У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Як наважитись піти від чоловіка?

Чоловік ніколи не захищає так 14 років живу, завжди і в усьому виноватою робить мене, зраджує. Двоє дітей. Як наважитись піти від нього?
Питання від: ; Вік: 38

Підберіть сімейного психолога онлайн або в містах України.


психолог онлайн
Доброго дня!
Щиро співчуваю Вам.
Судячи з того, що Ви написали, така ситуація між Вами та чоловіком триває доволі довго,я правильно Вас зрозуміла? Якщо так, то навряд чи Ви от так зможете зібратися та кудись піти від нього у невідоме. Розумію, що Вам дуже боляче і Ви у відчаї, але... Перш, ніж "кидатися" в іншу крайність, можливо, варто зрозуміти, а що саме призвело до такої ситуації, щоб вже потім шукати адекватний вихід? Бо це ж тепер стосується не лише Вас, але і Ваших дітей... Скажіть, Вам є куди піти? Де жити? Ви маєте фінансову стабільність, щоб вистачило на життя для Вас та дітей? Вас є кому підтримати на перехідному етапі?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Якщо ТАК живете цілих 14 років, то звичайні поради психологів, написані на сайті, не зможуть Вам допомогти.
Потрібна глибинна робота з обраним психологом. Бо є і страхи, і невпевненість в собі, і невміння себе захищати, і психологічні травми з дитинства теж - інакше Ви не зайшли б в ці відносини і так довго не терпіли б їх.
Тобто, щоб вийти з патологічних стосунків треба багато чого змінити в собі. Бо, навіть якщо якимсь дивом вийдете з них, НЕ змінивши себе зсередини, то скоріш за все вскорості знайдете собі щось схоже.

👍 радити психолога:

18-03-2024 17:32:09Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 362988 для Алла Григорівна

Я працюю, маю мінімалку, а живемо у мене

Виберіть психолога для консультування з приводу розриву відносин, розлучення


психолог онлайн
1
Наталия Горская
Тобто, я правильно Вас зрозуміла, не Ви підете від чоловіка, а він повинен з'їхати від Вас? А Вам з дітьми вистачить прожити на мінімалку, адже, ніхто не знає, чи захоче чоловік давати Вам після розлучення гроші?.. На превеликий жаль, судова система з аліментами зараз дуже не надійна...
Як на мене, є можливість піти іншим шляхом, не кидаючись стрімголов невідомо куди і в що... І це шлях відновлення себе, як особистості, бо як на мене, Ви повністю втратили себе в стосунках... Ви його дуже кохали і боялися втратити? Ви дуже боялися самотності?
Можу привести безліч випадків, коли жінка змогла не лише змінити себе, а через свої внутрішні трансформації змінити своє життя повністю, при цьому не ризикуючи своїм життям...
Насправді, стосунки чоловіка та жінки - це питання гідності жінки, її вміння не лише догоджати чоловіку, але і вміння без скандалів виховувати його...

Відредаговано автором 18-03-2024 18:33:58


👍 радити психолога:


психолог онлайн
Что вас держит в отношениях?
Что вы получаете в них?
Если вы 14 лет терпите плохое отношение к вам, измены, то вам нужна достаточно длительная работа с психотерапевтом. Просто совет или упражнение вам не помогут, к сожалению

👍 радити психолога:


психолог онлайн
"ЯК НАВАЖИТИСЬ ПІТИ ВІД ЧОЛОВІКА?"

Уявіть що вже від нього пішли. Як Вам нове життя? Подобається?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
Вітаю!

Співчуваю вашій історії. Для того щоб щось зробити, змінити потрібен ресурс. Фінансовий, емоційний, духовний. Тому треба дивитись в цю сторону і накопичувати сили щоб зрушити з мертвого хронічного місця. Необхідно розраховувати на себе і ставати самостійною.

Я так розумію, що ви емоційно залежні від свого чоловіка, бо в питанні нічого про себе окрім того, що він зраджує і робить винною…
Вам потрібна глибинна трансформація і для цього необхідна тривала робота над собою. На жаль, я не знаю рецепту як це зробити легко і просто, бо в любому випадку це треба буде прожити і пройти. Він точно буде звинувачувати ще більше і цьому треба буде протистояти, може не давати грошей і мстити, п може навпаки не захоче відпускати. Я припускаю, що у вас сильно подавлена агресія і тому він занадто агресивний, але як тільки ви почнете собі свою силу вертати, то і гроші підуть і реалізація, і самооцінка верх.

Відредаговано автором 18-03-2024 19:07:17


👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів
Батько (2020)
фільмБатько (2020) теми: деменція сім'я старість
Марта, Марси Мэй, Марлен
фільмМарта, Марси Мэй, Марлен теми: травма ідентифікація з агресором психологические защиты
Спершу скажи НІ
книгаСпершу скажи НІ теми: вибір самореализация мотивация

Рекомендуємо

Жизнь после разрыва отношений Жизнь после разрыва отношений

Процесс проживания тяжелого расставания или потери, проходит через определенные этапы, которые закономерно следуют один за другим.

Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят? Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят?

Проживание разрыва с любимым человеком ВСЕГДА проходит по одному и тому же сценарию. Стадии расставания и как их пережить. Завершение отношений – один из видов потерь.

Развод: между травмой и надеждой Развод: между травмой и надеждой

Расставание – это не только судьба детей, родители которых разводятся. Расставание определяет ход развития каждого человека...

Вас бросил муж? И слава богу! Вас бросил муж? И слава богу!

Ответьте на вопрос: «Для чего мне нужен муж?». Выпишите все ответы в столбик так, чтобы справа осталось место. Как только ответы на этот вопрос закончатся...

Когда нужно отпустить любовь Когда нужно отпустить любовь

Что делать, если любимый/ая ушел/ла? Как отпустить человека, которого любишь из своей жизни? С чего начать, чтобы помочь себе пережить расставание?

qr