У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


розбитість, безнадія, апатія

У Психолога » Поради психолога онлайн (безкоштовно) » Депресія » розбитість, безнадія, апатія
не знаю як так трапилось, все було вроді добре
Питання від: ; Вік: 21

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
2
Наталия Павловна Венглинская
Надія Іванівна Шулюк
Добрий вечір.
цитата:

не знаю як так трапилось

Не знаю, які слова вам допоможуть, але спробую.
Хочу вас підтримати, аби відчули кожною клітиною, що цей стан не буде тривати вічність(!)
Можливо, ви одразу і не повірите, проте згодом збагнете, що я був правий.

Знову повертаюсь до ваших слів, наче спочатку
цитата:

не знаю як так трапилось

Не знали, а, може, не хотіли знати... І таке трапляється в разі, якщо тисне відчуття, мовляв, знання пахне болем і може ним же обернутись. От спробуйте зазирнути в той момент і той час, коли не помічати і зрештою не знати було начебто вигідно.
цитата:

все було вроді добре

Достатньо лише одного слова - "вроді", українською, нібито. Тобто, насправді, було по-іншому. А що саме - може, поясните?

👍 радити психолога:

20-05-2023 23:15:51Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 343168 для Владимир Анатольевич

Та я давав собою користуваться ыншим, помагав "безкорисно", як бачу я видно чогось хотів, хотів дружить з однолітками, тобто не безкорисно. А вияснилось що так я тільки втратив повагу їхню до себе і все. Більш нічого я не здобув.
А я доволі багато часу і сил потратив на інших, помагав з лабараторними, контрольними, курсовими, просто так. Коли хтось питав я казав мов ну ти ж не здасиш тобі важко буде. А мені було важче чим було б тому кому я поміг. Навіщо я на себе беру роботу яку не повинен був брати. Зараз я взагалі перестав поважати себе також. Тобто взагалі ніхто не поважає мене, ні я (що саме безнадійливе), ні інші (ну тут мені байдуже, аби вернуть самоповагу). Я витрав купу часу який інші витрачали на себе, знайомились, дружили, заводили відносини, гуляли, розвивались. Я ж тупо весь цей час злив на учобу, ладно ще б на свою, я відмінно навчаюсь, мені не складно, але на інших було критичною помилкою. Я втратив сильно багато років і зараз мої соц навики, мій розвиток взагалому і ситуація з іншими вселяють сильне відчуття того що я "біла ворона". І я розумію що це моя і тільки моя вина. Але ж ну блін. Чому мені ніхто не підсказав що так не можна робить?????!!!!! Це не справедливо. Це дуже не справедливо. Що ж не знайшлося жодної людини яка б звернула на мене увагу і зупинила б мене?! Це взагалі як? Я тепер повинен і визнать свою вину і щей самотужки виправить це все? З врахуванням того що зі мною ніхто не товаришує і з батьками не дуже спілкуюсь. Це просто жах, я повністю сам та ще й з такою бідою. Раніше я хоч і був як вигнанець, але хочаб знав чого я хочу і не допускав щоб мене не поважали або використовували. Чому це трапилось? Що мені робити?

20-05-2023 23:18:09Доповнення від автора
вибачте за помилки, страшенно роздавлений. Скинув через чур швидко і вже потім перечитав :(

Виберіть психолога для консультування з приводу апатії та депресивного стану


психолог онлайн
Доброго часу доби!
цитата:

е знаю як так трапилось, все було вроді добре

Можливо Ви занадто довго намагалися бути сильним?..
цитата:

Чому це трапилось?

цитата:

хотів дружить з однолітками, тобто не безкорисно.

Тобто Ви намагалися "купити" через допомогу у навчанні, їхню дружбу?
цитата:

Це просто жах, я повністю сам та ще й з такою бідою.

Трьома словами назвіть Вашу біду - в чому вона?
цитата:

Раніше я хоч і був як вигнанець, але хочаб знав чого я хочу

А через що Ви були вигнанцем? Як давно це почалося? А у школя як було з однолітками?
Чого Ви хотіли раніше?

