У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Это вызвано взрослением?

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Это вызвано взрослением?
Здравствуйте. В общем, в долгих вечерних раздумиях я впадаю в какую-то невесомость, будто я - это не я. Просто я ощущаю, что будто в любой момент я могу стать психопатом или хуже - убийцей. Думаю, а вдруг у меня неустойчивая психика и я в какой то момент стану страшным человеком, что меня сможет остановить, или я себя серьёзно накручиваю? Ведь как только мне стоит выйти на улицу и пообщаться со сверстниками или за работой с отцом, то сразу всё становится на круги своя, но эти раздумия утомляют меня и пугают, ведь главный вопрос - А ЧТО ЕСЛИ. Я склонен думать, что это скорее моё природное укрепление психики, ведь сейчас идёт активное половое созревание, но всё равно, я должен быть точно уверен, что я действительно не психически болен или ещё чего похуже.
Вопрос от: ; Возраст: 15


психолог онлайн
Здравствуй Артём,то что ты описываешь это мысли,фантазии которые тебя пугают, эти фантазии к реальности прямого отношения не имею,поверь настоящие психопаты и убийцы не боятся своих проявлений,чтоб понять почему они к тебе приходят можешь поработать с психотерапевтом .Приглашаю, работаю с таким запросом.

👍 рекоммендовать:

27-03-2020 15:32:12Дополнение от автора
Спасибо за ответ, Кристина. Возможно, я и не прям закоренелый психопат)), но всё равно, я пытаюсь себе представить, каково это, как, например, какой-то герой в фильмах убивает и чем он руководствуется, и я считаю, что слишком рано взялся думать на такую серьёзную тему, что меня и спугнуло, но других вариантов исключать тоже не стоит.


психолог онлайн
Доброго дня, Артём.
Повністю погоджуюся із колегою і хочу додати, що страх перед нанесенням шкоди іншим не є ознакою психопатії, а антиознакою. Крім цього, припускаю, що у Вас досить добре розвинена емпатійність і Ви просто співпреживаєте атагоністам (добре входите у їхню роль) і це є цілком нормальним. Це означає, що Ви добре вмієте децентруватися та маєте гарні артистичні задатки ;).

Скажіть, будь ласка, чи є Ви тривожною людиною? З якого віку Ви помітили у себе такі побоювання?

Ответ отредактирован автором 27-03-2020 16:47:48


👍 рекоммендовать:

27-03-2020 16:54:26Дополнение от автора
Дякую, Оксано) Я завжди старався себе ставити на місце якоїсь людини, щоб краще її зрозуміти і правильно підійти при розмові, можна сказати аналіз. Такі побоювання я виявив в собі після недавньої депресії, яка в мене була вперше в житті по відчуттям. Я начебто став більше боятись всього, що відбувається, боюсь думати на серйозні теми, які так чи інакше стосуються психіки, адже під час депресії я зрозумів, що психіка - це доволі страшна річ, яка може як захистити, так і знищити людину. Перед депресією я важких роздумів не боявся зовсім й навпаки, хотів себе більше піддавати таким розмірковуванням, хотів стати розумнішим, але й не задумувався над ними так, як зараз, нібито став бачити їх більш серйозними, ніж тоді. Тривожним я себе ніколи не вважав і не поводив так, в будь-якій стресовій ситуації я вміло зберігав спокій й шукав вихід, що в мене часто вдавалося. Дякую за відгук)

27-03-2020 16:59:49Дополнение от автора
Можливо, із-за емпатійності я начебто стараюсь пережити те, що пережив би, наприклад, вбивця, що мене й наводило на такі думки, що я психопат) Доречі, депресія була викликана емпатійністю до гомосексуалів, коли я старався відчути те, що відчувають вони, і на мою думку це стало причиною депресії, бо я став вважати себе одним з них, це мене тоді й перелякало, але зараз все в порядку.


психолог онлайн
Я бачу, що крім того, що у Вас розвинена емпатійність, у Вас також добре розвинена саморефлексія. Іноді ми застрягаємо у надмірному самоаналізі, а в підлітковому віці це є особливо актуальним тому, що формується Ваша ідентичність.
Якщо ці думки не заважають Вашому нормальному функціонуванню (вони не виникають під час розмови з друзями, роботи із батьком) і не стають нав'язливими, при цьому, Ви не відчуваєте безпричинної тривоги, тоді все добре. Ви просто шукаєте себе :).

👍 рекоммендовать:

27-03-2020 17:32:40Дополнение от автора
Все ж таки я був правий. Дякую вам за відповіді й допомогу) Ні, ці думки наче втрачаються, коли я розмовляю з однокласниками чи з кимось ще і вони не нав'язливі. Дякую Вам і цьому сайту)

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!
Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Психологічний аналіз творів
Такса
фільмТакса теми: відносини любовь психоанализ
Дорога перемен
фільмДорога перемен теми: самореализація відносини семья
Очень легкая смерть
книгаОчень легкая смерть теми: умирание мати і дочка смерть
qr