У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Страх будувати стосунки

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Страх будувати стосунки
У мене така проблема, мені дуже важко знайти кохану людину. Проблему я знайшла: в мене батько дуже випиває - скажу так, бо слово алкоголік викликає в мене неприємні відчуття,і він зіпсував життя мамі, в нього в думках лише одна горілка, і я дуже побоююсь будувати стосунки з острахом, що мій хлопець, а в майбутньому чоловік буде таким же самим. Я ніяк не можу перебороти цей страх. А ще одією з проблем - це я боюсь розчарувати маму, адже вона завжди мене настановляє: "дивись уважно при виборі хлопця, не спішись. не повтори моєї помилки ". І це мене ще більше лякає. Тому я відмовляю багатьом хлопцям, і не починааю будувати зовсім ніяких стосунків. Хоча мені вже 18, і в мене ще хлопця і не було. А ж хочеться підтримки, любові, відчути приємні почуття кохання. Чекаю цінних для мене порад від Вас. скоро наступає Валентина і на душі стає якось так сумно, особливо, коли бачиш на вулиці закоханих пар...
Вопрос от: ; Возраст: 18


консультация психолога
Маряна, Вы, как и каждый другой человек, Ваша мама, в том числе, можете прожить только свою жизнь, с ее ошибками, удачами и неудачами. И получить свой собственный опыт, который не будет не похож ни на чей другой. Сейчас, Вы, похоже, сильно зависите от мнения мамы, которая говорит Вам, чтобы Вы не повторили ее ошибок. Но, если бояться ошибок, то можно всю жизнь просидеть, оберегая свою безопасность, и при этом не получая никакого жизненного опыта. В том, что мама живет с мужем алкоголиком, 50 процентов ее ответственности. Она могла развестись с ним. Она этого не сделала и теперь пугает этим Вас. Если хотите отношений, поддержки и любви- пробуйте, не бойтесь ! Нарабатывайте свой собственный, бесценный и ни на кого не похожий опыт ! Удачи и смелости !

👍 рекоммендовать:

29-01-2015 22:22:53Дополнение от автора
Вдячна, що ви відгукнились на мою проблему) Знаєте, я постраюсь, но у мене дуже великий страх, тривожність і я незнаю як із цим справитись. Хочу додати, ви дуже правильно підмітили, що мене дуже сильно хвилює думка мами, все, що їй колись не вдавалось, вона це все проектує на мене...Підскажіть будь ласка як впоратись із цим всім, бо таке враження складається, що буду до кінця життя сама, бо боюсь ризикувати...Відійду трошки від теми..Знаєте, був колись у мене досвід, сподобалась я одному хлопцеві, і він також мені подобався, але через свій страх, я боялась з ним що-небудь починати,через алкоголізм батька, адже живемо ми в невеличкому місті, ми з ним довго спілкувались 2 роки, і йому надоїло, що я завжди "морожусь" так би мовити, і він почав стосунки з іншою, ще з іншою, мав вже купу дівчат, але при випадковій зустрічі завжди зустрічав мене з широкими обіймами; а я його досі не можу забути, всіх хлопців порівнюю із ним, зараз, здається, він змінився, незнаю, ми давно не бачились, а тим більше не спілкувались..оця ще одна проблема: як його викинути із голови? і не порівнювати з іншими хлопцями? по іду по місту, і думаю, можливо я його побачу, і це так завжди) трошки призабуду і знов згадую) Поможіть будь ласка, бо я дуже запуталась, так хочеться відчути себе коханою дівчиною, перейти через свій страх..


консультация психолога
Может, стоит подойти к нему самой и поговорить, рассказать о себе,о своих чувствах, о том, как Вам дома. Сказать, что он нравится ? Что будет, как думаете ?

