У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


Проблема в мені, яка перейшла у стосунки

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Чувства и эмоции » Проблема в мені, яка перейшла у стосунки
Вітаю! Мене звати Єва, мені 17 років(в жовтні буде 18)
Маю проблему, яка з часом стала проблемою у стосунках. Я дуже емоційна людина, я дуже ніжна та часто все сприймаю близько до серця, ось в чому проблема: Раніше я не думала за це, вважала це норма, але зараз, це дуже заважає як просто в житті, так і в стосунках. Я часто плачу, я починаю плакати від усього, від дрібниць і не дрібниць. Хлопець спочатку ставився до цього нормально, він терпів і терпить іноді зараз, але ми почали часто сваритися через це, тому що я починаю плакати від усього, що він каже(те що мені здається дуже образливим, але насправді це зовсім не образливо) Він може шуткувати, я можу образитись і почати плакати, він може сказати щось не те, і я почну плакати, він каже що я веду себе як мала дитина, якщо плачу через кожну дрібничку, що мені потрібно дорослішати, тому-що світ жорстокий, він іноді не може терпіти це та починає кричати на мене, від чого я знов таки починаю плакати, я вже не витримую, я не знаю як з цим бути, як з цим боротися, це заважає мені не тільки по життю але й у стосунках, допоможіть будь ласка, можливо дайте якусь пораду, як перестати плакати від усього. Я велике дякую за те, що ви прочитали це.
Вопрос от: ; Возраст: 17

Найдите психолога в Украине: психолог Киев, психолог Харков, психолог Одесса, психолог Днепр и другие регионы Украины или онлайн.


психолог онлайн
1
Яна Дмитрівна Кузик
Доброго вечора, Єво!

Перше питання, яке виникає, то це чому Ви вважаєте, що проблема у Вас? Так, Ви сентиментальна людина і легко ображаєтеся, але це саме по собі не щось погане. Можливо, особливість нервової системи, можливо - наслідок травматичного досвіду, тут треба розбиратись індивідуально з психологом.
цитата:

спочатку ставився до цього нормально, він терпів і терпить іноді зараз

Чому використовуєте саме слово "терпить"? Чому Ваші індивідуальні особливості - це щось, що саме терплять, а не приймають? Від кого ще Ви чули такі формулювання на адресу себе?
цитата:

Він може шуткувати, я можу образитись і почати плакати, він може сказати щось не те, і я почну плакати, він каже що я веду себе як мала дитина, якщо плачу через кожну дрібничку, що мені потрібно дорослішати, тому-що світ жорстокий

Тобто, інакше кажучи, хлопець знецінює Ваші почуття, коли Ви на нього ображені. Ви пробували якось відстоювати свої кордони під час конфліктів, казати хлопцеві, що Вам подобається, а що - ні? Якщо Вам не подобаються жарти на певну тему, варто про це сказати партнеру, щоб він Вас випадково не зачепив.
Але з його боку було б доречніше поцікавитися, що Вас засмутило, аніж казати, що Ви переживаєте через дрібниці.
цитата:

він іноді не може терпіти це та починає кричати на мене, від чого я знов таки починаю плакати

Тобто, хлопець не витримує Ваших емоцій і кричить на Вас. Як Вам з тим, що на Вас підіймають голос? Чи кричав на Вас хтось з родини?
Що Ви отримуєте у стосунках з хлопцем?

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Марія Радченко
Доброго дня, Єво.
цитата:

Раніше я не думала за це, вважала це норма, але зараз, це дуже заважає як просто в житті, так і в стосунках.

- далі Ви говорите про те, як ця чутливість та емоційність заважають Вам у стосунках. Але чи заважає вона ще десь? Чому раніше всі роки це було для Вас нормою, а проблемою стало зараз? Чи стикались Ви раніше з труднощами у спілкуванні через свої емоції? Чи почали сприймати це як проблему тільки зараз?
цитата:

він терпів і терпить іноді зараз,

- доєднаюсь до слів колеги вище. І ще хочеться додати - можна просто "терпіти" те що не подобається, а можна спробувати шукати нові способи обходження. Щоб і прийняти партнера і самоу це давалось легше. Все таки витримувати чужі сльози складно, але при бажанні з цим можна обходитись краще і легше.
цитата:

те що мені здається дуже образливим, але насправді це зовсім не образливо

- це як? Як це відбувається у Вас? Виглядає наче знецінення своїх почуттів і реакцій. Якщо це викликало таку реакцію, щось в тих словах чи діях Вас зачіпало. І краще розібратись, що саме, а не скидувати свою реакцію на те, що просто Ви емоційна.

