У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Боюсь пити ліки


постів: 4
форум
 

Добрий вечір! Мене звати Даша, мені 18 років, і мені діагностували генералізований тривожний розлад. Прописали ліки, прочитала інструкції. Насправді страшно від можливих наслідків. Боюсь синдрому відміни після 14-денного лікування. Що порекомендуєте робити, щоб побічні реакції проходили якнайм'якше?


Безкоштовна розсилка цікавинок!



[всі пости]
Добрий вечір,
ви можете знайти психолога, психотерапевта який добре працює з тривожністю.
І разом з фахівцем вчитись проживати, жити з тривожністю.


[всі пости]
Тривога - це відмінність власного ставлення до ситуації та ставлення зі сторони найгіршого припущення.

1) Виробити власне ставлення до усіх життєвих ситуацій у щоденнику та письмово знаходити компроміс між цими двома варіантами ставлень.
2) Боротися за власне ставлення до ситуації не порушуючи закон.
3) Гасити негатив від тривоги таблетками.


[всі пости]
Доброго вечора.

Треба поговорити зі своїм психіатром щодо цього питання, він повинен краще знатися на цьому питанні. Якщо в інструкції вказані якісь побочки, не обов'язково значить, що вони проявляться у Вас. В інструкції пишуть всі можливі наслідки прийому ліків, зібрані від усіх пацієнтів, які коли-небудь їх приймали. Це навпаки ознака надійності ліків, бо лікар з пацієнтом точно знатимуть, від чого у другого з'явилася та чи інша реакція.

І те, що Ви приймаєте пігулки під контролем психіатра (або невролога) знижує ризик того, що у Вас буде синдром відміни. Якщо Вас це заспокоїть, то я теж свого часу пила протитривожні ліки курсом 2 тижні, і нічого страшного після не відбулося.


[всі пости]
Доброго вечора, Даша! Розумію, що це може бути страшно і неприємно, але важливо пам'ятати, що ти не сама зі своїми почуттями. Ось деякі поради, які можуть допомогти зменшити можливі побічні реакції від прийому ліків:

1. **Спілкуйся з лікарем**: Якщо у тебе виникають будь-які побічні ефекти або страхи, обов'язково поділись цим зі своїм лікарем. Вони зможуть надати тобі додаткові поради та підтримку.

2. **Регулярні прийоми**: Спробуй утримувати регулярний графік прийому ліків, оскільки це може допомогти зменшити можливість побічних ефектів.

3. **Здоровий спосіб життя**: Стеж за своїм здоров'ям загалом, включаючи здорове харчування, достатньо сну і фізичну активність. Це може сприяти загальному самопочуттю.

4. **Психологічна підтримка**: Звернися до психолога або психіатра для отримання підтримки і допомоги управляти тривожним розладом та будь-якими побічними ефектами від лікування.

5. **Враховуй інші методи лікування**: Разом із ліками розглянь інші методи лікування, такі як терапія, медитація або йога, які можуть допомогти зменшити тривогу.

Пам'ятай, що це процес, і важливо давати собі час і підтримку у цьому. Не соромся звертатися за допомогою, якщо ти цього потребуєш. Бажаю тобі здоров'я і добробуту!

Аби прийняти участь в обговоренні, авторизуйтесь або пройдіть реєстрацію!

qr