У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Цькування

Вже вкотре в мене затяжний депресивний стан через постійні насмішки, глузування, висміювання, обзивання, цькування з боку моєї баби. Їй 85. Я розумію, шо на людей в такому віці мінімум не ображаються. Але це просто жах. Вона вживає в мою адресу такі словечка пекучі, що куди й молодіжному жаргону. І то майже все вигадує, або настільки перекручує, що вже важко відрізнити, де реальність (і це стосується усього: від роботи по дому, моєї роботи та особистих справ). Раніше я намагалася щось пояснювати, потім просто без пояснень просила не робити чи не говорити те чи інше, бо мене це дратує. Але безрезультатно. Коли вона бачить моє роздратування чи сльози, тим більше в неї з*являється азарт, навіть задоволена посмішка. Слова її дуже сильно мене ранять. Зараз я намагаюсь не реагувати на неї. Але, я просто вражена, вона геній у вигадуванні якихось злих штучок. І отримує від цього задоволення. Але ж я не залізна. З кожним разом, коли не витримую, замикаюсь у собі, плачучи. І такий стан з кожним разом стає все більш затяжний. А в такому стані неможливо ні продуктивно працювати, ні побачити якийсь вихід. Це впливає на всі сфери життя.
Вопрос от: ; Возраст: 24


консультация психолога
Добрий день, Ліка! Я розумію Ваше хвилювання. Напевне Вам дуже важлива думка Вашої бабусі. Склалося враження, що в якійсь мірі Ви стараєтесь досягти схвалення з її боку. Вам важливо, що вона про вас скаже. Що станеться, якщо Ви припините звертати увагу на її висловлювання і реагувати? Чи можливо вона маэ рацію але ви не хочите її чути?

👍 рекоммендовать:

06-12-2010 14:17:52Дополнение от автора
Ні те, ні інше. Я живу разом з нею. І щодня (щодня!) мушу терпіти її вислови (і не тільки) в мою адресу. Якби це були поодинокі випадки, то, звичайно, можна було би стриматись.
Я вже пробувала так - не звертати увагу. Так вона і за це мене ображає.
Якби вона мала рацію, то хоча би ще одна у людина у світі так же до мене відносилась би.

06-12-2010 14:21:23Дополнение от автора
Навіть якщо й людина має рацію, то це не дає їй права так ставитись до інших.


консультация психолога
Ви хочите змінити її?

👍 рекоммендовать:

06-12-2010 17:09:48Дополнение от автора
:) як написано у Вас в анкеті "Обучение правильному реагированию"

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!
Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Психологічний аналіз творів
qr