У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Чому нема ЖОДНОГО нормального українського психологічного форуму? Конструктивна ідея для авторів сайту

У Психолога » Психологічний форум » Інше » Чому нема ЖОДНОГО нормального українського психологічного форуму? Конструктивна ідея для авторів сайту

постів: 59
форум
 

Чому? Зараз він ДУЖЕ потрібний. Ніхто вже не захоче сидіти на b17 серед цих свинособак, які вважають нас нацистами й бажають нам смерті.

Чому автори цього сайту не створять нормальний, повноцінний форум? Він точно мав би популярність.

Врешті-решт, це буде прибутково. Чому досі нема жодного нормального українського (не обов’язково лише українськомовного) форуму?


Шановні автори сайту! В мене є ідея, як можна покращити цей сайт, принести багато користі людям і ще й заробити грошей. Зараз з’явилася величезна незаповнена ніша, яка може виявитись просто золотою жилою.

1) Під час війни дуже багато людей потребують говорити про свої переживання

2) На російських психологічних форумах і сайтах більшість українців сидіти вже не будуть.

Все, що вам треба — це трохи переоформити сайт. Переробити форум так, щоб він був схожий на класичний форум з різними розділами. Також розмістити його десь на видному місці, щоб його не треба було довго шукати. "Ленту настроений" переробити в повноцінний чат, де користувачі зможуть відповідати один одному.

Думаю, що користувачі швидко підтягнуться, тому що потреба у спілкуванні на психологічні теми у людей дуже велика, особливо зараз. Можливо, доведеться трохи вкластися в рекламу, але воно точно буде цього варте, тому що попит на такі речі точно великий. Для модерації на початках можна залучити добровольців, а коли сайт почне отримувати великий прибуток з реклами, можна буде найняти модераторів на повний робочий день. З часом, коли буде багато користувачів, можна буде зробити якісь платні фішки та отримувати прибуток ще з них.

Як вам така ідея?


Безкоштовна розсилка цікавинок!



[всі пости]
Дякую за слушні пропозиції! Найпростіше вже зроблене - в меню Форум стало знайти легше (раніше пункт називався Спілкування)

Нещодавно форум вже трохи тюнінгувався https://upsihologa.com.ua/psi-psi.php?id=1554
Багато чого ще в списку. Сайт зараз доробляється в різних частинах, зокрема в плані двомовних версій публікацій психологів.
Все це поки що робитья на патріотичному ентузіазмі, адже прибуток у всіх, закономірно, впав.

P.S Вже було схоже питання на сайті https://upsihologa.com.ua/ask/ask.php?id=54535 і до речі, автор залишив можливість з нею зв'язатися неспеціалістам.
В цілому, на У психолога реалізована можливість спілкуватися з психологами на безкоштовному "форумі" https://upsihologa.com.ua/ask/ і нею люди багато років активно користуються.

Cкажіть, а особисто вам чого саме не вистачає на даному форумі? Класичний форум - це саме кількість тематичних розділів?
Мені видається, що найпривабливіше в будь-якому форумі - це активніть учасникв. Є "движ" - люди освоюються на майданчику заради цього, немає - то не важливо наскільки зручно або красиво зроблено. Ну а "движ" - це найскладніше завдання.
Зараз не так просто розкручувати класичний форум на сайті, адже багато людей спілкуються в соцмережах.
Але готова вислухати інші погляди.

автор


[всі пости]
к
цитата:

В цілому, на У психолога реалізована можливість спілкуватися з психологами на безкоштовному "форумі" https://upsihologa.com.ua/ask/ і нею люди багато років активно користуються.

Так, це дуже хороша і корисна можливість. Але було би дуже добре, якби була ще можливість людям із психологічними проблемами спілкуватися між собою, ділитися досвідом.
цитата:

Cкажіть, а особисто вам чого саме не вистачає на даному форумі?

Мені не вистачає спілкування зі схожими на мене людьми %u2014 тобто з людьми із психологічними проблемами й психічними розладами. Не вистачає майданчику, де можна анонімно говорити про свої переживання. Що стосується можливості ставити питання психологам, то, як я вже казав, я вважаю це дуже класною і корисною функцією, але особисто мені це не цікаво, тому що у мене є власний психотерапевт.

Більш цікаво мені говорити з людьми, які мають схожі на мої проблеми. Також цікаво обговорювати якісь теоретичні речі.
цитата:

Класичний форум - це саме кількість тематичних розділів?

Під класичним форумом я маю на увазі щось таке: https://psychologyforum.com/ .
цитата:

Мені видається, що найпривабливіше в будь-якому форумі - це активніть учасникв. Є "движ" - люди освоюються на майданчику заради цього, немає - то не важливо наскільки зручно або красиво зроблено.

Згідний. Але також я думаю, що дуже важливе значення має оформлення і зручність. На мою думку, однією з причин низької популярності форуму на цьому сайті є невдале оформлення. Зверніть увагу на оформлення англомовного форуму за посиланням з попереднього абзацу %u2014 воно мінімалістичне, компактне зручне і привабливе. Форум видно відразу, його не треба шукати. Я думаю, що від таких речей багато що залежить. На такому форумі прямо хочеться зареєструватися і почати писати.

Мені здається, що якщо просто змінити оформлення вашого сайту і форуму, зробити його зручнішим і простішим, то спілкування на форумі стане набагато більше навіть без зусиль для просування.

Надіюсь, ви не образитесь на цю конструктивну критику smile.gif .
цитата:

Зараз не так просто розкручувати класичний форум на сайті, адже багато людей спілкуються в соцмережах.

