У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


Страх за дітей... Паніка... Підвищена тривожність....

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Страх за дітей... Паніка... Підвищена тривожність....
Добрий день. Підкажіть будь ласка як бути. Ситуація наступна : дитині зараз 9 місяців і зараз час для активного введення прикорму, але тут я стикаюсь зі своєї сторони з наступною проблемою... і неможу сама( адже чоловік вдень на роботі) привчати дитину до дорослої їжі, бо в мене страх, що він може вдавитись їжею... І неодноразово бувало, що коли їжа трішки не пішла , в мене одразу паніка, серце з грудей чуть не вистрибує...мурашки по тілу і т д. Впринципі у мене всі потенційно небезпечні речі чи ситуації пов'язані з моїми дітьми викликають паніку, тривогу і т. д.
Що це таке..... Чому так.... Вже немає сил....
Вопрос от: ; Возраст: 26


психолог онлайн
Здравствуйте, Виктория!
Сочувствую вам.
Стоит поискать корни вашей повышенной тревожности в прошлом.
Есть ли в вашем опыте такие случаи?
Есть ли возможность узнать у мамы, как обстояли дела с вашим кормлением?

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Доброго дня, Вікторія

Погоджуюся з колегою. Тут потрібно розібратися, чи взагалі ви тривожна людина чи це стосується тільки ситуацій з їжею і небезпекою вдаватися.

Проте в будь-якому випадку, швидше за все корені ваших страхів йдуть з дитинства: або ви щось травматичне пережили самі, наприклад сильно вдавалися, або ваші батьки були дуже тривожними і ви просто копіюєте їх стиль поведінки зі своїми дітьми.

Чи є у вас можливість звернутися до психолога і це детально розібрати? Наприклад, під час денного сну дитини, можете працювати зі спеціалістом онлайн.

Ответ отредактирован автором 28-07-2020 11:30:01


👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Доброго дня. Погоджуюся з колегами - треба розуміти яка ви людина - чи тривожна чи ні, чи стикались ви з недбалим ставленням до дитини яке призвело до трагічних наслідків?
Чи вмієте ви довіряти?

Ви можете більш детально про це попрацювати онлайн або на очній зутстрічі з психологом

👍 рекоммендовать:


консультация психолога
Доброго дня, Вікторія!
Розумію Ваші хвилювання і як психолог, і як мама.
Зазвичай буває так, що наша внутрішня тривога може мати зовнішнє вираження у різних життєвих подіях, особливо нових, емоційно значущих.
Спробуйте підійти до ситуації з логічного боку, прояснити для себе більше інформації про введення прикорму, безпечні способи для цього тощо. Адже у 9 місяців організм дитини фізіологічно готовий до нового харчування. І якщо підібрати відповідну їжу, Ваш малюк добре її засвоїть і отримає необхідну користь.
Можливо, у Вас є подруги, знайомі, які проходять схожі етапи у материнстві і їх досвід також стане Вам у пригоді.
Щодо зниження рівня особистісної тривоги, загалом, - це поступовий процес, який потребує часу та власної психотерапії. Через розслаблення, розвиток довіри до себе тощо Ви зможете прийти до покращення емоційного фону та нового способу проживання...

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Доброго дня, Вікторіє.
Скажіть, будь ласка, Ви були тривожною особою ще до народження дитини? Ви написали, що у Вас взагалі потенційні небезпечні ситуації, пов'язані з дітьми, виклкають тривожність. Насправді, це нормально, що Ви хвилюєтеся за дитинку, адже зараз у Вас сильний симбіоз із нею. Водночас, якщо ця тривожність є надмірною, то дитина відчуває Ваш стан і сама стає неспокійною (адже зараз саме Ви регулятор її емоційної сфери). Погоджуюся з колегами, що необхідно краще розібрати Вашу ситуацію індивідуально зі спеціалістом.

Якщо говорити про прикормку, то давайте уявимо найгірше: дитина попирхнулася. Як Ви будете діяти у цій ситуації (подивіться відеоролики надання першої допомоги)?

👍 рекоммендовать:

28-07-2020 16:21:24Дополнение от автора
І травматичне пережила, а саме ледь не потонула і якби не мій старший двоюрідний брат то навіть страшно уявити. Будучи малими ми пішли до річки подивитись....в результаті мені 26 а плавати я досі невмію і води де глибина (річка, море, колодязі) боюсь страшенно. І випадок був з молодшою дитиною коли були в гостях і за столом їй дали пили з хрустального стаканчика і вона так пила, що його прокусила... Дитині було 3роки навіть подумати не могла,що таке може бути((((Дякувати Богу все було добре, але те що я пережила не передати словами. І мама не скажу, що панічно, але завжди за все хвилюється і у всьому теж спершу бачить що може бути як наслідок... І в дитинстві можливо теж хвилювання мало місце батьки часто сварились...... Та й по житті різні ситуації бували, в мене таке враження чим більше я боюсь всього тим більше щось стається..... (((((Незнаю навіть звідки це бере початок, і наслідком чого конкретно є.... Та жити спокійно заважає дуже....

28-07-2020 16:29:09Дополнение от автора
Єдиний страх як на мене серйозний який родом з дитинства це страх до глибини, недавно коли були в селі у батьків пішли на рибалку з чоловіком, важко передати словами ті відчуття які вирували всередині мене, поки я знаходилась близько біля водойми..... Якби ще тоді давно десь років 15 тому була б можливість потрапити на прийом до психолога... Скільки часу пройшло, а в голові то все сидить


психолог онлайн
То в даному випадку - краще пізно, ніж ніколи. Як бачите, з роками ті стрази нікуди не пропадають, тому краще зараз, ніж ще через 10 років

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
цитата:

Незнаю навіть звідки це бере початок, і наслідком чого конкретно є....

цитата:

І травматичне пережила, а саме ледь не потонула і якби не мій старший двоюрідний брат то навіть страшно уявити.

цитата:

І мама не скажу, що панічно, але завжди за все хвилюється і у всьому теж спершу бачить що може бути як наслідок... І в дитинстві можливо теж хвилювання мало місце батьки часто сварились......

цитата:

Скільки часу пройшло, а в голові то все сидить

Ви самі відповіли на Ваше запитання "Звідки це?": травматичний досвід із водою + тривожна мама (що безумовно, заклало у Вас тривожність) + сварки батьків (які підкріплювали Вашу тривожність). Як наслідок, це все зараз впливає на Ваші стосунки зі своїми дітьми. У психології побутує думка, що ми знову проживаємо свої стадії розвитку разом із дітьми для того, щоб вирішити наші невиршені конфлікти (можливо тому Ваша тривожність і загострилися, адже Вас це відтягує у травматичний досвід минулого).
Рекомендую Вам звернутися індивідуально до психолога-психотерапевта, щоб пропрацювати свою травматизацію та дитячо-батьківські стосунки, адже Ваш психологічний стан безумовно впливає на психологічний стан Ваших дітей + в деяких моментах може заважати їхній майбутній сепарації та набуттю незалежності.

Бажаю Вам знайти хорошого спеціаліста! Вірю у Вас і удачі!

Ответ отредактирован автором 28-07-2020 17:43:42


👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Советы посетителей

Ещё нет комментариев. Вы можете быть первым, кто предложит автору какой-либо совет.

Чтобы прокомментировать, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наши психологи

Психологический анализ произведений
qr