногда жизненно важной, возможность минимальной поддержки, и кристаллизация проблемы( как минимум, человек может понять, что это таки проблема).


[всі пости]
Доброго дня. Не те щоб я дуже зрозуміла суть вашого питання smile.gif Але сприйняла його як "чому люди шукають просто порад у інших людей, а не відповідей професійних фахівців, і навіть не очно, а заочно". На це питання можу відповісти.

Тому що відповіді психологів, які наприклад от я вже пару днів погортала тут на сайті, насправді для людини-непсихолога не відповіді. (Як на мене-непсихолога ж знов biggrin.gif) А тобто вони малоінформативні, а іноді не містять взагалі ніякої інформації, яку звичайна людина могла б сприйняти і зрозуміти.

І я розумію, чому так відповідають психологи:

1. професійна етика, ні в якому разі не сказати хоч щось образливе, навіть ніяк не зачепити.
2. професійно забувають, що люди не розуміють термінів навіть вже майже "народних", зате люди дуже добре сприймають приклади, асоціації. А тим більше люди не сприймають натяків із розряду "подивіться на себе, а не на імярєк" - цього взагалі не може зробити людина-непсихолог, вона навіть ще не здатна зрозуміти, про що саме оце ви. Але й велика кількість психологів цього все ще не може зробити, навіть з дипломами, чи не так. Навіть кандидати психологічних наук зустрічались особисто мені, які все ще на це нездатні))
3. Психологи і не бажають видавати багато інформації в своїх безкоштовних консультаціях, бо їх перша справа - як раз заманити клієнта на платну консультацію, і люди, уявіть собі, це розуміють))

Я мала щастя потрапити ще на зарі інтернету на один з перших в рунеті форумів, де люди питали за життя і говорили за життя. Мені було 20, а маститим форумчанам під 30, і дуже рідко кому за 30. І я читала ото все, відкривши рота, і вбираючи отой весь життєвий досвід, як губка. І я теж звісно встрягала в якісь обговорення, і мене навіть бувало обзивали дурою, і то було дійсно образливо, але нічого, всі це здатні пережити. Зате за той рік на тому форумі я дізналась стільки всього, з живого людського спілкування і відвертих розмов, так, саме анонімів, бо неаноніми і не можуть бути хоч приблизно відвертими. Що я навіть і не знаю, скільки мільйонів гривень і за скільки років консультацій мені б довелося витратити, щоб дізнатися хоча б десяту частину того lolol.gif Ну от тому люди туди і йдуть. Тому що там можна дізнатися про цілий спектр ситуацій, і не в час по чайній ложці. Якась підійде якраз людині, якісь будуть мимо, але він хоча б дізнається, що буває і таке, і буде вже підготовленим на випадок. Так, не обходиться і без образ, але це вартує того.

Аби прийняти участь в обговоренні, авторизуйтесь або пройдіть реєстрацію!

qr