У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


Не розумію чому я так сильно прив‛язана до іграшки

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Подростки » Не розумію чому я так сильно прив‛язана до іграшки
Чому я так сильно прив'язана до свого великого м'якого ведмедя? Я люблю його більше за будь яку людину в моєму житті. Коли мені погано я обіймаю його. Я завжди обіймаю його, і особливо поки сплю. Якщо перед сном я його не обіймаю, я не сплю до пізна (інколи взагалі не сплю). І oт буквaльнo недaвнo я cильнo зacумувaлa тa плaкaлa, oбійнялa йoгo й вcе, буквaльнo зa xвилину я не плaчу і мені легше. В мене є 10 друзів і пів школи з ким я просто спілкуюсь, хоча насправді я дуже несоціальна і боюсь кожного з цих людей і почуваюсь некомфортно навіть з друзями. Але чесно, я б залюбки ходила з ним на вулицю аби почуватись більш безпечно, але не роблю просто тому що люди вважатимуть мене дурною. Чомусь я так прив'язана лише до нього, хоча в мене ціла купа м'яких іграшок любого розміру. І цей ведмідь не є чимось з мого дитинства чи щось таке, мені його подарувала якась соціальна програма яка допомагає українцям в Німеччині. Чесно не розумію чому він такий важливий, і навіть думка про його заміну мене лякає. Коли мені сказали що під час переїзду я навряд чи зможу взяти з собою ведмедя, в мене аж почалась істерика, я дійсно боюсь залишитись без нього.
Вопрос от: ; Возраст: 15

Подберите психолога для подростка онлайн или в городах Украины.


психолог онлайн
2
Яна Дмитрівна Кузик
Алла Володимирівна Романенко
Доброго ранку!

Можливо, це фіксація на якомусь дитячому механізмі поратися зі стресом. Коли Ви нервуєте - то берете ведмедя як антистрес.

Само по собі це не є проблематичним, проблематичною є Ваша соціальна тривожність і почуття себе не у безпеці. Ви можете попросити батьків записати Вас до психолога чи відвідати психолога в школі самостійно, щоб поділитись своїми переживаннями і отримати допомогу.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
2
Алла Володимирівна Романенко
Марія Радченко
Доброго дня.

Складно сказати навіть приблизно, чому цінність і місце цієї іграшки таке важливе, по короткиому описі. Проте, ведмідь хоч і не з дитинства, але з дитинства може бути перенесена і пов*язана з ним форма та механізм справляння зі стрессом.
Щось із речей, місце чи людина що приносять Вам почуття комфорту і безпеки розміщуються та фіксуються на іграшці.
Може бути пов*язно із часом і подіями. при яких Ви його отримали.

І насправді добре, що у Вас є свій механізм справлятись із стресом і напругою, і що він судячи з усього ефективний. І якийсь час це нормально, проте прив*язка до різних зовнішній інструменів буває небезпечною, бо колись вони ламаються, губляться чи їх залишають при переїзді.
Тому тут варто було б поговорити із батьками, про важкі стани з якими Ви стикаєтесь і справляєтесь через ведмедя, і вже з допомогою психолога сформувати інші способи. Ті які ніколи не втратяться, бо будуть у Вас всереденині.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
2
Марія Радченко
Павел Леонидович Басанский
Доброго дня!

Ви спроектували на цього медведя самі світлі образи та почуття, можливо він ще тактильно приємний. З вашого тексту віє самотністю, страхом, соромом, звісно ж іграшка не буде викликати таких почуттів, на відміну від людей. Мені здається ведмідь уособлює для вас безпеку, ніжність та підтримку, можливо саме цього вам не вистачає від значущих дорослих. Які у вас стосунки в родині? Як до вас ставились і як реагують на ваші почуття?

👍 рекоммендовать:

04-04-2024 22:39:23Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 363824 для Алла Володимирівна

В дитинстві до мене ставились жахливо. Інколи мені забороняли їсти по кілька днів аби я схудла, постійно били ременем до поки я буквально не захлиналась від сліз (іронічно що від сліз ще більше били), звертали увагу лише на мої недоліки будь де, не хвалили ні за що й могли вдарити якщо на фотографії після турніру я неправильно тримаю нагороду чи виглядаю недостатньо веселою, вночі батьки дозволяли собі інтимну близькість в кімнаті хоча я жила в одній кімнаті з ними, а відчим взагалі домагався до мене в ранньому дитинстві. Я не отримувала жодного кохання зі сторони батьків на стільки, що мріяла щоб я була присмерті, аби на мене звернули увагу, а ще я більше бачила маму в моїй класній керівниці більше ніж у власній матері, допоки не закінчила школу, просто тому що вчителька хвалила мене та допомагала з проблемами більше, ніж матір. Зараз, на щастя, в моєму житті більше немає відчима й після моєї спроби самогубства моя матір почала ставитись до мене адекватніше, хоча часто кричить на мене через її власну емоційну втому


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
Дороге, сонечко, як жаль що довелось пережити такі емоційні тортури та знущання! Співчуваю і вірю, що та ніжність, якою ти огортаєш ведемедика є і для тебе самої. Треба навчитись любити себе, турбуватись і при першій можливості піти до психолога!

