У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


Хочу вдарити свою дитину

Декілька років я боролася з безпліддям і рік тому нарешті народила донечку. Вцілому бути мамою виявилося легше ніж я собі уявляла. Але в моменти, коли, наприклад, я не можу її вкласти спати і вона кричить, я хочу її десь кинути, потрусити, навіть вдарити по обличчю😔 Я зціплюю зуби, обіймаю її, цілую, намагаюся заспокоїти, розумію, що це щось нездорове в моїй голові від безсилля в данній ситуації, але водночас уявляю як з усієї дурі вмажу їй ляпаса... соромно за такі думки, але ніяк не можу їх позбутися, ніби я садистка якась😔
Вопрос от: ; Возраст: 31

Найдите психолога в Украине: психолог Киев, психолог Харков, психолог Одесса, психолог Днепр и другие регионы Украины или онлайн.


психолог онлайн
Добрый день!
цитата:

Декілька років я боролася з безпліддям і рік тому нарешті народила донечку.

Скажите, а что у Вас происходит в семье? Сколько лет ребенку? Вам кто-то помогает с ребенком? Какие отношения с мужем?

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Наталия Павловна Венглинская
Юлія, доброго дня. Дитина завжди викликає у мами дуже багато почуттів. Зазвичай говорять про приємні, але насправді злість теж має місце. Коли мама вкладає весь свій час та енергію в догляд за дитиною, і не залишається майже нічого для себе, злість може направлятись в сторону того, кому Ви багато чого віддаєте. Це несвідомий процес, який важко проконтролювати. Ті фантазії, які Ви описали, свідчать про втому та перенапруження. Чи є у Вас можливість відпочивати?

👍 рекоммендовать:

20-01-2023 14:12:23Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 332621 для Ольга Владимировна Головченко

Доні 1 рік, в сім'ї у нас все як звичайно, чоловік працює, я з дочкою вдома. Ввечері і на вихідні всі разом проводимо час. Не знаю, що ще сказати🤔

20-01-2023 14:24:11Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 332629 для Татьяна Штапова

Я годую доньку груддю тож вночі лише я до неї встаю коли плаче, і залишити ні з ким надовго теж не можу. "Дорослу" теж готую їй тільки я. Хоча чоловік на вихідних може зранку погуляти і нагодувати сніданком щоб я поспала. Коли захворію він теж може її забрати на вулицю гуляти щоб я полежала вдома. Раз на тиждень ввечері до нас приходить бабуся і ми виходимо пройтися на пів годинки. Ще в мене є сусідка, з якою можу посидіти випити кави поки мала спить, або піти до неї в гості розважитись, дочка любить з нею гуляти. На вихідні ми всі разом їздимо до обох бабусь, але я все одно там скрізь основна. Я годую, переодягаю, заспокоюю. Ще, мабуть, зараз у доньки такі вік, що часто вона може проситися лише до мене і більше ні з ким не хоче гуляти. Ну ніби все і добре, нічого такого, але мені не подобаються такі мої думки дурні. Я не впевнена, чи це нормально таке думати😬

20-01-2023 14:27:54Дополнение от автора
"Дорослу" ЇЖУ мала на увазі
---
«У Психолога»: https://upsihologa.com.ua/ask/ask.php?id=56680 Хочу вдарити свою дитину


психолог онлайн
2
Татьяна Штапова
Наталия Павловна Венглинская
Це НЕ садизм, а просто прояв злісті, яка накопичилася з часом. Злісті і втоми. На які Ви маєте право як матір. Бо дитина, навіть якщо Ви її сильно любите, все одно приносить дуже багато турбот та проблем. І це не може НЕ злити.
Бо навіть відпочити часто не дає, хоча Ви до того все для неї зробили, а вона все одно тягнеться до Вас, а сил вже і терпіння не вистачає... Людина, навіть дуже сильна - все одно НЕ машина, і їй потрібен відпочинок і час на себе.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
цитата:

Я годую доньку груддю тож вночі лише я до неї встаю коли плаче, і залишити ні з ким надовго теж не можу. "Дорослу" теж готую їй тільки я. Хоча чоловік на вихідних може зранку погуляти і нагодувати сніданком щоб я поспала. Коли захворію він теж може її забрати на вулицю гуляти щоб я полежала вдома. Раз на тиждень ввечері до нас приходить бабуся і ми виходимо пройтися на пів годинки.

