У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Як стати комунікабельною?

У Психолога » Поради психолога онлайн (безкоштовно) » Підлітки » Як стати комунікабельною?
В мене є проблема в спілкуванні. Важко почати тему, бути собою, відкрито починати спілкування з кимось. Важко знайти про що поговорити з людиною
Питання від: ; Вік: 16

Підберіть психолога для підлітка онлайн або в містах України.


психолог онлайн
Здравствуйте!
Важко почати тему, бути собою, відкрито починати спілкування з кимось." т.е Вам сложно познакомиться с другими, Вы это имеете ввиду? Что в Вашем представлении коммуникация? И для того чтобы она происходила нужно два активных участника, т.е заинтересованных лица.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Алла Володимирівна Романенко
Доброго дня, Nika
Комунікабельність, впевненість і будь яку іншу якість, навик можна в собі розвинути роблячи невеличкі але регулярні дії. Ваша задача продумувати, задаватись питанням Які саме мої кроки приведуть до розвитку комунікабельності і здійснювати їх.

Знову ж таки вони можуть бути зовсім малими. Наприклад із кимось просто привітатись або задати будь яке питання, або щось сказати про себе. Ви самі можете обрати те що вам буде легше всього. І зробити це 10-20 разів час від часу. Потім коли це уже для вас не страшно, коли це стає нормою добавляєте якесь ускладнення, наприклад задати уже декілька питань, висловити коротко свою думку і т.д.

Також почніть аналізувати ситуації які вже пройшли і продумувати - А що я б могла запитати? А що розповісти, сказати? Як пожартувати?
І з часом такі продування будуть для вас як тренінг і ви розпочнете і під час розмови поступово щось проговорювати.

Також зверніть увагу на розвиток впевненості, самооцінки, любові до себе і прийняття себе. Задаючи питання на подібних форумах, читаючи книги, статті, ознайомлюючись із віде по цим тематикам.

Проговорюйте також час від часу твердження які вас будуть підтримувати. Наприклад - Я це зможу. Це легко. У мене все вийде. та ін.

Згадайте, пропишіть списком всі, навіть маленькі ваші успіхи. Вони є в будь якому випадку. Саме вони можуть бути доказом що ви можете долати перепони, досягати ваші цілі.

Іще важливе розуміння, неможливий розвиток без помилок. Помилятись це нормально. Помилки - це досвід. Їх потрібно робити побільше), щоб рухатись вперед.

Бажаю вам успіхів, та розвитку.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Доброго дня! Спілкування - це соціальна навичка, яка формується в соціумі. Тому треба вчитись і спостерігати як за собою так і за іншими, як це відбувається навколо.
Щоб бути цікавим співрозмовником, то не обов’язково говорите лише про себе і від себе. Почніть читати і про щось дізнаватись і потім цим ділитись, можливо це придасть вам впевненості на початку. Знайдіть якісь гуртки, де будуть люди і взаємодії.
Також треба вірити та любити себе. Почніть вести щоденник, прописувати свої думки, почуття. Ви таким чином навчитесь себе аналізувати та відчувати.
В ідеалі рекомендую звернутись до психолога і більш детально попрацювати з цією задачею розвитку!

👍 радити психолога:

Виберіть психолога для консультування з приводу підліткового віку, підліткових криз, відносин підлітка з батьками

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Інтерв'ю з психологами
Інтерв'ю з психологами Как научить ребенка постоять за себя?

Почему ребенок может не проявлять способности к самозащите, о чем свидетельствует неумение дать отпор? Как в идеале должен реагировать ребенок на агрессию?

висловилося: 7

Інтерв'ю з психологами «Группы смерти» подростков в Украине

Насколько опасными являются такие сообщества? Что может подталкивать подростка присоединиться к подобным группам?

висловилося: 7

Інтерв'ю з психологами Дочка хочет краситься. Когда разрешать пользоваться косметикой.

Позволять ли маленьким девочкам, например, уже начиная с дошкольного возраста, пользоваться косметикой по праздникам?

висловилося: 7

Рекомендуємо

Як зрозуміти підлітка. 5 підказок для батьків Як зрозуміти підлітка. 5 підказок для батьків

У підлітковому віці батьки вже не є авторитетом. Чим більше заборон, тим більший опір. Нудні та довгі повчання не принесуть потрібного результату.

Анорексия: стремление к совершенству или болезнь? Анорексия: стремление к совершенству или болезнь?

Уважаемые родители, вы можете заподозрить у своего ребенка нервную анорексию, если он или она регулярно отказываются от еды, наблюдается страх набора веса и полноты, даже при недостаточном весе

Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга? Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга?

Любого ребёнка, начиная с первого класса нужно предупредить, что его могут дразнить, высмеивать одноклассники, возможно даже ударить. Если что-то такое произошло...

Батькам про індикатори кризи особистості підлітка. Батькам про індикатори кризи особистості підлітка.

Наслідком недостатньої уваги батьків до проблем підлітків та юнаків - є суїцидні настрої.  Під час кризи особистості дитина завжди потребує підтримки та участі дорослих. Важливо враховувати характер оточення дитини, її мікросередовища та мати

Діти, які грають в ігри або комп’ютерна залежність Діти, які грають в ігри або комп’ютерна залежність

Приблизно 70% сучасних школярів, відповідаючи на питання про свої інтереси і захоплення, згадують комп’ютер нарівні з заняттями спортом, прогулянками ...

На що звертати увагу батькам підлітків На що звертати увагу батькам підлітків

За статистикою кожен десятий підліток страждає від депресії. Думки про самогубство виникають у всіх людей у ті чи інші  моменти життя.

qr