У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Чи нормально любити двох

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Чи нормально любити двох
Не можу зробити вибір, не можу відпустити двох хлопців, двох дуже жалко, не можу жити нормально через це
Вопрос от: ; Возраст: 22


психолог онлайн
1
Владимир Анатольевич Тарасенко
Взагалі, є така річ, як поліаморність. Тобто, здатність людини кохати одночасно двох або більше людей (частіше мається на увазі саме романтична любов, а не тільки фізичний потяг, хоча можливі різні варіанти). У теоріі, такі люди можуть і будувати стосунки більше, ніж з одним партнером. І з психологічної точки зору це так само нормально, як і моногамність.

Але Ви самі вирішуєте, що особисто для Вас є нормальним. Я бачу, що Ви переживаєте через те, що не можете відпустити двох хлопців. А чому не можете? І чому Вам їх шкода? Які потреби Ви задовільняєте з одним та іншим хлопцем, що вони дають Вам?

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Владимир Анатольевич Тарасенко
Цілком природно мати почуття до двох, але зазвичай це різні почуття, хоча можуть здаватися схожими. Кохання, закоханість, сексуальний потяг, дружнє ставлення, любовна залежність, у кожного з них є схожості, але є і відмінності.

З приводу «не можу зробити вибір». Усім нам постійно доводиться робити вибір з будь-яких питань. І це чудово, тому що можливість вибирати дозволяє нам будувати своє життя так, як ми хочемо. Іноді процес прийняття рішення буває болісним. І варто розібратися, що заважає, а що може допомогти.

Якщо ви хочете будувати довгострокові стосунки, то слід зрозуміти, що насправді ви відчуваєте до кожного з хлопців. Знайдіть в інтернеті ознаки кожного з цих почуттів, які я написала на початку відповіді. Це перший крок.

Крім того, корисно дослідити свої пріоритети, цінності, цілі. Списки «за» та «проти» можуть дати більш ясності.

Розібратися із «не можу відпустити двох хлопців».
Тому що почуття до них однаково сильні, але поки що не розумію які насправді? Після ідентифікації вибір буде зробити легше.
А може просто не хочу відпускати? Якщо так, чому?
Або не хочеться їм робити боляче (бо «двох дуже шкода»). Частіше за цим ховається "не хочу бути поганою", "хороша людина не робить боляче іншим, а значить вона погана" (а це помилкове сприйняття). Який би вибір не зробила людина, це не робить її ні хорошою, ні поганою. Вибір може бути ефективним чи ні, вибір може дати те, на що людина розраховує чи не дати. Але людина це щось більше, ніж просто сума її добрих та поганих виборів. І це ваше право вибрати для себе найкращий та оптимальний варіант.

Як бачите, за кожною вашою фразою є глибші причини, я написала деякі з них. Розібратися в собі та зробити вибір може складно, але цікаво. Крім того, що ви зможете визначитися і почати жити спокійно та радісно, ви розвинете навичку прийняття складних рішень, яка в житті стане у пригоді. Звертайтесь до спеціалістів, з ними може бути ефективніше та скоріше.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Доброго дня!
цитата:

Не можу зробити вибір,

Так, іноді вкрай складно цей вибір зробити. Але його доведеться робити. Проте і відсутність вибору - тех вибір. От тільки до чого саме такий вибір веде і призведе нарешті?
Напевно, допоможуть визначитись деякі питання.
Що саме заважає зробити вибір?
Чого Вам бракує, аби були сповнені рішучості робити вибір?
Яка мета вибору, ціль? Для чого, власне, його потрібно робити?
цитата:

не можу відпустити двох хлопців

Так сприймається Ваш фраза, ніби перебуваєте в ролі матері, яка не може відпустити в доросле життя своїх синів... Навіщо їх обох тримати біля себе?
цитата:

двох дуже жалко

Не зовсім зрозумів - так Ви обом хочете відмовити? Бо якщо одного "залишите при собі", а другому скажете - все, кінець, то чому першого будете жаліти? Можливо, за те, що залишиться?
цитата:

не можу жити нормально через це

Але ж якось живете. І ті хлопці, мабуть, щось помічають та відчувають. Їм ніхто не заборонить робити свій ВИБІР.

Ответ отредактирован автором 30-01-2022 09:55:56


👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!
Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Інтерв'ю з психологами
Інтерв'ю з психологами Семейный психолог - кто это и когда к нему обращаться?

Важен ли пол специалиста? Важно ли, чтобы «кандидатуру утвердили» оба супруга?

висловилося: 11

Інтерв'ю з психологами Патологические лжецы

Что собой представляет патологическая (компульсивная) лживость? Как распознать в человеке «симптомы» патологической лживости?

висловилося: 5

Інтерв'ю з психологами Перерыв в отношениях

Помогает ли перерыв сохранить отношения? Как "грамотно" сделать перерыв в отношениях?

висловилося: 11

Рекомендуємо

Як не з’їхати з глузду, не випасти в депресію, а витримати і вистояти фізично і морально тоді, коли Як не з’їхати з глузду, не випасти в депресію, а витримати і вистояти фізично і морально тоді, коли

Під час війни говорити про баланс, внутрішню рівновагу та гармонію не доводиться.Потужний стрес вибиває кожного з власної орбіти по якій рухалися ще донедавна. Як залишатися здоровими, сильними, як в ментальному, так і фізіологічному рівнях, щоб бути

Искусство быть одному Искусство быть одному

«Жить одному», «одиночество» - слова с явно выраженной негативной окраской. Быть одиноким почти неприлично... «Быть одному» и «быть одиноким» - суть разные понятия.

Тест на психологический возраст Тест на психологический возраст

Ваш психологический возраст поможет установить онлайн тест. Наш психологический возраст не всегда совпадает с тем, что зафиксирован в паспорте.

7 признаков психологического насилия 7 признаков психологического насилия

Психологическое насилие не заметно сразу. Признаки психологического насилия в отношениях. Партнёр пытается добиться своего любым способом, начиная от оскорблений, заканчивая угрозами, манипуляциями или физическим воздействием на вас.

Честно о депрессии. Как себе помочь Честно о депрессии. Как себе помочь

Я знаю, что такое депрессия, так как сталкиваюсь с этим в своей работе практически каждую неделю. Я знаю, что такое депрессия, потому что 10 лет назад я сама столкнулась с реактивной депрессией, и прошла медикаментозное лечение и психотерапию.

Семейные отношения рушатся – что делать? Семейные отношения рушатся – что делать?

Что предпринять, если члены семьи почувствовали: в семейной жизни появились проблемы? Нужно иметь в виду, что за создание конфликтной ситуации несут ответственность оба супруга...

Вина или комплекс выжившего. Как справится. Вина или комплекс выжившего. Как справится.

Вина выжившего многих сейчас парализовала. Те, кто находится в безоспасности, те кто имеет какой-то уровень комфорта столкнулись с очень тяжёлыми переживаниями, которые мешают жить и быть эффективным здесь и сейчас.

Психология измены Психология измены

Советы психолога парам, переживающим супружескую измену. Поиск отношений на стороне, по-видимому, один из самых простых и доступных в современной жизни способов самоутвердиться. Поисками приключений люди пытаются реализовать основную потребность..

qr