У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


Моя матір не хоче вести мене до психіатра.

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Подростки » Моя матір не хоче вести мене до психіатра.
Дайте якусь пораду, будь ласка, окрім втручання поліції. На данний момент я живу в Німеччині. Протягом вже майже 6 років страждаю від суїцидальних думок, депресії (на мою думку) і насправді дуже багато інших психічних проблем які інвалідизують мене. В Німеччині мені дуже погано, бо не зважаючи на моє знання німецької, мене булять. Булять не тільки мене, а й всіх українців зі школи, на що дирекція школи закриває очі. Відповідно до цього, мій моральний стан погіршився. В 10 років вже мала невдалу спробу суїциду, зупинилась, бо було неймовірно боляче. Зараз перманентно займаюсь само ушкодженням, і не зважаючи на все бажання вмерти, просто не вистачає сили духу зробити цього. В Україні мені діагностували шизотипічний розлад та депресію (в деталях не пам'ятаю, мені було 11-12). Зараз терміново потребую психічної допомоги, бо відчуваю що тепер через ці проблеми я небезпечна не тільки для себе, але й для оточуючих, бо розумію що мій здоровий глузд зникає. Я постійно розповідаю матері як мені жахливо (але в подробиці не вдаюсь) і що мені вже терміново треба психіатр, але їй все одно. Під час одного зі своїх епізодів я зламала собі костяшку на безіменному пальці, але вона не дозволила мені йти в травмпункт. Пройшло вже чотири місяці, а там все ще синець та болить. Я не знаю що робити, вона відмовляється вести мене до психіатра ігноруючи мої проблеми, в голові вже лише кинутись під поїзд
Вопрос от: ; Возраст: 15

Подберите психолога для подростка онлайн или в городах Украины.


психолог онлайн
3
Алла Володимирівна Романенко
Марта Калина
Павел Леонидович Басанский
Добрий день. Ваша ситуація дуже серйозна, і Ви маєте рацію, Вам терміново потрібна допомога психіатра, Вам відразу стало б легше після призначення медикаментів. Є ще один варіант, але не знаю чи підійде він Вам, підійти до небайдужої вчительки в школі і поговорити з нею, розповісти ситуацію і попросити, щоб вона поговорила з Вашими батьками, пояснила небезпеку. Тому що без поліції - це лише за згодою батьків. Тобто варіант лише їх умовити. Якщо не чують Вас, можливо, почують когось зі сторони, зі школи. Але все залежить від того, чи є така людина, щоб підібрав правильні слова. Але у Вашому випадку, якщо і це не допоможе, я б все ж таки не побоялася поліції, якщо все так погано, бо це Ваше право на медичну допомогу. І тут небезпека Вашому здоров'ю та благополуччю. Я дуже Вам співчуваю, тримайтеся та бережіть себе.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Алла Володимирівна Романенко
Єва, як що батьки не хочуть вам допомагати, вам необхідно самій діяти та самій собі допомагати. Згодна з колегою, як немає іншого виходу, треба йти в поліцію, просити допомоги і психологічної також. Це найкращій варіант буде для всіх і для вас і для батьків, бо суїцид своєї дитини батькам не зважвючи на всі обставини майже неможливо пережити. Тримайтеся, така сітуація не буде постійною.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
2
Ольга Мамедівна Кириллова
Павел Леонидович Басанский
Єва, вітаю!

Ваша історія - це вже крик про дорогу, щиро співчуваю! Підтримую колег, що вам треба шукати інших дорослих серед персоналу школи, шкільного психолога, адміністрацій щоб отримати відгук та супровід. Ви потребуєте лікування і коли ви його отримаєте, то вам стане набагато легше. Байдужість зі стороно мами не має стати байдужістю до вас самої, ви все ж таки написали сюди, значить є ще сили щоб собі сприяти у допомозі.

Чи є у вас бабусь, дідуся, тітка, інші родичі, яким модна довірити свою ситуацію і принаймні виговоритися? Не шукайте допомогу у мами, шукайте в інших місцях і знайдете!

