У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


Не сприйняття себе, постійно зла, проблеми в сім’ї

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Не сприйняття себе, постійно зла, проблеми в сім’ї
Добрий вечір) зразу перейду до проблем. 1)Що б я не робила мені не подобається моя зовнішність, фігура, я завжди бачу щось гарне в інших, але не в собі. Я почала добре харчуватись, бігати, але я не можу почати поважати себе і перестати собі упрікати. 2)Як би добре до мене люди не відносились, я завжди причиною їм моральну біль, відштовхую від себе, хамлю, грубо і різко відповідаю. Боюся близько до себе підпустити, щоб потім вони не зробили боляче мені. Навіть до батьків я різко відповідаю, з тим, що дуже їх люблю. 3)14.02.2020 в моєї мами сталася панічна атака, через те, що в один момент багато накопилося проблем. І це дуже по мені вдарило. Бо я почула від своєї мами: «я вмираю», і прощальні слова. Після цього мені кожні її слова про головну біль, чи навіть погане самопочуття перетворюються в слова «я вмираю» і мене починає сильно трусити, я 24/7 перед кожним проступком, чи це піти кудись дальше з друзями, чи навіть випити алкольні напої я думаю «а що подумає мама, чи не стане їй погано, коли вона про це дізнається» і зразу ж передумую і не роблю це. Я не знаю, чи нормально описала свої проблеми, бо сама в них ще не розібралася, але, будь ласка, дайте мені якусь пораду.
Вопрос от: ; Возраст: 15


консультация психолога
Доброго вечора!
А скажіть, будь ласка, що Ваша мама робить зі своїми панічними атаками? Вона звернулась до спеціаліста? А Ви говорили з мамою про свій страх її втратити? Бо це серед Ваших проблем - найважча.
От невдоволеність власним виглядом - то вважайте норма в 15 років. Не зустрічала нікого, хто б був в такому віці задоволеним. .. Проте дехто, як Ви, займається собою, формує себе якнайкраще, починає "товаришувати" сам з собою... Але дехто нічого не робить і продовжує бути невдоволеним
Друга проблема
цитата:

відштовхую від себе, хамлю, грубо і різко відповідаю. Боюся близько до себе підпустити, щоб потім вони не зробили боляче мені

- то брак навичок комунікації, теж справа досвіду. Мало хто одразу вміє і розмову підтримати, і за себе постояти. Це потрібно потрохи вчитись (і, як водиться, на власних помилках ;) )
А от з мамою у вас щось серйозне... Невідомо що там в неї було
цитата:

що в один момент багато накопилося проблем

але вважаю Вам з нею слід це обговорити. І можливо ви разом все владнаєте. А можливо вам обом знадобиться консультація у психолога. Поговорить з мамою!
Хай щастить!

Ответ отредактирован автором 24-07-2020 23:11:43


👍 рекоммендовать:

24-07-2020 23:30:24Дополнение от автора
Я не говорила мамі про свій страх, бо боюся, що через це мама буде вважати, що в мене є якісь проблеми пов’язані з нею. Я не знаю, як почати цю розмову, як підібрати слова, що їй взагалі казати. Хоч і з мамою я досить відкрита, але на цю тему дуже боюся поговорити.

24-07-2020 23:30:54Дополнение от автора
За остальні рекомендації дуже дякую)


консультация психолога
Ви не розповідаєте мамі , бо
цитата:

через це мама буде вважати, що в мене є якісь проблеми пов’язані з нею..

Так у Вас і насправді проблема , пов'язана з мамою: ви занадто боїтесь за її здоров'я ! (Те, що страх має ще і позитивну складову - оберігає Вас від поганих вчинків, тих, що мамі б не сподобались - то добре, але не принципово...)
Під цим страхом ховається базовий для усіх страх смерті! Страх втратити маму, страх про власну смерть. Ми боїмося завжди, хоча в нормі батьки помирають приблизно в 75 років, коли нам десь 50... Але буває горе, коли це трапляється раніше.
Щось відбувається у вашій родині, якщо у мами панічні атаки, а Ви так хвилюєтесь... Можливо якісь сімейні проблеми, що стать більш страшними через те, що про них неможна говорити ?
Але ж проблеми вирішуючи саме через обговорення і усвідомлення! Поговорить з мамою! Напевно вона не помирає. Аде є щось, що вас обох туру, проясніть це.
Щоб уникнути страхів, ми робимо вигляд, що їх нема. А дістати та роздивитися свій страх, проговорити - наполовину його подолати!
Десь близько 18 років люди стають "повнолітніми" - мають силу та рішучість жити і долати будь які проблеми. В тому числі - мати своє відношення до неминучості смерті. Може Ви трохи більше доросла, ніж за віком? І вже обдумуєте цю тему, формуєте своє ставлення? Може ці Ваші переживання - то процес вбудовування рішення для таких екзістенційних тем : 1)життя має кінець, 2) близькі особи колись нас покинуть, проте будуть в нашій пам'яті та ми зможемо використовувати уявну розмову з ними ("що б сказала на це мама...")
3) сепарація від батьків: в дитинстві мама все робила для нас, а в дорослому житті ми самі за себе відповідаємо - як це опанувати?! ("мама не помре, але не буде поруч" підсвідомість трансформує в страх "я залишуся одна, мама помре!")
Бажаю Вам розібратися зі своїми переживаннями. Почніть з розмови з мамою. А ще можливо є шкільний психолог або психолог у коледжі, до якого Ви можете звернутись по допомогу? Чи мама може відвести Вас до платного психолога?
Хай щастить!

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!
Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наши психологи

Психологический анализ произведений
Прибытие
фільмПрибытие темы: горе утрата смысл жизни
Август
фільмАвгуст темы: кохання психосоматика семья
qr