У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


Як пояснити дитині про смерть ...

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Як пояснити дитині про смерть ...
Добрий день. Донечці 6р. Ще десь пів року тому вона запитала у мене що таке померти, чи всі постаріють , чи я постарію і т. д і з цього приводу почала хвилюватися. Я вважала, що краще не розказувати що таке смерть, щоб не травмувати ще більше її, але на скільки я зрозуміла вона собі щось надумала і від того їй ще більше лячно, тому вважаю, що напевно краще пояснити дитині, але як правильно це зробити, адже коли я намагалась вона одразу питає а ти не помреш і починає хвилюватись.... Як бути.... Скоро іде до школи, в соціум тому я сама хотіла б це питання правильно розяснити дитині...... Тільки як... ( дякую
Вопрос от: ; Возраст: 26


психолог онлайн
Доброго часу доби, Вікторія! Розумію ваші хвилювання, проте питання про смерть нормальні для дитини цього віку. Смерть-це невід'ємна частина життя і якщо дитина задає питання, то батьки мають давати на них відповіді, звичайно, у доступній формі, без зайвого драматизму. Ви можете спокійно пояснити, що смерть неминуча, але не варто хвилюватись з цього приводу, бо настане вона ще не скоро. Діти відчувають емоційний стан батьків і якщо ваша дитина бачитиме, що ви транслюєте спокій і рівновагу, то скоріше за все теж не буде додумувати собі якісь жахіття, адже невідомість лякає дитину ще більше. Удачі Вам!

👍 рекоммендовать:


консультация психолога
1
Наталия Павловна Венглинская
Здравствуйте. Обязательно нужно разговаривать об этом. Расскажите сказку про воздушный шарик. Что человек, как шарик надувается и растёт. А потом начинает сдуваться и к концу жизни сдувается совсем. Бывают бракованные шарики и они сдуваются раньше от болезней. Иногда шарики натыкаются на иголки и лопаются.
Для 6 лет это нормальный возрастной страх.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Пётр Алексеевич Соколов
Доброго времени суток!
Поддерживаю коллегу Алексея Андреевича Ромащук, лучше это сделать в виде сказки - так ребёнку будет понятнее и не травматично. Но сделать это нужно обязательно. Сегодня в помощь родителям есть мощнейший ресурс - интернет. Я только что ввела в гугл запрос "как ребёнку 6 лет рассказать про смерть сказкой" - получила несколько очень интересных вариантов и толковых рекомендаций. ::smile::


консультация психолога
Додрого дня, Вікторія! Можна пояснити на прикладі квіточок чи дерев - квіточка росте, розкривається, квітне, приносить свої плоди, вьяне та помирає, згодом на її місці з"являється нова квітка.

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Советы посетителей

Ещё нет комментариев. Вы можете быть первым, кто предложит автору какой-либо совет.

Чтобы прокомментировать, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наши психологи

Психологический анализ произведений
Такса
фільмТакса темы: відносини любовь психоанализ
Комуна (2016)
фільмКомуна (2016) темы: залежності амбивалентность любви отношения
Батько (2020)
фільмБатько (2020) темы: деменція сім'я старість
qr