Можливо я помиляюся - тоді виправьте мене, але мені здаєтся, що краєугольним каменєм у Вашій проблемі є відсутніст розуміння себе, своєї самоцінності. Тому не виримуються кордони і замість насолоди життям в автентичності, Ви намагаєтесь бути зручним, адаптивним...
Я б радила обрати фахівця і саме попрацювати над самопізнанням, формуванні самоцінності та автентичності. Це позбавить Вас від потреби заробляти увагу інших. І, що доволі часто буває - ця увага прийде до Вас сама.
Що скажете?

👍 радити психолога:

21-05-2023 00:14:28Доповнення від автора
Трьома словами - самотність, безнадія, відчай. Що саме образливе що самотність корінь проблеми. На мене ніколи не звертали уваги ні дома ні в школі, знали що я чимось собі займаюсь, головне шо не курю, не п'ю і не гуляю то й добре, отаке відношення. Зате якщо десь косячив то раді стараться, тут як тут і мораль почитать і "Священною лозиною" пошмагать і потім хвастаться іншим які вони біблійні батьки і як все по біблії роблять. А самі то шо нічому не навчили, з себе нічого не представляють, на них рівняться гріх просто. Та ще й віру в їхнього пога намертво зруйнували коли змінили релігію. Тепер то я атеїст.
Я завжди думав що це норма, що насправді ніхто нікому не потрібен, але недавно одногрупник пожалівся що він нікому не потрібен і в мене просто переворот случився. Тобто все таки на мене хтось міг звертать увагу? Хтось міг підтримувать?
В школі мене не булили але і не особо звертали увагу, я просто був отлічніком, не сильно тихий і не сильно шумний, середняк короче. Але завжди якщо хтось грав в якусь гру або збиралися класом кудись то мене ніколи не звали, а на випускну вечірку хоч і звали, але я не пішов бо дивно це було б якось. Але це мене ніколи не тривожило. Просто оце зараз я поняв що це не норма. Можна краще, а я все пропустив.
Да виходить я намагався останнім часом купить дружбу, але всі мої діалоги обмежувались лише допомогою я не намагався тиснуть чи взгалі хоч слово сказать і не буду намагаться, бо це принизливо. Я просто надіявся що може на мене будуть звертать увагу раз інші один з одним товаришують.
Да я згоден з вашими висновками, але от тільки доведеться чекати ще невідомо скільки. Поки я влаштуюсь на роботу щоб оплатити психолога.
Якби ж це можна було на форумі зробить.


психолог онлайн
цитата:

Я втратив сильно багато років і зараз мої соц навики, мій розвиток взагалому і ситуація з іншими вселяють сильне відчуття того що я "біла ворона". І я розумію що це моя і тільки моя вина.

З іншого боку, навпаки, набули досвіду. Що правда, гіркого, проте корисного. Здолавши шлях "втраченого часу і втрачених можливостей", нарешті збагнули - ви маєте, понад усе, цінувати себе. І себе ставити на перше місце. Егоїзм тут ні до чого. Він про інше.

До речі, і почуття провини абсолютно недоречне. У вас не могло в принципі бути по-іншому. Зрозумійте це і збагніть - в умовах вашої родини у вас не було вибору. І батьків ваших немає підстав вважати поганими людьми. Вони ТАКІ. По природі своїй не могли діяти іншим чином, бо такі.
цитата:

Але ж ну блін. Чому мені ніхто не підсказав що так не можна робить?????!!!!! Це не справедливо. Це дуже не справедливо. Що ж не знайшлося жодної людини яка б звернула на мене увагу і зупинила б мене?!

Прикро, але так влаштований цей недосконалий світ. Реальний світ. Наразі, ніхто нікому при народженні нічого не гарантує. Напевно, через це ми мусимо усвідомлювати свою відповідальність за все, що ми в житті робимо. Ми проходимо свої уроки, вчимося опановувати себе, свої ресурси, долати власні обмеження і знаходити адекватні способи реалізації своїх бажань і потреб. Саме зараз ви стали на цей шлях.
цитата:

Да я згоден з вашими висновками, але от тільки доведеться чекати ще невідомо скільки. Поки я влаштуюсь на роботу щоб оплатити психолога.