Хочу тут повернутись до першого свого питання. Якщо не враховувати реакції хлопця - Вам самій ця емоційність заважає? Це у Вас викликає страждання саме по собі?
Бо коли нас ображаються чи роблять боляче - нормально виражати ці почуття і нормально виражати їх в сльозах. Але тут є і інша сторона. Чому саме ця і у Ваших словах - тільки ця реакція? Чи дійсно завжди так було?
цитата:

Я часто плачу, я починаю плакати від усього, від дрібниць і не дрібниць.

- якщо говорити про Ваше питання і те, як з цим "боротись", то відповідь залежить від причини. Якщо це пов*язано із чутливістю нервової системи - це один варіант, якщо наслідок важких події - інший, якщо наслідок накопичення переживань та ігнорування інших емоцій - третій. Але в жодному з них, не варто з цим "боротись".
Це щось характерне для Вас, це не руйнує Ваше життя, а визначаючи цю чутливість як ворога, з яким треба боротись - то це тільки додатковий тиск на себе.
Можна вправлятись в контролі вираження своїх переживань, знаходити способи виражати надмірні чи накопичені емоції в продуктивній формі. Можна знайти це в книгах але ефективніше буде пропрацювати із психологом.



👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Вітаю, Єва!
У Вашому питанні кілька аспектів.
Один - це Ваші вроджені особливості. Скоріш за все Ви - емпат. А такі люди відрізняються підвищеною чутливістю. І Вашому хлопцю треба знати і враховувати Ваші особливості. Бо він, судячи з усього їх не розуміє і ще мабуть вважає всіх людей однаковими.
Другий аспект: це ймовірний невротизм. Тобто психологічна травмованість, можливо батьками, можливо шкільна тощо. Це виправляється ТІЛЬКИ на психотерапії - особистій роботі з психологом.
І нарешті третій: вплив на Ваш психоемоційний стан Вашого хлопця. Бо жарти й справді бувають різними - і невинними, і образливими. Тут треба наводити конкретний приклад. Щоб зрозуміти ступінь їхної невинності або навпаки токсичності.
І щось з цим усім обов'язково треба робити, бо витримувати чужі сльози ДОВГО справді восить важко. І це може руйнувати стосунки.

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!
Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наши психологи

Похожие онлайн консультации

Интервью с психологами
Интервью с психологами Передноворічний смуток, післяноворічна хандра. Як не засмучуватися на свята.

Передноворічна апатія, смуток, хандра. Післяноворічна тривога й депресія. Що це за явища та чому супроводжують свята? Як впоратися з передсвятковим стресом?

высказалось: 1

Интервью с психологами «Вспыльчивый, но отходчивый». Как быть с агрессией в отношениях?

Переход на крик во время горячих споров и ссор - это эффективный способ «выпустить пар» и не накопить обид, или проявление неуважения и буллинга по отношению к партнеру?

высказалось: 10

Интервью с психологами Ревность. Ревнует - значит...?

Здоровая «доза» ревности в отношениях любящих людей - какая она? Правдиво ли утверждение «ревнует - значит, любит»?

высказалось: 10

Рекоммендуем

От любви до ненависти - один шаг От любви до ненависти - один шаг

Почему самые близкие и любимые нам люди в один миг стают злейшими врагами? И почему ненависть ВСЕГДА идет после любви, а не наоборот?

Душевная боль: три урока для тех, кому сейчас тяжело Душевная боль: три урока для тех, кому сейчас тяжело

Душевная боль рано или поздно приходит к каждому из нас, нужно научиться сосуществовать с ней в этот непростой период. Как унять душевную боль? В период, когда нам отчаянно тяжело жить, нужно усиленно заботиться о себе.

Чувство вины. Семь основных форм вины. Чувство вины. Семь основных форм вины.

В детстве вас приучали к чувству вины взрослые, в особенности члены вашей семьи. Лелея чувство вины, вы ускользаете от ответственности. Отбывание приговора за воображаемую вину - невротическая привычка, от которой вам следует избавиться... Вина в

Что такое стыд Что такое стыд

Чем отличается стыд от вины? Откуда берется стыд? За стыдом, как правило, стоит сильная потребность...

О сочувствии. Как правильно сопереживать расстроенному человеку О сочувствии. Как правильно сопереживать расстроенному человеку

Я, как и каждый из нас, бывает, очень расстраиваюсь по различным поводам. Иногда причина понятна. А порой просто, как говорится, накопилось. И мне в первую очередь хочется очень простой вещи...

qr