👍 рекоммендовать:

04-04-2024 22:58:29Дополнение от автора

↩ Реакція на відповідь № 363857 для Алла Володимирівна

Дякую за вашу підтримку:) на щастя я більш менш справилась з цим вже, але як тільки стану повнолітньою обов'язково піду на терапію


психолог онлайн

👍 лучший ответ!

1
Павел Леонидович Басанский
Рада це чути! Перероблені травми будуть вашою силою та глибиною! З травмованих дітей часто виходять люблячі та сердечні люди! Я щиро бажаю вам любові до самої себе!

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
2
Алла Володимирівна Романенко
Марта Калина
Це така форма САМОпсихотерапії.
Ведмідь - це одночасно проекція і Вас самої, а також близької люблячої людини.
Тобто обіймаючи іграшку - Ви наче обіймаєте й себе-маленьку, даєте собі любов, якої не мали ніколи.
А також обіймаєте свою "ідеальну" маму, ту, яку б хотіли мати, але, на жаль, не мали.
Тобто ця іграшка допомагає Вам відчути ЛЮБОВ - до себе і до рідної людини, навчає Вас любити.
Що здОрово. З Вас виросте гарна мати, на відміну від Вашої біологічної матері, яка так і не навчилася любити. А може їй і не було це дано від народження - і таке буває, коли людина нарцисична або психопатична.
І те, що з Вами відбулося в дитинстві, звісно страшне і важке, зробило Вас тільки сильнішою і навчило тому, як ніколи не можна робити.
Як трохи підростете і пройдете психотерапію з психологом, ці страшні спогади остаточно Вас відпустять, а душевні рани загояться. І в поганому знайдеться щось цінне, як в бруді і грязюці - діамант.

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Советы посетителей

Ещё нет комментариев. Вы можете быть первым, кто предложит автору какой-либо совет.

Чтобы прокомментировать, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наши психологи

Похожие онлайн консультации

Психологический анализ произведений
Оповідь Служниці
книгаОповідь Служниці темы: відносини отношения родители и дети
Пребудь со мной
книгаПребудь со мной темы: травма утрата ПТСР
Nocturna (2007)
фільмNocturna (2007) темы: чувства прийняття себе страх

Рекоммендуем

Як зрозуміти підлітка. 5 підказок для батьків Як зрозуміти підлітка. 5 підказок для батьків

У підлітковому віці батьки вже не є авторитетом. Чим більше заборон, тим більший опір. Нудні та довгі повчання не принесуть потрібного результату.

Анорексия: стремление к совершенству или болезнь? Анорексия: стремление к совершенству или болезнь?

Уважаемые родители, вы можете заподозрить у своего ребенка нервную анорексию, если он или она регулярно отказываются от еды, наблюдается страх набора веса и полноты, даже при недостаточном весе

Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга? Как помочь своему ребёнку не стать жертвой школьного буллинга?

Любого ребёнка, начиная с первого класса нужно предупредить, что его могут дразнить, высмеивать одноклассники, возможно даже ударить. Если что-то такое произошло...

Батькам про індикатори кризи особистості підлітка. Батькам про індикатори кризи особистості підлітка.

Наслідком недостатньої уваги батьків до проблем підлітків та юнаків - є суїцидні настрої.  Під час кризи особистості дитина завжди потребує підтримки та участі дорослих. Важливо враховувати характер оточення дитини, її мікросередовища та мати

Діти, які грають в ігри або комп’ютерна залежність Діти, які грають в ігри або комп’ютерна залежність

Приблизно 70% сучасних школярів, відповідаючи на питання про свої інтереси і захоплення, згадують комп’ютер нарівні з заняттями спортом, прогулянками ...

На що звертати увагу батькам підлітків На що звертати увагу батькам підлітків

За статистикою кожен десятий підліток страждає від депресії. Думки про самогубство виникають у всіх людей у ті чи інші  моменти життя.

qr