У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Публічні виступи

У Психолога » Психологічний форум » Інше » Публічні виступи

постів: 3
форум
 

Сьогодні в одному чаті двоє людей написали, що їм подобається публічно виступати.

У мене є заздрість до тих людей, які можуть публічно виступати і не почувають себе при цьому так, як я.

Коли уявляю, що я виступаю перед публікою, і багато людей на мене дивляться, перше, що спадає на думку — я буду почувати себе брудним. Мені буде здаватися, що люди, які на мене дивляться, будуть сприймати мене як брудного. Я буду собі не подобатися. Мене буде дратувати мій голос.

Може, це проекція, яка означає, що я сам собі не подобаюся. І найчіткіше відчуваю це тоді, коли сприймаю себе у віддзеркаленні уявних поглядів інших людей. Деколи мені здається, що в корені всіх моїх психіатричних симптомів і психологічних труднощів лежить моя глибока ненависть і огида до самого себе. Що з цим можна зробити, я не розумію. Я не розумію, як психотерапія може допомогти людині, яка не любить себе. Я питав про це свого психотерапевта, але він прямо не відповів.

Також під час публічного виступу є велика ймовірність, що я провалюся в настільки сильне хвилювання, що буквально втрачу контроль над тим, що говорю. Тоді у мене буде відчуття, що наді мною сміються (хай навіть подумки) і мене зневажають. Думаю, що такі речі є несвідомими спробами повторити / розіграти давні травми (У восьмому класі у мене був один публічний виступ, під час якого наді мною відверто сміялися багато людей. Було також багато інших випадків, коли наді мною насміхалися.). Людина з психічною травмою схильна несвідомо намагатися повернутися в цю травму.


Безкоштовна розсилка цікавинок!



[всі пости]
Саме в психотерапії опрацьовуються травми. Також в психотерапії можна отримати досвід інших стосунків, краще зрозуміти себе, почути свої бажання і так, прийняти і полюбити себе.
Ви вже працюєте з спеціалістом, довіряєте йому, отже Ви на вірному шляху. Але це потребує часу. І зусиль.
Ви можете обговорювати з своїм терапевтом власні сумніви. Це корисно для Вас.
Успіхів Вам!


[всі пости]
Короткої відповіді на ваше питання бути не може, оскільки у вас декілька великих тем і ваше завдання розвиватись в цих темах самостійно (аналізуючи себе, свої дії, намагаючись ставити цілі і їх досягати; книги; форуми;статті; ютуб та ін.).
Ви, в ідеалі, "повинні" стати експертом в темах підвищення самооцінки, впевненості, любові до себе і прийняття себе. Також потрібно працювати над думками, пропрацьовувати свої страхи. Важливо регулярно здійснювати "маленькі подвиги" -- переступати через свої страхи і робити кроки які будуть робити вас сильнішими, впевненішими.

Також можливо спробуйте працювати із спеціалістами (психологами, психотерапевтами, коучами) які працюють в різних напрямах, щоб підібрати того хто вам буде підходити максимально.
І не бійтесь робити помилки, будь який розвиток без них неможливий.


[всі пости]
На мій погляд неспеціаліста, але публічної людини, якщо Вас так дратує думка про те, що над Вами сміються чи глумяться, не потрібно відмовлятися від публічних виступів.
Зробіть це своєю фішкою! Треба змусити авдіторію сміятися над Вами. А для цього перегляньте сценарій Вашого виступу, включіть до нього жарти, анекдотичні приклади, афорізми. Розмалюйте свою доповідь! Нехай воона буде смішною та цікавою. Тоді Вам авдіторія пробачить будь-яку помилку чи застереження.
Повірте -це щлях до прийняття себе із помилками

Аби прийняти участь в обговоренні, авторизуйтесь або пройдіть реєстрацію!

qr