Прийде такий час, коли ви зможете. Зможете і пришвидшити цей процес. А поки шукайте інформацію щодо психології особистості. Зверніться до центрів соціальних служб для сімей і молоді. Вони відкриті в областних центрах та інших містах. Психологи там приймають безкоштовно. У них же працюють телефони довіри. Словом, вихід є.

Також пропоную переглянути відео.
УВЕРЕННОСТЬ В СЕБЕ. КАК ЕЕ ПОВЫСИТЬ.
https://upsihologa.com.ua/audio-video-461

👍 радити психолога:

21-05-2023 11:40:45Доповнення від автора
Переглянув відео. Мені не потрібно прямо аж настільки лікуватись, в мене все доволі не погано. Це щось цілий рік наче переклинило і ось відклинило. Те про що ви там кажете я вже все те знаю звідкись, особливо про те щоб не оцінювать себе а свої дії, і помилки робить як вхідні дані, я так умів колись. Просто в якийсь момент піддався людям що мене гноблять постійно (тільки батьки), я ж то у відповідь нічо не кажу а смиренно, як мене вчили погоджуюсь зі всім. І помню навіть день коли років 4 назад перейшов від більш сложного заняття (прокручувать спогади дня, що я робив, які результати отримав і якби відчуття виникало що я можу покращить а що краще не робить) до простішого заняття - просто взять і розкритикувать все і сказать що я нічого не можу. І якось ввійшло в звичку. Я короче деграднув, в 17 років я був доросліший ніж зараз в 21. Тільки тому що критикувать і розносить себе не пофакту простіше чим подумки напрягать пам'ять кожен день і аналізувать оце все. Соромно що я піддався таким очевидно простим дурницям від інших дорослих.
Де мені і як відновити соц навички, бо раніше я не боявся говорить з однолітками, просто знаєш що ти можеш багато чого, і в ряду речей в рази кращий чим вони і тобі не страшно, а зараз тупо страшно і слово скзать, бажання сховаться, одсидіться такого ніколи не було раніше. Це ж слабкість вірно? Це треба виправляти і негайно. Я ж не слабак і дурак, я так думаю. І не лох якийсь.
І ще як не допустити того щоб таке розслаблення знову не повторилось? Це відчуття що зараз, що я не слабак і що в мене за плечима не мало тріумфів, воно шатке і завтра або через неділю може зникнуть, його необхідно закріпить якось в пам'яті. В мене ж такий хаос зараз в голові , як це зафіксувать? Воно 100% зникне якщо я зроблю щось не так. І ще мені треба положитєльний результати і терміново, а немає задач які я можу виконать щоб терміново отримать впевненість.

21-05-2023 12:00:17Доповнення від автора
і ще питання чого робить точно не можна якщо я не хочу втратить це відчуття схоже на впевненість?

21-05-2023 12:04:35Доповнення від автора
є якісь правила, які я зараз не можу згадать. Правила по тому як не провалюваться і не розслабляться. Дуже складно вловить бажання напрягатись. Не підкажете загальні правила поведінки, або де я їх можу прочитать? Скоріш за все я вже все знаю, але поки голова не в тому стані щоб швидко відновиться і згадать всі свої сложні вичеслєнія :)


психолог онлайн
Читала Ваш допис - стільки тихого, скореного болю.. терплячості... якоїсь смиренної покірності..
і знов, можливо помиляюся, але думаю, Вам буде не дуже зручно або навіть боляче дихати повільно та глибоко, не грудями, а животом. Спробуйте, покладіть руки на груди та на живіт та зробіть дуууже повільний вдих довжиною 7-8секунд та слідкуйте, щоб рука на грудях на піднімалася, а Ви вдихала животом. Далі зробіть затримку на 3-5 сек і такий же повільний видих. Вдалося? Які були відчуття? Що легше - вдихати чи видихати?
цитата:

Просто оце зараз я поняв що це не норма. Можна краще, а я все пропустив.