👍 рекоммендовать:

29-01-2015 22:49:40Дополнение от автора
ну, він зараз має дівчину, в них правда, трохи велика різниця десь 5-6 років, вони в 11 класі, він закінчує 5 курс...я завжди хотіла, побачивши його, розяснити цю всю ситуацію, але по-перше не було такої можливої нагоди, а з другої сторони, я чесно кажучи, не уявляю цього..вважаю, що мій шанс втрачений, та й як ви собі це предствляєте, вже скільки не спілкувались, я пишу про зустріч і все розказує...мені здається, він подумає, що я якась несповна розуму і буде страх в нього, а вдруг я не змінилась, я та ж сама морожена дівчина...


консультация психолога
Не бойтесь быть сумасшедшей.) Влюбленные все слегка ( иногда даже не слегка ) сумасшедшие. И, вообще ничего не бойтесь. Поговорить с другим человеком-это так жизненно ! Даже если этот парень откажет Вам,скажет, что любит новую свою девушку, так уже точно будете знать что-то про него, не будете мучить себя неизвестностью. И, опять таки, приобретете опыт общения с мужчиной и больше будете знать про себя после этого.

👍 рекоммендовать:

29-01-2015 23:22:11Дополнение от автора
так, можливо, ви маєте рацію, уявивши це все, серце стало битись набагто сильніше, так любов- це сумашедша і незрозуміла штука, ви тут знов маєте рацію, але, в мені знов присутній страх, страх ризику, я боюсь, вже сама незнаю чого, просто не уявляю його реакції на слова : "привіт, давай зустрінемось"...боже, яка я сповна розуму...я незнаю, я запуталась, просто якийсь хаос..я боюсь цього...можливо, він вже давно про мене забув, і тут я пишу, а як він скаже: " для чого"??, паніка і катастрофа...


консультация психолога
Доброго вечора!
Погоджусь з колегою стосовно "жити і здобувати власний досвід".
Є поняття "батьківський сценарій", коли ми проживаємо життя повторюючи долю батьків. І є "анти-сценарій", коли ми намагаємося будь що не повторити їх помилок... проте всеодно їх робимо.
Пам'ятайте про труднощі в житті своїх батьків, проте у власному житті ніяк не орієнтуйтесь на них, бо Ваша доля - інша, унікальна.
Варто поважати батьків. Маму з її вибором чоловіка, і батька.
Можливо Вашій мамі складно змиритися, прийняти своє життя таким, як воно склалося. Проте, якщо Ви приймете своїх батьків з усіма слабкостями і силою, то матимете свободу прожити власне життя щасливо.

👍 рекоммендовать:


консультация психолога
Маряна, в нашем с Вами диалоге я хочу поддержать Вас в Вашей смелости, в умении рисковать, получая для себя что-то. Страх и тревога будут присутствовать всегда при этом. Но страх бывает всегда рядом с желанием. И важно, понимая о своем страхе, идти все же за своим желанием, не рисуя картинки в голове о том, что может сделать, подумать или сказать другой человек. Вы никогда не узнаете, что и как будет, пока не рискнете сделать что-то.Будьте бережны к себе и к своим желаниям. А на вопрос :" Для чего?", можно ответить:" Хочу поговорить с тобой ". Людям приятно внимание со стороны других.

👍 рекоммендовать:

29-01-2015 23:56:46Дополнение от автора
Дуже дякую Вам за поради, за вміння вислухати, як кажуть: утро вечера мудренее, задуматись потрібно над вашими словами і головне, якщо надумаю напсиати, нічого не боятись!!!


консультация психолога
Пожалуйста

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Вы можете предложить автору этого вопроса пообщаться

Отправить запрос на общение могут зарегистрированные пользователи

Чтобы отправить автору этого вопроса предложение пообщаться, Вам нужно быть авторизированным.


Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Психологічний аналіз творів
50 оттенков Серого
фільм50 оттенков Серого теми: сексуальність кохання отношения
Тарас Бульба
книгаТарас Бульба теми: семья відносини родители и дети
Дівчина онлайн
книгаДівчина онлайн теми: панічні атаки самоприйняття підлітки
qr