У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Психологічна травма після розриву стосунків. Привʼязаність.

У Психолога » Поради психолога онлайн (безкоштовно) » Розрив стосунків, розлучення » Психологічна травма після розриву стосунків. Привʼязаність.
Зрада чоловіка, хочу вилікуватись від залежності від нього і поліпшити свій стан після тривалого стресу. Навчитись вибудовувати власні кордони.
Питання від: ; Вік: 30

Підберіть сімейного психолога онлайн або в містах України.


психолог онлайн
Добрый день!
цитата:

хочу вилікуватись від залежності від нього і поліпшити свій стан після тривалого стресу. Навчитись вибудовувати власні кордони

Это все можно сделать за 3 месяца (минимум) индивидуальной психотерапии.
А какую помощь вы планируете получить на этом форуме?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Віталія Юріївна Мельник
ДОброго часу доби!
Співчуваю..
цитата:

хочу вилікуватись від залежності від нього

А скільки років ви були разом?
Як зараз - ви розійшлися, чи продовжуєте жити разом?
цитата:

хочу... поліпшити свій стан після тривалого стресу

Це може бути доволі швидкий процес, а може й ні.. залежить від багатьох факторів: вашого психоемоциійного стану, фізичного стану, що відбувається у Вашому соціальному житті\ на роботі\ в родині. В ідеалі - раджу обрати фахівця та попрацювати з психологом.
цитата:

Навчитись вибудовувати власні кордони.

ЦеЮ скоріше за все буде триваліше. Кордони на порожнечі не збудувати і уж точно - вони не будуть стійкими. Тому до того як їх будувати важливо поліпшити Ваш стан, стабілізувати його. Далі розібратися з самоцінністтю, цінностями і вже на фунадменті цього - формувати кордони. Далі актцалізувати Ваші сильні стороні, завдяки яким Ви зможете ці кордони тримати. І щоб мати стійкий результат - це все процесс не спішний і знову ж таки, краще це робити з фахівцем.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Наталия Горская
Це запит на довготривалу психотерапію.

👍 радити психолога:

Виберіть психолога для консультування з приводу розриву відносин, розлучення


психолог онлайн
Вітаю. Дуже шкода що ви пережили ці травматичні події.. Але добре, що ви орієнтуєтесь більш менш як здолати наслідки і в яку сторону рухатись. Ви хотіли б поради як саме це робити? Або шукаєте літературу? Спеціаліста?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Наталия Горская
Доброго ранку!
цитата:

ПСИХОЛОГІЧНА ТРАВМА ПІСЛЯ РОЗРИВУ СТОСУНКІВ. ПРИВʼЯЗАНІСТЬ.

Травму, безперечно, потрібно лікувати, як будь-яку травму організму. Лікувати своєчасно і правильно. Це буде процесс нівелювання наслідків травми, робота з болем. Звісно, знадобиться деякий час.

А от подолання прив'язаності - це вже інша площина. Занурення в неї потребуватиме дослідження Вашої особистої історії, періоду формування характеру і світогляду, стосунків з рідними та близькими, в яких, власне, і виник завдавший Вам біль спосіб прив'язаності.

Варто передбачати і зважувати на те, що на цьому шляху буде зустріч іноді з важкими для сприйняття речами. Проте вони потрібні, аби усвідомити деякі хибні механізми у ставленні до себе і способі бути поруч з кимось.

Можна навіть сказати, що це схоже на своєрідну Одисею, суть якої у поверненні до себе справжньої. До прийняття себе, своє мудрості, стійкості і сили.

Повірте мені на слові - результат того вартий.

Відредаговано автором 18-09-2023 09:50:48


👍 радити психолога:


психолог онлайн
Добрий день. Співчуваю вам.
Зверніться, будь ласка, в індивідуальну роботу з психотерапевтом.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Добрий вечір, ваш запит - на тривалу індивідуальну роботу з психологом, мінімум 12 зустрічей. Але це реально досягти. Наодинці буде важче, бо зазвичай людина виснажена стресом та постійно вагається, сумнівається у собі. Тому з психологом ви навчитесь спиратися на себе, довіряти собі та знаходити ресурси для цього. Це як перший крок до вашої мети. А далі розберетесь з причинами, чому ви в таких стосунках.

👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів
50 оттенков Серого
фільм50 оттенков Серого теми: сексуальність кохання отношения
Гитара (2008)
фільмГитара (2008) теми: психосоматика желания потребности
Жмот (2016)
фільмЖмот (2016) теми: прийняття себе отношения родители и дети

Рекомендуємо

Жизнь после разрыва отношений Жизнь после разрыва отношений

Процесс проживания тяжелого расставания или потери, проходит через определенные этапы, которые закономерно следуют один за другим.

Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят? Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят?

Проживание разрыва с любимым человеком ВСЕГДА проходит по одному и тому же сценарию. Стадии расставания и как их пережить. Завершение отношений – один из видов потерь.

Развод: между травмой и надеждой Развод: между травмой и надеждой

Расставание – это не только судьба детей, родители которых разводятся. Расставание определяет ход развития каждого человека...

Вас бросил муж? И слава богу! Вас бросил муж? И слава богу!

Ответьте на вопрос: «Для чего мне нужен муж?». Выпишите все ответы в столбик так, чтобы справа осталось место. Как только ответы на этот вопрос закончатся...

Когда нужно отпустить любовь Когда нужно отпустить любовь

Что делать, если любимый/ая ушел/ла? Как отпустить человека, которого любишь из своей жизни? С чего начать, чтобы помочь себе пережить расставание?

qr