Та Ви молодець! Ви усвідомили, що те, як Ви живете - для Вас не норма. Наступний крок - зрозуміти, віднайти, що для Вас є нормою. Але треа неупередженого партнера в цьому дослідженні, щоб Вас не винесло на індуковані упередження, принципи, цінності... Зара важливо віднайти Ваші, автентичні.
цитата:

Якби ж це можна було на форумі зробить.

глибоко і назавжди - не можна. Але вже сьогодні почати змінювати своє життя на краще - Ви можете. Почніть вивчати себе, досліджувати який Ви - що подобається і з якої причини? Чого хочете і, знову ж таки, з якої причина та чого хочете досягти цим бажанням?
Книжки для рефлексії та самопізнання - це скарб безкоштовний: Маленький принц, Аліса в країні чудес, Ікігай, 5 мов кохання, Емоційний інтелект та Емоційне лідерство Гоулмана (взагалі всі його книжки рекомендую). Читайте з дослідженням та роздумами. Якщо проживете тільки ці книжки - гарантую - Ви та Ваше життя зміняться на краще.
цитата:

Да я згоден з вашими висновками, але от тільки доведеться чекати ще невідомо скільки. Поки я влаштуюсь на роботу щоб оплатити психолога.

Можливо на особисту терапію і складно зібрати кошти. а от на групову - думаю Ви зможете осилити, бо участь в терапевтичній группі - це дуже підйомні гроші. Наскільки я знаю від 400грн. То може є сенс пошукати такі группи та долучитися?

І маленька рекомендація - перш ніж вчитися строїти відносини з оточуючими - всеж таки зрозумійте себе - який Ви, що в Вас є, а чого бракує, свої сильни сторони та свої цінності, свої мрії, свої страхи, свої цілі. Тоді Ви зможете себе транслювати оточуючим. Бо коли цього розуміння нема - людина транслює придуманий образ, це, як правило считують оточуючи і не сприймають. Бо ніхто не хоче бути поряд з нещирою, незрозумілою людиною. Тож почніть спочатку вивчати, приймати, розуміти себе српавжнього.

Відредаговано автором 21-05-2023 12:17:36


👍 радити психолога:

21-05-2023 13:21:38Доповнення від автора
спробував подихати як ви казали, видихати простіше, а вдихати якась лінь чи що.
Маленького принца читав, повню в дитинстві чомусь не ловко було коли асоціював себе з ним, хех.
Дякую, я почитаю те що ви порекомендували. Думаю мені просто не вистачає досвіду в соціальних всяких ситуаціях, не обов'язково проходть прямо терапію. А що значить зрозуміти себе, що буде точкою Б що я зрозумів, коли я зможу сказати - о все я зрозумів, далі просто використовую те що надумав собі? чи як мені цей процес організувать і понять що він завершився чи на якому він етапі? може є конкретні кроки?


психолог онлайн
1
Регіна Яценко
цитата:

Маленького принца читав, повню в дитинстві чомусь не ловко було коли асоціював себе з ним, хех

є книжки, які варто перечитувати і перечитувати відкриваючи щось нове в собі... ця - одна з них. Бо це дуже глибока і доросла книга. Так само як і про Алісу..
цитата:

А що значить зрозуміти себе, що буде точкою Б що я зрозумів, коли я зможу сказати - о все я зрозумів

)) цього не буде ніколи...
Єдине, що можна зрозуміти - це точку А.. а далі - то вектор. І він може і буде змінюватися під впливом різних факторів - в цьому неочікуванність, тайна, велич та насолода буття ;)
цитата:

чи як мені цей процес організувать і понять що він завершився чи на якому він етапі?

Розуміння точки А - коли приходить спокійне сприйняття та ставлення до себе з любовью, коли не стає питання як спілкуватися - ти просто спілкуєшся з оточуючими легко, про те що вважаєш важливим або просто хочеш.
Це якщо на пальцях і в котексті Вашого запросу )
Цей процес не завершиться, бо Ви розвиваетесь, а значить змінюєтесь. Але має бути фундамент. От створення цього фундаменту і треба пропрацювати з психологом. Самому буде вкрай важко, бо наша психита так працює, що вона будете уникати болісних, незручних питань, а значить залишати пустОти у фундаменті. Тому і потрібен фахівець. Але почніть працювати над тим, що можете.

