У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


проблема у відносинах

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Любовь » проблема у відносинах
Доброго вам дня. Я перебуваю у стосунках вже досить довго – 4 роки, але я дуже заплуталася і вже довгий час не можу розібратися.
Я усвідомила те, що перебуває у залежних відносинах, але нічого не можу з цим вдіяти, а точніше зважитися, щоб обірвати їх. Я люблю цю людину і знаю, що вона теж мене любить, але просто не цінує. Перший рік було все добре, а точніше до місяця 10, потім трапилася наша перша серйозна сварка, яка вже вела до розлучення, але з мого боку почалися благання про те, щоб не кидати мене і так триває й донині, а точніше кожну серйозну сварку.
За весь час стосунків було багато сварок, він ніколи не бив, але морально він мене просто вбивав: міг почати обзивати, маніпулювати, ображати і т.д. Найбільше мене вбиває емоційна гойдалка: пару днів все добре, а потім в один день - непорозуміння. Ми давно не сварилися дуже сильно, зараз ці сварки, нагадують, просто поганий настрій та небажання говорити. Але він не мовчить, він може якось обізвати, зачепити мене.
Я головою розумію, що це ненормально, але не можу наважитися.
Ми не живемо ще разом, тому я, так би мовити, сліпо вірю, що коли ми з'їдемося, все налагодиться і буде все по-іншому.
Я дуже боюся самотності, у мене немає друзів, у сім'ї у нас звичайні сімейні стосунки, але я не зможу з ними близько спілкуватися, немає жодних захоплень, практично не чим не займаюся, тільки навчаюсь, але сиджу вдома, бо дистанційне навчання, тому у мене є тільки він, якому я розповідаю практично все та можу з ним поговорити. Якщо я обірву ці стосунки, боюся залишитись однією. Як не було боляче і погано, але я люблю цю людину.
Будь ласка, підкажіть, що мені робити. Я дуже втомилася морально, щодня сиджу і чекаю, що - ось завтра точно все налагодиться.
Вопрос от: ; Возраст: 18

Найдите психолога в Украине: психолог Киев, психолог Харков, психолог Одесса, психолог Днепр и другие регионы Украины или онлайн.


психолог онлайн
1
Наталия Павловна Венглинская
Мені дуже шкода, що в такі часи ви опинилися у подібних відносинах. Як би не хотілося дати вам відповідь - що робити - я б не змогла. Не тому що мені страшно сказати як я це бачу. Тому що це рішення, яке має прийти до вас, і бути обгрунтованим, таким, яке ви приймете зважено і за яке будете вдячні собі. Ви не винні в тому, що страждаєте. Зараз, коли боляче - може здаватися що ви насамоті з цим болем і немає нікого поряд. Але це відголос емоційних травм. І ви заслуговуєте почуватись інакше. Зараз я зроблю трішки боляче, але процитую ваші слова. "морально він мене просто вбивав" , " я дуже боюся самотності" , "у мене є тільки він", "Найбільше мене вбиває емоційна гойдалка". Все це - нажаль, важкі наслідки насильства яке ви переживаєте. Якщо вам вистачить сил - спробуйте звернутися по допомогу. Не обов'язково за всі кошти всесвіту. Хоча б групи людей, які стикались з співзалежністю, а в ідеалі до психотерапевта (можливо вам знадобляться заспокійливі на перший час. Щоб нервова система прийшла трішки до ладу). Спробуйте уявіть - чи це ті відносини які б ви побажали собі в дитинстві? Буде добре, якщо ви зможите не піддаватись спокусі виправляти щось навколо в момент цих роздумів. Немає таймеру, як будуть сили поміркуйте - чого б ви собі або близькій людині побажали? Пошукайте хоча б групи допомоги для співзалежних, чи відгукнеться їх досвід вам? Ви дуже молода і не заслуговуєте лише страждань. бажаю вам сил вам та мудрості. ::wub::


психолог онлайн
1
Наталия Павловна Венглинская
цитата:

Ми не живемо ще разом, тому я, так би мовити, сліпо вірю, що коли ми з'їдемося, все налагодиться і буде все по-іншому.

