У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Дитина, хлопчик 9 років, соромиться чужої наготи

У Психолога » Поради психолога онлайн (безкоштовно) » Гендерна психологія » Дитина, хлопчик 9 років, соромиться чужої наготи
Доброго дня! Моєму сину 9 років. Мене турбують 2 ситуації які відбулись із проміжком у рік. Вперше він був в гостях, де на стіні висіла картина відвертого характеру із жінкою, дитина дуже відреагувала, він розплакався і сказав що у кімнаті не хоче бути. Після відвертого діалогу пояснив, що його дуже пригнічує картина. Авжеш, ми пішли звідти. Вдруге днями від гуляв із другом у парку, купались у фонтані, змокли, згодом друг зняв мокру футболку. Після прогулянки малий більше не хотів з ним бачитись. Ми поговорили і вияснилось, що проблема саме у цьому. Підскажіть, як правильно реагувати на такі ситуації, чи є у цьому проблема, чи це нормально для його віку, і так проявляється статеве зростання. Вдобавок до того, раніше, син несприймав абсолютно прояви ласки від чужих людей, та й по досі не в захваті, коли чужа людина при знайомстві хоче обійняти, він активно проти. Було що вчитель коли він гарно справився із завданням, поцілувала його у голову, він довго ще нарікав на цей випадок. Завчасно дякую за усі відповіді!
Питання від: ; Вік: 30

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
Доброї ночі!
З дитиною однозначно щось і колись трапилось. ДЕ і ЩО саме можна лише припустити. Але це ЩОСЬ однозначно пов'язано з сексуальністю та оголенням. Можливо хтось сексуально приставав чи домагався до нього, при цьому оголював своє тіло. Тому в нього й така реакція на цей тригер.
Шукайте такі ситуації, коли він САМ НА САМ залишався або з кимось із дорослих, або з однолітків. Сексуальне розтління може спричинити серйозну психологічну травму з далекосяжними наслідками.
Тому бажано показати хлопчика дитячому психологу.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Здравствуйте!
Необходимо у него выяснить, что, где и когда его могло напугать, какие ситуации были. Также это может быть бессознательная реакция, которая не осознается, что то когда-то его впечатлило и теперь выходят такие реакции.
Вам бы записать его к детскому психологу и помочь разобраться ему с такими для него пугающими и вызывающими отвращения реакциями!

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Варто звернутися до дитячого психолога. Психолог може вийти на певні причини такої поведінки, використовуючи різні техніки артткрапії чи гри.

👍 радити психолога:

Виберіть психолога для консультування з приводу гендерної ідентичності, гендерних ролей

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Інтерв'ю з психологами
Інтерв'ю з психологами Гендерные вопросы

Феминизация мужчин и маскулинизация женщин - действительно ли в наше время эти процессы усилились?

висловилося: 4

Рекомендуємо

Властность женщин Властность женщин

Властность женщин в домашних условиях может проявляться по-разному. Одним из наиболее распространенных вариантов является выдвижение разнообразных требований...

Мужчина под ударом Мужчина под ударом

Какое же может быть равенство, если мужчины и женщины разные по своей генетике, анатомии, физиологии и психологии?

Мужественность и Женственность в отношениях. Мужественность и Женственность в отношениях.

Отношения – это эксперимент, где двое своим вкладом создают, что-то третье. Сегодня вспомнились мои «Браки», у меня их было два. Следующий будет - осознанный союз. Я вспоминала, что я благодарна своим мужчинам...

qr