👍 радити психолога:

22-05-2023 09:49:15Доповнення від автора
Щось мені почало здаватися що я не повноцінний. Навіщо взагалі вовтузиться, щось стараться, якщо можна просто заснуть і не париться. Ради чого вся ця метушня? Щось мені не хочеться терпіть далі, хочеться на покій, я не справлюсь, я не такий як інші, я гірше. Я не повноцінний, я виріс не таким як треба, я не знаю чому інші люди не хотять помирать але здогадуюсь. Мені ніколи не бути таким як інші, я не нормальний

22-05-2023 09:50:00Доповнення від автора
Щось мені почало здаватися що я не повноцінний. Навіщо взагалі вовтузиться, щось стараться, якщо можна просто заснуть і не париться. Ради чого вся ця метушня? Щось мені не хочеться терпіть далі, хочеться на покій, я не справлюсь, я не такий як інші, я гірше. Я не повноцінний, я виріс не таким як треба, я не знаю чому інші люди не хотять помирать але здогадуюсь. Мені ніколи не бути таким як інші, я не нормальний

22-05-2023 10:14:03Доповнення від автора
щось хочеться терміново самоліквідуватися, просто не розумію тільки навіщо я скільки терпів


психолог онлайн
цитата:

хочеться на покій, я не справлюсь

тоді бігом до психіатра. Це вже може бути на фізиологічному рівні, а з фізиологією працює психіатр.

👍 радити психолога:

22-05-2023 12:41:19Доповнення від автора
треба щоб хтось мене ущіпнув, я не вірю що таке може зі мною відбуватися, це якийсь бред. я зовсім таким не був що відбувається????????

22-05-2023 14:38:02Доповнення від автора
вибачаюсь, все я вже зі всим розібрався. Нічого складного в цьому немає, я так розумію у всіх людей проблеми отакого роду інколи бувають ге ж? Треба просто ігнорувати принизливі думки і наперекір ним працювать над тим щоб змінть ситуацію, виглядає все обнадійливо.

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів

Рекомендуємо

Честно о депрессии. Как себе помочь Честно о депрессии. Как себе помочь

Я знаю, что такое депрессия, так как сталкиваюсь с этим в своей работе практически каждую неделю. Я знаю, что такое депрессия, потому что 10 лет назад я сама столкнулась с реактивной депрессией, и прошла медикаментозное лечение и психотерапию.

Тест на депрессию – шкала Занга Тест на депрессию – шкала Занга

Шкала Занга является мощным инструментом для предварительной оценки глубины депрессивного состояния.

Депресія - погляд 2023 Депресія - погляд 2023

За даними з різних джерел, депресію сьогодні виявляють лише у 50% клієнтів, які звернулися на консультацію до психолога, психотерапевта. Депресію людина не обирає. Не можна сказати, що хтось слабкий, не зміг впоратися зі стресом і тому зайшов у депр

Обесцененный человек Обесцененный человек

Люди, которым в детстве много и часто приходилось сталкиваться с обесцениванием со стороны своих родителей, во взрослой жизни вынужденно попадают в ситуации, где их ценность, как партнеров, специалистов, как людей, с равными другим правами ...

Постійно поганий настрій-норма чи депресія? Постійно поганий настрій-норма чи депресія?

Депресія небезпечна тим, що настає поступово і непомітно для людини, є прогресуючим захворюванням і швидко переходить у хронічний стан. В нормі настрій у людини зі здоровою психікою коливається в широких межах – від радості і захоплення до смутку, печалі і розпачу...

Депресія. Ознаки та як допомогти близькій людині з ознаками депресії Депресія. Ознаки та як допомогти близькій людині з ознаками депресії

Депресія - це не просто сумний настрій і аж ніяк не лінь. Це боротьба із щоденними завданнями, які можуть викликати відчуття безсилля, безпорадності і самотності.

qr