У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Проблеми з дитиною

Як розговорити дитину
Питання від: ; Вік: 38

Підберіть дитячого психолога онлайн або в містах України.


психолог онлайн
1
Владимир Анатольевич Тарасенко
Для начала самой научиться говорить)
Информации 0, поэтому и ответить нечего
Ни возраст ребенка не понятен, ни проблема

👍 радити психолога:


психолог онлайн
цитата:

Як розговорити дитину

Що Ви самі для цього робите?

👍 радити психолога:

10-12-2023 18:25:29Доповнення від автора
Я кажу, що маю її захищати. Але у відповідь у мене все добре. У психолога сказала те саме. Але проблеми у школі, просять перейти у іншу школу. Різала собі руки, зараз напевно перейшла на ноги. Вчителька каже що курить, та приносять подруги якусь гидоту.

Виберіть психолога для консультування з приводу відносин батьків та дітей

10-12-2023 18:31:29Доповнення від автора
Мила гарна дитина, у 13 років, щось трапилося. Друзі змінюються, ховає телефон, блокує як тільки підходжу. Про руки здогадалася, коли у жару ходила у теплій кофті, потім почала надягати багато резинок-браслетів. Потім сказала, що більше так не буде. Але ніг я не бачу.


психолог онлайн
1
Алла Володимирівна Романенко
цитата:

Мила гарна дитина, у 13 років, щось трапилося. Друзі змінюються, ховає телефон, блокує як тільки підходжу. Про руки здогадалася, коли у жару ходила у теплій кофті, потім почала надягати багато резинок-браслетів. Потім сказала, що більше так не буде. Але ніг я не бачу.

Зрозуміло. Ситуація доволі складна: підлітковий вік характерний пошуком свого місця і визнання серед однолітків, цікавістю до аспектів дорослого життя - сексу, алкоголю, куріння тощо.
Наявні прояви аутоагресії, тобто агресії спрямованої на саму себе. Напевно, через душевний біль і НЕ ЗМОГУ з ним впоратись самотужки.
Які у Вас були стосунки з дочкою ще з її народження?
А які у неї з батьком?
Чи можна вважати атмосферу в сім'ї спокійною і безпечною?

В любому випадку від Вас потрібна любов і витримка. Не насідати і не залякувати поганими наслідками. Спробуйте відчути і помітити в ній особистість(!), яка потребує уваги і поваги, права на щире спілкування і довіру. Також на помилки і набуття досвіду, в тому числі некорисного. В подальшому на їх усвідомлення і виправлення.
І це все аж ніяк не заперечує проявів з Вашого боку виважених і справедливих вимог до дитини.
Бажано, щоби у Вашій особі вона відчула стабільного, чуйного і справедливого дорослого(!)

👍 радити психолога:

10-12-2023 18:58:40Доповнення від автора
Будь-які її бажання, вони завжди аргументовані, виконувалися. Ніколи не просила зайвого. В мене їх троє, вона середня. Можливі ревнощі до меншої сестри. Завжди нас поправляє, коли ми сваримося з татом. Або тато свариться на тварин. Вона дуже розумна, все за що береться в неї виходить, шити, малювати, музична школа, собака дресирування. Я не розумію що пішло не так. Хочу допошти і їй і собі. Школу напевно будемо міняти.


психолог онлайн
Самоповреждения это уже серьезно и требует психиатра+психотерапии. Увы, но само не пройдет, нужна поддержка и помощь.
Относительно того, что прячет телефон, не делиться, то это нормальная ситуация в подростковом возрасте. Не все и не всегда дети говорят и будут говорить. Возможно психотерапевт будет тем, кому она сможет рассказать.
Правда не ждите, что психотерапевт будет докладывать все, что говорит дочь. Только опасные моменты+то, что поможет вам наладить контакт с дочерью и создать атмосферу дома, чтобы дочери было спокойно и безопасно.
Быть готовой к тому, что меняться нужно будет всем, а не "вот вам дочь, сделайте с ней что-нибудь, чтобы она снова стала прежней". Семья это система и работа предполагается и ваша и мужа.
С вашей стороны не критиковать, не угрожать, не сравнивать ни с другими, ни с ней самой ранее. Курение это конечно неприятно, но многие пробуют и сейчас лучше эту тему не трогать. Почитать литературу про подростков, возрастные особенности этого возраста. В идеале и вам психотерапия, потому что нелегкий период.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
цитата:

Школу напевно будемо міняти.

