У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Післяродова депресія чи що це?

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Післяродова депресія чи що це?
Доброго дня! Мені 27 років. Порадьте, будь-ласка, що робити. П
Вопрос от: ; Возраст: 27


психолог онлайн
Доброго дня. Порада одна - йдіть до психотерапевта на прийом.


👍 рекоммендовать:

18-12-2017 19:48:15Дополнение от автора
Доброго дня! Мені 27 років. Порадьте, будь-ласка, що робити. П'ять місяців тому у нашій сім'ї народилась дитина, яку ми чекали і хотіли. Після пологів я сама не своя, не розумію що зі мною( настрій міняється весь час, дуже плаксива, не хочу виходити з дому, дитина спить вдень дуже мало- весь час на ручках, чоловік весь день до 9-ї вечора на роботі, грошей постійно бракує, хоча він заробляє, мені цього не достатньо, так як до вагітності я працювала на хорошій роботі і заробляла я добре(. Мені нічого не хочеться, таке враження що я прив'язана і це залишиться назавжди, інтимних стосунків з чоловіком не хочеться...Постійно згадую минуле і порівнюю з теперішнім і плачу


психолог онлайн
1
Оксана Васильевна Фортунатова
Доброго дня.
Схоже, що народження дитини сильно і різко змінило Ваше життя. Зазвичай такі зміни викликають злість і лють - і це нормально. Але якщо Ви забороняєте і навіть не усвідомлюєте цю емоцію, то запускаєте ланцюгову реакцію. По-перше, якщо Ви пригнічуєте злість - Ви її не проживаєте і разом із нею пригнічуєте інші емоції до дитини. В результаті не встановлюється емоційний зв`язок з дитиною і, як наслідок, дитина постійно в тривозі і лізе на руки. І Ви не отримуєте того природою задуманого "наркотику", що виробляється в організмі завдяки цьому зв`язку. По-друге, зупиняючи емоції Ви "влітаєте" у депресію: як раз все те, що описали. Вам потрібна робота з психологом, щоб прожити накопичені емоції. І тоді життя раптом стане налагоджуватись. :-)


консультация психолога
Доброго дня, Галино!
Те, що ви описуєте, дійсно, схоже на депресію. Народження очікуваної дитини – велика радість, а радість – теж стрес для організму і це природно. Крім того, поява дитини внесла великі зміни і в фінансовий стан, і в розклад дня, і в емоційну сферу. І потрібен час та сили, щоб адаптуватися до всіх цих змін.
Але!
Так буде не завжди. Так, все змінилося, і точнісінько так як раніше вже навряд чи буде, але й так важко як зараз теж не буде. Дитина підросте і не буде весь часна ручках. Організм остаточно відновиться після пологів, ви почнете висипатися і інтимне життя налагодиться. З часом ви підете на роботу і нормалізується фінансовий стан, ви будете знов професійно реалізовані.
Зараз вам треба налагодити побут так, щоб ви могли відновлювати свої сили. Не соромтеся просити допомоги у близьких. На вихідні дайте чоловіку побути з дитиною, а сама відпочиньте. Краще не зробити щось і приділити час собі (поспати, попити чаю в тиші, зробити маску, поговорити з подругою), ніж вести ідеально господарство і бути виснаженою. Якщо є можливість скооперуйтеся з іншими молодими матусями, можливо ви зможете організувати взаємодопомогу, і точно зможете поговорити і зрозуміти, що складно не лише вам, що природно зараз бути виснаженою, невдоволеною та інше. Дозвольте собі почуття, не орієнтуючись на ідеальний образ матусі, що всім задоволена і усміхнена. Ви маєте право поплакати, хотіти чогось не тільки для дитини, бути живою.
Успіхів!

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Вы можете предложить автору этого вопроса пообщаться

Отправить запрос на общение могут зарегистрированные пользователи

Чтобы отправить автору этого вопроса предложение пообщаться, Вам нужно быть авторизированным.


Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Психологічний аналіз творів
50 оттенков серого
фільм50 оттенков серого теми: секс кохання
Дорога перемен (2008)
фільмДорога перемен (2008) теми: кохання семья жизненные ценности
Сериал «Притворство» (2019)
фільмСериал «Притворство» (2019) теми: інваліди родители и дети созависимость
qr