Откуда у Вас такая вера?
По какой причине все должно наладиться, если парень Вас
цитата:

не цінує

?
Совместная жизнь только усугубит ваши отношения, так как он будет и дальше продолжать Вас "ломать" - до тех пор, пока Вы не научитесь противостоять ему.
цитата:

підкажіть, що мені робити.

Если Вы хотите улучшить отношения с парнем, то одного желания будет недостаточно.
Потому что для осуществления цели, кроме "хочу", еще должно быть "могу" и "делаю".
Какие у Вас есть возможности для налаживания отношений?
И что Вы будете для этого делать?

Если на эти вопросы у Вас нет ответов, тогда имеет смысл проработать свои страхи -.
цитата:

дуже боюся самотності

цитата:

боюся залишитись однією

и научиться ценить себя, чтобы у Вас получалось отстаивать свои границы.

Изменитесь Вы, начнет меняться и Ваш парень. И только на таких условиях Вы сможете сохранить отношения с ним.

Для таких личностных изменений и работы над собой существует индивидуальная психотерапия.
Которую я и предлагаю Вам начать.
По времени на это уйдет 3 месяца.
И в результате у Вас будут те отношения, которые Вы хотите (если, конечно, у парня будет желание быть с Вами).

Відредаговано автором 12-02-2023 03:19:03


👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
Увы, в зависимых отношениях нет любви, есть зависимость - эмоциональная зависимость от человека, есть масса страхов и заниженная самооценка, нет понимания, кто ты и чего хочешь и огромная уверенность в том, что если другого не будет, то и жизнь моя закончится.
Зависимые отношения и невозможность из них выйти идет из детско-родительских отношений, поэтому
цитата:

у сім'ї у нас звичайні сімейні стосунки

про семью много вопросов - что такое обычные отношения в вашем понимании?
Какие отношения с отцом? Какие отношения с мамой?
Какие отношения между ними?

Выход из созависимых отношений это всегда долго, трудно и требует большой поддержки и помощи психотерапевта, потому что даже если усилием воли вы заставите себя разорвать отношения, счастливой вы вряд ли станете, потому что попадете в аналогичные отношения+останутся все те же страхи, неуверенность в себе и отсутствие интересов, опоры на себя.
Почитайте книгу "Женщины, которые слишком сильно любят" Р.Норвуд

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Доброго!
цитата:

потім трапилася наша перша серйозна сварка, яка вже вела до розлучення, але з мого боку почалися благання про те, щоб не кидати мене і так триває й донині, а точніше кожну серйозну сварку.
За весь час стосунків було багато сварок, він ніколи не бив, але морально він мене просто вбивав: міг почати обзивати, маніпулювати, ображати і т.д.

Я бачу два варіанти.
Один: можливо він таким чином ніби змушує Вас самій піти від нього, бо не хоче вже цих стосунків, але сам не наважується на розрив.
Другий: своїми благаннями Ви підставилися, показали свою слабкість та залежність - а він цим скористався. Тому що абьюзер за призванням.
цитата:

Я дуже боюся самотності, у мене немає друзів, у сім'ї у нас звичайні сімейні стосунки, але я не зможу з ними близько спілкуватися, немає жодних захоплень, практично не чим не займаюся, тільки навчаюсь, але сиджу вдома, бо дистанційне навчання, тому у мене є тільки він, якому я розповідаю практично все та можу з ним поговорити. Якщо я обірву ці стосунки, боюся залишитись однією.

