У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Чи нормальним є рішення не мати дітей?

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Беременность, роды, материнство » Чи нормальним є рішення не мати дітей?
Добрий день, мені 24 роки, 6 років заміжня, працюю педагогом. Останнім часом знайомі все частіше, а точніше, практично завжди ставлять одне і теж запитання: Ну коли вже нарешті поповнення. Я відсміююсь, що в мене на роботі і так 240 дітей і з мене досить, бо прекрасно розумію, що я ще не готова. Чоловік також вважає, що ще рано, його і мої батьки, в принципі, теж за кар'єру, власне житло, життєвий досвід і вже потім появу дитини. Але я все більше замислююсь/боюсь, що потрібний час так і не настане. Я людина дуже сентиментальна, гостро відчуваю чужі проблеми, плачу над фільмами і книгами, але ось малі діти не викликають у мене жодних емоцій. Немає типових мімімі, бажання помацати і понянчитись з немовлям. Навіть з племінниками не було таких емоцій. Оскільки я працюю з дітми і вже бачила випадки, наскільки нещасливою є дитина, коли батьки відверто її не хотіли. Тому для себе я вирішила, що дитина має бути тільки бажаною, рости в любові і турботі. Але чи нормальними є моя реакція на малюків? І чи зникне вона, коли у мене з'явиться власна дитина?
Вопрос от: ; Возраст: 24

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
Здравствуйте, Вика!
цитата:

для себе я вирішила, що дитина має бути тільки бажаною, рости в любові і турботі. Але чи нормальними є моя реакція на малюків? І чи зникне вона, коли у мене з'явиться власна дитина?

Ваши мысли о детях заслуживают уважения, однозначно каждый ребенок должен расти в атмосфере любви и заботы.
Любые ваши мысли, желания, реакции имеют право на существование.
И ваше желание или нежелание иметь детей может меняться со временем, также как и чувства к собственному ребенку.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Добрий вечір!
Ви і Ваш чоловік вирішуєте коли ставати батьками. Покладайтеся на внутрішні відчуття. Щодо ставлення до інших дітей, тут можуть бути суттєві відмінності. Коли народиться Ваша дитина, це буде зовсім інший досвід плюс відповідний гормональний фон.
цитата:

Тому для себе я вирішила, що дитина має бути тільки бажаною, рости в любові і турботі.

А як щодо Вашого дитинства, чи відчували Ви таку атмосферу навколо себе?

👍 рекоммендовать:

13-01-2020 00:01:12Дополнение от автора
У мене було прекрасне, щасливе дитинство, я була довгоочікуваною, улюбленою дитиною. Я відчувала любов, підтримку, при чому не лише від батьків, але і від всієї великої родини. Я і до сьогодні дуже люблю і переживаю за всіх, з двоюрідними братами і сестрами дружимо уже своїми сім'ями. Інколи ловлю себе на думці, що може мене виростили егоїсткою. Хоча у мене є брат і батьки ставились і ставляться до нас однаково.

Виберіть психолога для консультування з приводу складнощів материнства, перинатального супроводу, підготовці до родів

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Вы можете предложить автору этого вопроса пообщаться

Отправить запрос на общение могут зарегистрированные пользователи

Чтобы отправить автору этого вопроса предложение пообщаться, Вам нужно быть авторизированным.


Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Похожие онлайн консультации

21-12-2019 Страх
Інтерв'ю з психологами
Інтерв'ю з психологами Як допомогти дитині підготуватися до народження молодшого брата чи сестри

Як повідомити дитині новину про очікування другої дитини? Як підтримати старшу дитину, коли в родині з'являється молодша? Як допомогти старшій дитині відчувати себе важливою? Чи має старша дитина допомагати по догляду за молодшою? Якщо так, то як допомогти старшій дитині прийняти нову відповідальність та розв

висловилося: 1

Інтерв'ю з психологами Подготовка семьи к появлению первенца

Почему рождение ребенка у пары психологи называют кризисом? Ведь в народе, наоборот, нередко считается, что ребенок укрепляет семью, крепче связывает супругов... Где в идеале должен спать ребенок?

висловилося: 5

Інтерв'ю з психологами Партнёрские роды

Стоит ли идти на роды вместе с мужем? Может ли мужчина получить психотравму вследствие присутствия на родах?

висловилося: 7

Рекомендуємо

Мать - одиночка. Ребенок или аборт? Мать - одиночка. Ребенок или аборт?

Женщину, принимающую самостоятельное решение о рождении ребенка, хочется поддержать тем, что она будет права в любом случае, какой бы выбор ни сделала. Потому что правильных решений в данной ситуации нет. Есть много точек зрения на эту тему

Эмоциональное выгорание мам Эмоциональное выгорание мам

Эмоциональное выгорание мамы - как распознать? Эмоциональному выгоранию больше всего подвержены люди помогающих профессий - доктора, психологи, учителя, работники социальных служб и… мамы.

Когда беременность не наступает, или как заметить черную гориллу Когда беременность не наступает, или как заметить черную гориллу

Знаете как работает функция репродукции человека? Как у животных. Размножение возможно в комфортных и безопасных условиях окружающей среды.

Чому чоловіки не горять бажанням возитися з немовлям? Чому чоловіки не горять бажанням возитися з немовлям?

Лише невелика кількість майбутніх батьків згадають про практичну допомогу по догляду за дитиною, про намір розвивати спадкоємця, грати з ним вже з народження, - і тим паче небагато реально цим займатимуться.

qr