Ви спите зараз вночі набагато менше, ніж до народження доньки? Чи є можливість поспати разом з нею вдень? Виходите прогулятись без доньки тільки 1 раз на тиждень на півгодини? Чому не залишаєте доньку на бабусю надовше?
цитата:

На вихідні ми всі разом їздимо до обох бабусь, але я все одно там скрізь основна. Я годую, переодягаю, заспокоюю. Ще, мабуть, зараз у доньки такі вік, що часто вона може проситися лише до мене і більше ні з ким не хоче гуляти.

Вам так хочеться, бути основною для доньки, коли приїзжаєте до бабусь, чи бабусі не готові без Вас проводити час з онучкою?

👍 рекоммендовать:

20-01-2023 16:19:05Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 332641 для Татьяна Штапова

Сплю менше лише коли вона дуже погано спить, але це рідше буває, зазвичай декілька разів встаю погодувати, це займає 10-15 хвилин і вона назад спить. Іноді можу лягти вдень з нею, але я потім себе гірше почуваю, геть розвалиною, то стараюся такого не робити, ліпше сусідку на каву запрошую. А ввечері не залишаємо на довше з бабусею бо бабуся приїздить пізно після роботи, а спати донька лягає рано, то часу майже немає.
На вихідні коли їду до своєї мами, то вона більше часу проводить з онукою, може і нагодувати, але вкласти на сон в неї не виходить, тож змушена я. А коли до свекрухи, то та може погратися і вкласти спати, але нагодувати чи поміняти підгузок невзмозі. Найліпше з малою може впоратися тітка, її хрещена, її прошу посидіти якщо мені десь до лікаря требя чи куди, але вона працює, є своя дитина, то теж надовго з нею не можу лишити.


психолог онлайн
1
Татьяна Штапова
Yuliia, доброго часу доби!
цитата:

від безсилля в данній ситуації,

Саме безсилля і викликають у кожній людині аффективні бажання, афективну поведінку. У Вашому випадку це бажання вдарити дитину. Тобто це архаічна реакція - агрессія.
цитата:

Ще, мабуть, зараз у доньки такі вік, що часто вона може проситися лише до мене і більше ні з ким не хоче гуляти.

Саме так. До трьох рочків так і буде. А вже далі більш буде потреби в татовій увазі. А з 5-ти - починається соціалізація, тож зявляється потреба в спілкуванні з іншими дітками.

З Вами все добре. Ті агресивні прояви, що Вас бентежать - це симптоми втоми та прояв безсилля. Я б радила вибрати фахівця і попрацювати з психологом над вихованням кмоційного інтелекту - тобто над емоційними реакціями в стосунках. Віднайти як ще, по іншому Ви можете проявляти себе відчуваючи безсилля. Це може бути короткострокова терапія, або - довгострокова - залежить від Ваших індивідуальних особливостей.

👍 рекоммендовать:

20-01-2023 16:57:11Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 332638 для Павел Леонидович Басанский

Дякую за Вашу відповідь!

20-01-2023 16:59:44Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 332644 для Наталия Павловна Венглинская

Дякую за Вашу відповідь і пораду! З усіх коментарів я зробила висновки і що з цим мені робити

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Советы посетителей

Ещё нет комментариев. Вы можете быть первым, кто предложит автору какой-либо совет.

Чтобы прокомментировать, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наши психологи

Похожие онлайн консультации

Психологический анализ произведений
За пропастью во ржи (2017)
Камера
книгаКамера темы: вибір смерть жизненные ценности

Рекоммендуем

Мать - одиночка. Ребенок или аборт? Мать - одиночка. Ребенок или аборт?

Женщину, принимающую самостоятельное решение о рождении ребенка, хочется поддержать тем, что она будет права в любом случае, какой бы выбор ни сделала. Потому что правильных решений в данной ситуации нет. Есть много точек зрения на эту тему

Эмоциональное выгорание мам Эмоциональное выгорание мам

Эмоциональное выгорание мамы - как распознать? Эмоциональному выгоранию больше всего подвержены люди помогающих профессий - доктора, психологи, учителя, работники социальных служб и… мамы.

Когда беременность не наступает, или как заметить черную гориллу Когда беременность не наступает, или как заметить черную гориллу

Знаете как работает функция репродукции человека? Как у животных. Размножение возможно в комфортных и безопасных условиях окружающей среды.

Чому чоловіки не горять бажанням возитися з немовлям? Чому чоловіки не горять бажанням возитися з немовлям?

Лише невелика кількість майбутніх батьків згадають про практичну допомогу по догляду за дитиною, про намір розвивати спадкоємця, грати з ним вже з народження, - і тим паче небагато реально цим займатимуться.

qr