В цьому страху і є причина. Через нього, а також через надзвичайну НАДЦІННІСТЬ для Вас хлопця - "у мене є тільки він", яку Ви самі ж йому і надали, Ви і потрапили в таку ситуацію, з якої начебто не має виходу. Начебто. Але ж він є.
Якщо цей хлопець справді Вас кохає і здатен заради цього кохання на певні кроки, то найкращим варіантом було б завітати обом до психолога на парну консультацію. Щоб розібратися в тому, що між вами відбувається? Чому він використовує подібні деструктивні прийоми в спілкуванні, а Ви чому їх терпите.
Якщо ж він - звичайний абьюзер, який лише отримує задоволення від приниження іншого та самостверджується через це, то навряд чи що допоможе. Тоді є варіант звернутися по допомогу тільки і саме Вам, щоб пропрацювати і свій страх, і схильність до "надцінності" когось або чогось.
цитата:

щодня сиджу і чекаю, що - ось завтра точно все налагодиться.

Цікаво, звідкіля у Вас подібна наївна настанова? В кого навчилися або як її набули? Це точно щось дитяче.
цитата:

Ми не живемо ще разом, тому я, так би мовити, сліпо вірю, що коли ми з'їдемося, все налагодиться і буде все по-іншому.

Якщо ж ні ви вдвох, ні окремо Ви поки що з якихось причин не можете звернутися до обраного спеціаліста, то бажано прискорити спільне проживання. Тоді Ви точно будете знати, що Ваші надії були фантастичними та марними. А ситуація настільки погіршиться, що точно підштовхне Вас до конкретних кроків по її вирішенню.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
"Любить, але не цінує"- це ваша придумка, щоб хоч в щось вірити.
Але це не правда.
Любов- це зовсім інше.
Ваша залежність від страху бути одною штовхає Вас терпіти обзивання та образи.
Нічого не зміниться, не варто чекати.
До того ж, люди, які "вірно, як пес чекають і все терплять " нікого не цікавлять, бо там всередині немає нікого, хто міг би зацікавити.
Не треба заганяти себе в таку роль.
Це просто страх керує, не любов.
Щоб не залишитись одною є один дуже важливий момент- познайомитись з однією цікавою Людиною, з Собою.
Вам точно не буде сумно, бо у Вас є Ви.
А коли там "з'явитесь " Ви, коли побачите Себе, з повагою будете ставитись, то і самотність кудись дінеться, бо до цікавої людини тягнуться інші.
Ви ще дуже юна, навіть логіка та математика не на боці міркувань про те, що можна все життя бути одною.

👍 рекоммендовать:

16-02-2023 02:02:29Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 334269 для Валентина Михайловна Жемчужникова

Добрий вечір. У моєму розумінні, звичайні сімейні відносини - коли батьки виконують свої батьківські обов'язки (у виховному та матеріальному плані).
Мої батьки у шлюбі вже 20 років, але останні роки у них стосунки погіршилися. У батька є пристрасть до алкоголю, у нього і до цього були моменти, але закінчувалося просто тим, що просто приходив і лягав спати, але я знаю, що були ситуації, які й гірше закінчувалися, але я їх просто не пам'ятаю чи не хотіла звертати. увага. Але останні роки 2 це все помножилося в рази 3 і тепер це закінчується з'ясуванням стосунків з мамою. Так як, я вже підросла, іноді в цих сварках також беру участь. Як би, не хотілося це визнавати, але батько алкоголік.
Їхні стосунки я ніяк не можу назвати ідеальними. Усі їхні сварки я добре чую і всі вони за одним сценарієм: нам потрібні тільки гроші, приниження мами, а далі як піде.
Мама його дуже любить, ми хоч багато разів говорили на тему розлучення, але вона не може зробити це крок і просто все це терпить.
З батьком у мене натягнуті стосунки. Пам'ятаю, як перший раз висловила йому свою думку, коли вони сварилися, тому що не могла вже слухати, як він принижує маму, тоді він пішов з квартири і не з'являвся 3 дні. Коли вже прийшов, ми не спілкувалися пів року, хоча знаходилися в одній квартирі, мама від цього дуже страждала і всіляко намагалася помирити нас і в неї вийшло. Але після цього випадку нічого не змінилося.
Ніколи не чула з його вуст слова підтримки і, тим більше, комплементи. Чула тільки те, що він усіх нас забезпечує, що нам ще від нього потрібно.
З мамою у нас просто добрі стосунки. Ми з нею можемо проводити час разом, я можу дати якусь пораду і вона мені. Але я вважаю, що ми не близькі. Я не можу їй розповісти, що в мене усередині, якісь переживання тощо. Тільки якісь великі проблеми, якщо вони є