Як дочка сприймає ідею змінити школу?
цитата:

Вона дуже розумна, все за що береться в неї виходить, шити, малювати, музична школа, собака дресирування.

Тільки береться, чи продовжує займатись?
цитата:

Завжди нас поправляє, коли ми сваримося з татом.

Дівчина може помилково брати на себе відповідальність за негаразди між батьками. Не стверджую, але таке трапляється часто.
Та й, до речі, як Вам здається: сварки між чоловіком і дружиною, свідками яких стають діти, кому шкодять більше - дорослим чи дітям?
цитата:

Можливі ревнощі до меншої сестри.

Саме про ситуацію у ставленні до молодшої дочки з нею проговорювали?

👍 радити психолога:

10-12-2023 20:05:51Доповнення від автора
Школу хоче змінити,точніше однокласників. Як є настрій займається усім потроху. За сварки, я намагаюся уникати їх. Пояснюю, що дуже важко зараз і батькам. Ми можемо не стримуватися інколи. У молодшої сестри є постійна подруга.


психолог онлайн
Схоже дитина нікому не довіряє. Тому й нічого не розповідає.
Як вважаєте, звідкіля взялася ця недовіра?
Може якомусь психологу й довіриться. Але тільки НЕ шкільному - бо він буде зобовязаний розповісти завучу-директору-вчителю, людина залежна. Мабуть тому й не розповіла нічого. Але хтось інший може довіру в неї й викликав би.
Зі школи забирати треба - бо її вірогідно там булять.

👍 радити психолога:

10-12-2023 21:54:15Доповнення від автора
Як звернутися до Вас? Чи можливі консультації он-лайн.


психолог онлайн
Напишіть будь ласка в особисті повідомлення.

👍 радити психолога:

10-12-2023 22:09:23Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 356249 для Павел Леонидович

Як Ви проводите сеанси? Яка вартість?


психолог онлайн
Напишіть будь ласка в особисті повідомлення:
Нажимаєте "зв'язатися з психологом", вибираєте "повідомлення", пишете текст повідомлення.

Відредаговано автором 10-12-2023 22:19:53


👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів

Рекомендуємо

Как воспитать счастливого ребенка? Как воспитать счастливого ребенка?

Воспитание детей - процесс очень важный и ответственный. Основную роль в воспитании детей призваны играть их родители. Именно от того, что дадут родители в детстве и зависит будущее ребенка, его будущей семьи...

Родительская тирания. Шанс выжить есть всегда! Родительская тирания. Шанс выжить есть всегда!

Если вам «достались» властные авторитарные родители, то, с одной стороны, этому можно посочувствовать... Готовы ли вы брать на себя ответственность за изменение отношений со своими родителями?

Папина любовь. О роли отца в жизни каждой девушки. Папина любовь. О роли отца в жизни каждой девушки.

В обществе сложилось мнение, что роль матери, по сравнению с ролью отца, гораздо важнее в воспитании ребенка. Если мы вернемся к нашим дальним предкам, то ...

Защититься от ребенка? Как? Защититься от ребенка? Как?

Дети требуют, ноют, обманывают, дерутся, плачут, дергают, обзывают. Они умеют манипулировать нами, знают слабые места. 10 советов, которые помогут нам оставаться собой, сохранить спокойствие и главное, любовь к нашим детям.

Обида на родителей Обида на родителей

За всю мою практику мне почти не попадалось людей, которые бы не обижались на своих родителей. Наверное, это одна из самых сложных тем нашего времени...

Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга? Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга?

Любого ребёнка, начиная с первого класса нужно предупредить, что его могут дразнить, высмеивать одноклассники, возможно даже ударить. Если что-то такое произошло...

qr