У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Частные программы подготовки психологов и психотерапевтов

У Психолога » Психологічний форум » Психологія в Україні » Частные программы подготовки психологов и психотерапевтов

постів: 1
форум
 
Учусь на психолога в ВУЗе, но понимаю, что одного академического образования недостаточно чтобы начать частную практику. Посоветуйте, пожалуйста, частные школы, курсы с качественными программами и практикой, в интернете очень много рекламы, но мало реальных отзывов. Интересуют направления КПТ, Аналитическая психология, Гипноз, НЛП.

Безкоштовна розсилка цікавинок!



[всі пости]
Вітаю!

Мій досвід показує, що варто орієнтуватися на те:
- чим близький саме Вам конкретний напрямок;
- чи розділяєте ви цінності та підхід до роботи того, хто вчить (і, нажаль, харизма викладача тут ненайкращий орієнтир; лідери багатьох релігійних сект та геніальні шахраї - як правило, дуже харизматичні люди);
- що вам доступно і відповідає можливостям;
- де є практика та цікава вам тема (сім'я, кризи, залежності, травма, клініка, сексологія, конфлікти тощо);
- як вам це "смакує" - сходіть на разовий семінар чи лекцію викладача, пошукайте статті, відео в мережі, поспілкуйтеся особисто з декількома по телефону. Ви побачите різницю вже в тому, як Вам відповідають на запитання щодо програми, тривалості, вартості, можливостей навчання, особистого клієнтського досвіду тощо.
Оберіть декілька організацій та оцініть їх по 5-бальній шкалі за кожним важливим для Вас пунктом. Добре, щоб це була принаймні, громадська організація.

Мені особисто останнім часом виглядає цікавим системний підхід. Особливо, у поєднанні з базою гештальт-терапії, яку я вивчав, а тепер і навчаю інших. Тому "на колір і смак - товариш не всяк". Щодо КПТ, то наскільки мені відомо, хороша база є в рамках УСП. Також особисто мені було цікаво відвідати семінари Андрія Борисовича Карачевського.

А щодо початку практики, то повторю те, що написав колезі майже щойно:
"Почніть краще з інституційної практики. Школа, дитячий садок, клініка, громадська організація, волонтерська робота... Може це виглядає банально, проте я не бачив ще жодного професійного колегу без такого досвіду. Особливо серед тих, до кого можу спрямувати людину впевнено. Це те з чого починається, на мою думку, робота. Не в продажі, а дійсно в практиці. А то можна подумати, що професіоналізм не з нальоту годин починається, а з яскравої реклами. Ви ж не "Баунті" продаєте... Ну а ще знайдіть і підтримуйте контакт з колегами, близькими Вам за цінностями та професійним рівнем. Останнє краще - більше, тоді є ще одне джерело професійного вдосконалення."

Ідея про початок приватної практики одразу з вузу мені видається наївною. Це те, що формується як наслідок професіоналізму, а не є його передумовою.

І Вам - успіхів!

Аби прийняти участь в обговоренні, авторизуйтесь або пройдіть реєстрацію!

qr