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
Добрий день Єва! Наразі існують різні безкоштовні психологічні консультації. Є Мережа психотерапевтів в Німеччині: "Двогодинна допомога людям в екстрених ситуаціях" (українською та російською мовами). Знайдіть їх телефон по інтернету (немаю права їх рекламувати), вони дадуть вам первинну допомогу, а за потребою допоможуть знайти психіатра. Можна звернутися в центральні заклади прихистку - ZUE (в Німеччині), безкоштовні консультації. У багатьох містах і громадах існують ще інші заклади з психологічної допомоги, якими можна користуватися теж безкоштовно. Серед них, зокрема, психосоціальні центри (PSZ). Там є відділення психотерапії, Допоможіть собі самі!

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Алла Володимирівна Романенко
Єва, якщо Вам потрібна допомога, а мати відмовляється допомогти її отримати, то шукайте її самостійно - серед інших більш адекватних, ніж вона, дорослих. Вчителів, психологів в школі, сусідів, знайомих, українських батьків інших дітей тощо. Особливо це стосується вчителів і психолога в школі - впевнений, вони НЕ відмовляться від допомоги. Тільки треба їм обов'язково розповісти про шизотипічний розлад та депресію. Не приховуйте нічого, інакше не спрацює.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Алла Володимирівна Романенко
Єва, добрий день!
Єва, я теж зараз в Німеччині, допомагаю біженцям. Ти можешь поспілкуватись зі мною.
Напиши мені листа, а я скину тобі свій німецький номер телефону.
АБО!
Для українців в Німеччині працює лінія безоплатної психологічної допомоги від Національної психологічної асоціації +49 800 000 2600. Психологічну допомогу від Національної психологічної асоціації було запущено 1 червня 2022 року. Вона працює з 10 до 20 години щодня без вихідних.

В тебе тимчасові труднощі, повір! Життя дуже цікаве! Бережи себе!

Відредаговано автором 23-04-2024 20:04:24


👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Советы посетителей

Ещё нет комментариев. Вы можете быть первым, кто предложит автору какой-либо совет.

Чтобы прокомментировать, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наши психологи

Похожие онлайн консультации

Психологический анализ произведений
Головоломка (2015)
фільмГоловоломка (2015) темы: сепарація семья эмоции
«9 1/2 тижнів» (1986)
фільм«9 1/2 тижнів» (1986) темы: сексуальність кохання співзалежність

Рекоммендуем

Як зрозуміти підлітка. 5 підказок для батьків Як зрозуміти підлітка. 5 підказок для батьків

У підлітковому віці батьки вже не є авторитетом. Чим більше заборон, тим більший опір. Нудні та довгі повчання не принесуть потрібного результату.

Анорексия: стремление к совершенству или болезнь? Анорексия: стремление к совершенству или болезнь?

Уважаемые родители, вы можете заподозрить у своего ребенка нервную анорексию, если он или она регулярно отказываются от еды, наблюдается страх набора веса и полноты, даже при недостаточном весе

Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга? Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга?

Любого ребёнка, начиная с первого класса нужно предупредить, что его могут дразнить, высмеивать одноклассники, возможно даже ударить. Если что-то такое произошло...

Батькам про індикатори кризи особистості підлітка. Батькам про індикатори кризи особистості підлітка.

Наслідком недостатньої уваги батьків до проблем підлітків та юнаків - є суїцидні настрої.  Під час кризи особистості дитина завжди потребує підтримки та участі дорослих. Важливо враховувати характер оточення дитини, її мікросередовища та мати

Діти, які грають в ігри або комп’ютерна залежність Діти, які грають в ігри або комп’ютерна залежність

Приблизно 70% сучасних школярів, відповідаючи на питання про свої інтереси і захоплення, згадують комп’ютер нарівні з заняттями спортом, прогулянками ...

На що звертати увагу батькам підлітків На що звертати увагу батькам підлітків

За статистикою кожен десятий підліток страждає від депресії. Думки про самогубство виникають у всіх людей у ті чи інші  моменти життя.

qr