У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Страхи з приводу особистого життя

У Психолога » Задать вопрос психологу онлайн » Страхи з приводу особистого життя [архив]
13-07-2008
Мені страшно розійтися з хлопцем, який меі не підходить, бо я боюся, що не знайду нікого іншого. Може, це і справді смішно, адже мені лише 20 років і хлопців навколо багато. Спробую обгрунтувати свій страх. По-перше, даються взнаки комплекси щодо зовнішності. Я дуже довгий час була гладкою, соромилася свого тіла, мене часто обзивали "коровою" тощо. Мені довгий час узагалі здавалося, що хлдопець не може мене покохати, бо я неприваблива. Я над собою багато працювала - дуже схудла, стильно вдягаюся, часто змінюю імідж, зачіски, колір волосся. Зараз бачу,що стала справді дуже симптатичною і яскравою дівчиною, але усвідомлення цих змін якось дуже повільно доходять до моєї голови. Ззовні я одна, а почуваюся іншою. І досі,коли хлопці проявляють до мене симпатію, говорять компліменти, моєю першою реакцією є здивування:(До них же не доходить як гарна дівчина може так комплекcувати. Короче, феномен гидкого каченяти) Але це навіть не головне, бо потихеньку прогрес у моїй голові усе ж спостерігається. Насправді мені страшно, бо я бачу приклад моїх подруг, у яких до 22 років ніколи не бувало стосунків, а у деяких й сексу. І це зовсім не тому, що вони якісь потворні чи дурні. Зовсім ні. Проблема у розумі й освіченості. Я і мої подруги - розумні дівчата, які читають не журнали Космополітан, а Сартра і Ніцше, що насправді тільки заважає. Я знаю, що цікавих і розумних хлопців вистачає, але чому ж тоді більшість моїх подруг самотні? Я розумію, що я і мої подруги - то різні люди, але у нас дуже багато спільного і проблеми схожі. Напевно, я дуже боюся бути одна. Я чомусь дуже боюся бути одна. Може, звикла до теплих слів, обіймів і тепер дуже не хочеться усе це втрачати. Підскажіть як побороти свій страх і невпевненість?
Вопрос задан: Xena; Возраст: 20
  понравился вопрос?   


Советует психолог: Евгений Викторович Мишин 13-07-2008

консультация психолога Xena, у Вас на весах, временное одиночество и текущие отношения. Напряжение растет со стороны отношений. И когда напряжение станет слишком сильным, Вы выберете разрыв. Сами. А если напряжение спадет, то все останется, как есть. Все просто. Текущие отношения устраивают Вас больше, чем их отсутствие. Либо же при текущих отношениях появится еще кандидат, и у Вас будет выбор. Тогда тоже Вы решите сами. Думаю, это не неуверенность, а практичность организма. Он следует своим потребностям.

13-07-2008Дополнение к вопросу
1. Він ненадійний, безвідповідальний, обманює мене і усіх навколо(бреше з приводу дрібниць,отже, завжди), може тиждень не телефонувати і вважає, що це нормально, хоча якщо я так роблю дуже обурюєтьс. Коли скаржуся - починається маніпуляція. Наприклад, питаю: "Чому ти не телефонував кілька днів і не відповідав на дзвінки? Я хвилювалася. Мене це ображає..." У відповідь чую маячню - "Ти мене не кохаєш. І кинеш. Якби кохала, то не злилася б." Тобто "переводить стрілки" і замість того, щоб обговорити його ставлення до мене я повинна доводити йому, що я його кохаю і не кину.Раніше користувався своєю харизмою - починав дуже миленько всміхатися, але зараз це на мене і близько не діє.
2. Щодо часу - окрема тема. Він увесь час зайнятий. То у нього робота, то у когось день народження, то до батьків у гості треба. Весь час "працює". Не вірю, що людина не може викроїти час, якщо захоче. Ніколи не знаю коли ми зустрінемся, нічого з ним не можна спланувати. На питання коли він закінчить роботу відповідь тільки одна :"Не знаю." Зараз бачимося іноді кілька разів на тиждень, іноді раз на два тижні( Але розходитися не хоче. Його й це влаштовує.
3. Деяким він дуже подобається. Взагалі він привабливий, харизматичний, вміє підтримувати розмову, загалом справляє приємне враження на людей. Коли я скаржуся подругам і кажу, що, можливо, час припинити стосунки деякі починають говорити, що не варто, бо він класний і тому подібне. Просто вони не знають як іноді він поводиться, або взагалі не вірить, та мені не дуже-то й хочеться розповідати.
4. Мама каже. що безвідповідальний, ненадійний, на нього неможливо покластися. Раніше я, закохана дурепа, дратувалася і заперечувала, але це ж правда(

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наші психологи

qr