16-02-2023 02:06:56Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 334238 для Нора Маркман

Добрий вечір. Дякую за Ваші слова та поради. Вони мені дуже потрібні були

16-02-2023 02:36:25Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 334269 для Валентина Михайловна Жемчужникова

Хочу додати. Найболючіше те, що коли він у нетверезому стані і починає скандал, а тим більше, коли принижує маму, у мене до нього тільки почуття ненависті та злості, я готова в ту саму хвилину зібрати його речі та прогнати. Але наступного дня, коли він у адекватному стані, ми всі з ним сидимо розмовляємо, сміємося і все добре і з ним хочеться проводити час, але головне те, що всі вдають, що вчорашнього дня не було.
Коли тато у нетверезому стані, він починає розповідати якісь свої проблеми, хоч і не повністю. І мені його шкода, і я якось намагаюся його зрозуміти, бо він же мій тато, але не можу.
Мені 18, я б вже переїхала в інше місто і намагалася почати своє доросле життя, але я, якщо чесно не так поспішаю, але друге, мене тут тримає мама, я не хочу її залишати. Останнім часом дуже часто почала не бояться за неї постояти і в мені вона бачить підтримку, тому я боюся, що він її морально доведе.


психолог онлайн
Дети из семей, где есть зависимые (как ваш отец), попадают в аналогичные созависимые отношения.
Чтобы разобраться в этом и выйти из них, нужна работа и достаточно длительная с психотерапевтом. Это сложная тема, одному не справиться.

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Советы посетителей

Ещё нет комментариев. Вы можете быть первым, кто предложит автору какой-либо совет.

Чтобы прокомментировать, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наши психологи

Похожие онлайн консультации

23-01-2023 Стосунки
Психологический анализ произведений
Жмот (2016)
фільмЖмот (2016) темы: прийняття себе отношения родители и дети
Похороните меня за плинтусом
Пацієнти (In Treatment)
фільмПацієнти (In Treatment) темы: психотерапія вина депрессия

Рекоммендуем

Ревность. Что это и зачем? Ревность. Что это и зачем?

Что такое ревность? Почему она появляется? Зачем она нужна? Возможны ли отношения без нее? Зачем человек ревнует? Возможны ли отношения без ревности, контроля и власти над партнером? Упражнение.

Давай останемся Друзьями - или дружба между бывшими - миф или реальность? Давай останемся Друзьями - или дружба между бывшими - миф или реальность?

вот казалось бы - а почему бы и нет? если, мол, двое людей не могут быть в романтических отношениях - пусть будут хоть в дружеских! что здесь, собственно говоря, такого!?

Мечта о безусловной любви Мечта о безусловной любви

«Любовь матери – это блаженство и покой, ее не нужно добиваться и не нужно заслуживать. Но в безусловности материнской любви есть и отрицательная сторона. Ее не только не нужно заслуживать – ее невозможно добиться, невозможно создат

Любовь к женатому мужчине: табу или реальность? Любовь к женатому мужчине: табу или реальность?

Моя любимая подруга опять «вступила» в романтические отношения с уже женатым молодым человеком.. Наверное, он не собирается бросать семью ради нее. Наверное, он на ней не женится.

Когда любовь прошла и страсть остыла... Когда любовь прошла и страсть остыла...

С этим явлением сталкивается почти каждая семья, практически каждый человек. Научно доказано, что любовь в паре гостит не более 4 лет… можно ли влюбиться в одного и того же человека дважды? Трижды? …

Что такое любовь Что такое любовь

Сначало мы влюбляемся в наши собственные проекции, наделяем избранного/ную всемя самыми лучшими качествами что есть непосредственно в нас самих. Серотонин повышаеться и мы "играем в любовь".

qr