У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Как сказать ребенку 8 лет о разводе родителей.

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Как сказать ребенку 8 лет о разводе родителей.
Ребенок уже как год проживает с папой и что б он не узнал о разводе от третьего лица (не хотим с его мамой потерять доверие сына) решили с бывшей женой рассказать ему о разводе. Ребенок эмоциональный и глубоко анализирующий.... как ему сообщить новость о разводе с минимальным ущербом для его психики?
Вопрос от: ; Возраст: 39


психолог онлайн
Доброго дня, Roadster.
А чому рік не говорили сину, чому наважилися зараз? Що раніше говорили сину про цю ситуацію? Найкраще - це попереднє спільне обговорення колишнього подружжя про те, що говорити + обов'язково сказати сину, що це не його провина, а непорозуміння між батьками і що він буде продовжувати спілкуватися з обома. Найважливіше, щоб обоє біологічних батьків повідомили про це і були присутні.

👍 рекоммендовать:

23-03-2021 15:44:47Дополнение от автора
Раніше не хотіли травмувати і казали, що потрібно попрацювати порізно батькам. А вирішили зараз, аби хтось інший не "прояснив цю ситуацію", а він допитливий...


психолог онлайн
цитата:

Раніше не хотіли травмувати і казали, що потрібно попрацювати порізно батькам.

А за цей рік, син спілкувався не лише з батьком, але і з матір'ю?
цитата:

аби хтось інший не "прояснив цю ситуацію"

Яка людина з'явилася у Вашому житті, що здатна "прояснити" ситуацію зараз?

👍 рекоммендовать:

23-03-2021 16:05:35Дополнение от автора
Він повноцінно спілкувався і спілкується з обома батьками. Жодної додаткової людини не з'явилось і "додаткова людина" не була причиною розлучення, але оточуючі (друзі дитини, родичі) можуть випадково в розмові згадати цю подію і нам би не хотілось аби дитина про факт розлучення дізналась би від посторонньої особи.


психолог онлайн
ОК, тоді вище Вам вже була надана рекомендація. Ви маєте також розуміти, що хлопчик має право сумувати і гніватися і Ваше завдання визнати його почуття, поспівчувати йому. Якщо Ви побачите, що сину буде надто психологічно важко після почутого, Ви завжди можете звернутися індивідуально до дитячого психолога, де спеціаліст, через арт-терапевтичні техніки, допоможе хлопчику конструктивно вивільнити свої переживання.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
в первую очередь, ничего не скрывать. развод не отменяет ваше отцовство и матермество!!! чем больше ребенок будет знать тем лучше! как он будет общаться с тем родителем который уйдет. как часто видиться, звонить, общаться, гулять, проводмть каникулы. четко и понятно, это снимает тревону неизвестности. травма случается когда вы говорите что све хорошо, а на самом деле не так. ребенок чувствует, а вы "нет у нас все хорошо, мы пара", и как быть и кому верить?

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!
Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Психологічний аналіз творів
Сквозь снег (2013)
фільмСквозь снег (2013) теми: відносини отношения сепарация
Зіґмунд Фройд
книгаЗіґмунд Фройд теми: вибір система жизнь
qr