У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Не можу визначитися з професією

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Не можу визначитися з професією
Доброго вечора! Мені 21 рік, а я ще й досі не можу визначитися, чим хочу займатися. Після школи вступила до вузу на спеціальність українська мова та література, навчалася на відмінно, особливих проблем не виникало. Проте згодом усвідомила: більшість того, що ми вивчали, - просто марна трата часу, заглиблення в непотрібне, яке не має практичного значення. Я впевнена, що після отримання освіти я змогла б стати гарним спеціалістом, проте відсутність інтересу до професії для мене річ неможлива. Тому я залишила університет. Наразі я перебуваю у пошуках себе, що особливо болісно, адже я не знаю, куди й навіщо я прямую. У мене жахлива депресія, я відчуваю себе повною нікчемою, не здатною ні на що вартісне. Для мене особиста реалізація відіграє надзвичайно важливу роль, вона є обов"язковою для внутрішньої гармонії. Для мене професія - це відчуття, коли ти знаходишся на СВОЄМУ місці, а не лише постійний дохід. Престиж, кар'єрні перспективи, гроші для мене великого значення не мають. Моя мета - реально допомагати людям,проте я не знаю, як саме це зробити. За характером я людина спокійна, врівноважена, вдумлива, дуже відповідальна, наполеглива, працьовита, вимоглива (особливо до себе), неконфліктна, проте принципова. Я боюсь публічних виступів, сором'язлива (часто занадто), мені важко спілкуватися з незнайомими людьми. Віддаю перевагу роботі наодинці, де я маю змогу зосередитись. Маю здібності до мов, проте переконана, що гарним перекладачем мені не стати. Люблю читати художню літературу, цікавлюсь філософією, психологією. Допоможіть мені, будь ласка!!! Постійний пошук мене страшенно пригнічує, я не маю ні бажання, ні сил щось робити. Уже 2 роки настрій жахливий, постійна апатія, відчуття непотрібності та мізерності. Я не знаю, що таке щастя. Завчасно дякую.
Вопрос от: ; Возраст: 21


консультация психолога
Оксана, чтобы найти свой путь в жизни не обязательно бросать всё. Первое образование вам даст возможность закончить второе за 1,5 года. Попробуйте себя в организациях волонтёром.

👍 рекоммендовать:


консультация психолога
Во-первых - не пугайтесь.Вы ставите перед собой вопросы,о которых некоторые даже не задумываются.а значит - уже идете по пути строительства вашей жизни,приближая ее к желаемому.Во-вторых,мне кажется,что имеет место некоторая путаница:вы говорите о том,что хотите найти комфортное для себя по самоощущению место работы.и связываете это с самореализацией.По мне,нахождение в месте,где вам максимально комфортно.и вы тихо занимаетесь тем,что доставляет вам удовольствие,достаточно вяло влияет на необходимость максимально задействовать себя в разных ситуациях.У меня есть знакомая,при встрече с которой я испытываю глубокое восхищение.Ее специальность - та,что вы бросили.В этом году она пошла работать в школу.В результате она поставила себя в условия,в которых решает море разнообразнейших творческих задач.Она научилась говорить "нет",отстаивать свои границы и считаться с чужими.чувствовать себя главной,проявлять твердость и уметь быть гибкой - я не могу всего перечислить,да и не так это выглядит при перечислении!Она живет в непрерывном обнаружении своих новых возможностей,формировании новых умений и знаний о себе в непрерывно меняющихся условиях.По мне,это замечательное поле для самореализации!Хотя это совсем не просто.

👍 рекоммендовать:


консультация психолога
То есть - более отчетливо сформулируйте для себя,чего именно вы хотите.Одно направление выбора - вы выбираете справляться и преодолевать свои страхи и связанные с ними ограничения.Другой выбор - вы идете по пути сбережения сил и энергии,оставаясь в уже освоенных областях.Оба варианта связаны со своим набором морального и энергетического "дохода и ущерба".

👍 рекоммендовать:


консультация психолога
Оксана, ви знаєте, я вас прекрасно розумію, філологія - сфера своєрідна, практичне значення багатьох дисциплін, які ви вивчали, не очевидне, з реальним життям тут зв"язок не такий прямий, як, приміром, в фізиці. Але й у фізиці потрібно вивчати теорію, формули і інші, не застосовувані в повсякденні речі. Практично в кожній спеціальності (в психології також!) є предмети, які, на перший погляд, не мають практичного застосування. Куди б ви не пішли вчитися, якась частина дисциплін буде викликати у вас запитання - а для чого це мені??? Розуміння приходить згодом, під час практичної роботи.
Я б вам порадила, якщо це можливо, повернутися до вузу, отримати диплом, і, як радить моя колега, якщо буде бажання, піти на 2-гу освіту.
Для того, щоб визначитися з професією, раджу спробувати протестуватися он-лайн - в мережі купа профорієнтаційних тестів, тоді вам стане зрозуміліше, з чого вам обирати.
А так, судячи з того, що ви про себе пишете, вам може підійти редакторська робота у видавництві, написання матеріалів для різних видань, переклад. До речі, звідки це уявлення, що ви не станете гарним перекладачем? Вам хтось так сказав? Ви спробували й не вийшло? Якщо вам це подобається, то потрібно пробувати ще, з першого разу мало що добре виходить.
А з приводу практичної користі - в Україні багато гарних дитячих видань, що друкують прекрасні книги, а от доброго редактора подекуди бракує:)) Це лише приклад, ви ж можете себу шукати будь де, успіхів вам у цьому!

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Вы можете предложить автору этого вопроса пообщаться

Отправить запрос на общение могут зарегистрированные пользователи

Чтобы отправить автору этого вопроса предложение пообщаться, Вам нужно быть авторизированным.


Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Психологічний аналіз творів
Неуместный человек
фільмНеуместный человек теми: життя чувства система
Спершу скажи НІ
книгаСпершу скажи НІ теми: вибір самореализация мотивация
Молоко скорби (2009)
фільмМолоко скорби (2009) теми: горе меланхолия утрата
qr