У соцмережах не вдасться поговорити про якісь особисті переживання. Якщо у тебе хронічний ОКР або депресія, то у Facebook не дуже то й розкажеш про своє життя. У людей є потреба говорити саме про особисті переживання, психологічні труднощі, і це стосується далеко не тільки людей із психічними розладами. Доказом того, що у людей є така потреба, є саме по собі існування російського форуму b17, де теми оновлюються кожну секунду. Раніше там сиділо багато людей з України, але зараз, я думаю, більшість українців не зможуть там спілкуватися. Не дуже приємно сидіти серед людей, які підтримують вбивство твоїх сусідів, друзів і родичів і вважають тебе нацистом, хай навіть там не всі такі. Тому, на мою думку, є велика потреба у подібному українському ресурсі.
1
Джулия

автор


[всі пости]
Конкретні ідеї, як можна покращити сайт і форум:

1) Змінити оформлення. Зробити його простішим і зручнішим. Наприклад, якось так: https://psychologyforum.com/ . Я думаю, що популярність і кількість користувачів у великій мірі залежать від оформлення і зручності.

2) Об’єднати форум і запитання до психолога в одному місці. Наприклад, зробити один загальний форум, де є можливість дозволяти відповідати в темах лише психологам. Зараз це все виглядає доволі заплутано.

3) Зверху показувати не ті теми, які були створені останніми, а ті, де були останні відповіді. От, наприклад, тільки що я написав в одній старішій темі, створеній у квітні. І тема не піднялась %u2014 мій коментар не побачить ніхто, крім автора теми й тих, хто підписаний на цю тему. Мені здається, що це дуже важливо %u2014 теми не підіймаються після нових коментарів, нові дописи мало хто бачить і це дуже гальмує дискусію.

Надіюсь, мій відгук буде для вас корисним і ви не будете ображатися за мою конструктивну критику smile.gif .

автор


[всі пости]
А, ну і ще зробити можливість у повідомленнях ставити абзаци. Я попереднє повідомлення розділив на абзаци, але опублікувалося воно чомусь без абзаців, суцільним текстом. Замість тире чомусь з’явились символи %u2014 . Це не кажучи вже про відсутність можливості форматувати текст %u2014 жирний, курсив тощо.

UPD: Бачу, що на абзаци розділилось і можливість редагувати з’явилась. Напевно, це у мене було якесь зависання, тому прошу вибачення.

Але досі замість тире стоять символи %u2014. Також я не бачу можливості видаляти повідомлення.

Пост был отредактирован автором 27-05-2022 20:07:01


Пост был отредактирован автором 27-05-2022 20:07:27


автор


[всі пости]
У будь-якому разі дякую за ваш сайт. Я вболіваю за нього і надіюсь найближчим часом побачити різке зростання його популярності.

Пост был отредактирован автором 27-05-2022 20:09:40



[всі пости]
Дякую. Критика нормальна, далеко не ідеальний стан, це очевидно. По сайту дуже багато роботи, і буває щось одне полагодиш - інше зламаєш laugh.gif

Форум, що ви навели в приклад, орендує платний движок, який коштує $10 на місяць. Згодна, що він прикольний. Але не люблю арендувати те, що можна мати у власності. От варіант, де можна єдиноразово заплатити за продукт притомну суму - ще можна розглядати. А може щось подібне підійде безкоштовне, open-source, треба вивчити це питання.

До речі, теж думала що було б добре людям тут групи за інтересами або проблемами організувати, тобто знайти "друзів по нещастю".unsure.gif
Але знов були питання, а чи потрібно, адже є на фейсбуках в тому числі закриті групи різного напрямку. Чи може відкрити на Фейсбуку одразу та запрошувати туди... Але ж не всі люблять фейсбук, або телеграм, та й ви пишете що анонімності там не достає (або треба створювати окремий акаунт під псевдо). Тому краще було б тут, звісно.

Для себе найважливіші моменти виділяю
- дизайн, форматування без багів
- свіжа активність, хто що де написав
- багато розділів за тематиками, проблемами
- можливість відповідати конкретному користувачеві на його пост
- більша видимість на сайті

Розділ запитань психологу залишиться окремим блоком, це костяк сайту з яким найтісніше пов'язаний рейтинг психологів на сайті і там він вже буде
Але ніщо не заважатиме психологам приймати участь на форумі, а користувачам ставити питання окремо психологам. Зараз для психологів також нараховуються бали за пости тут, (хоча вони важать менше, ніж в розділі запитань), планується це зберігти й може ще покращити.

На ДОУ (сайт програмерів) була цікава дискусія (видалили чомусь) про те, чому немає українських популярних соцмереж або популярних тайм-кілерів типу пікабуthumbdown.gif.
Ось скріншоти думок розробників:
психологічний форум

Тобто це ризик, що не приживеться, але гадаю зараз є потреба вища, ніж в 2014 році. Проте окупність цього може бути відстрочена на роки, в зв'язку з війною та станом економіки, яка ще може не скоро видужає навіть після завершення. Але треба дивитись в майбутнє...

Пост был отредактирован автором 28-05-2022 05:33:59

1
robocop


[всі пости]
Не буду сперечатися стосовно якості форума, або оформлення, але хочу як фахівець, який співпрацює з сайтом більше 10 років, щиро подякувати за можливості , які надає сайт, та дуже комфортну атмосферу взаємної поваги та співпраці спеціалістів, в якій приємно "знаходитись ".
P.S. В питанні спочатку "не догледіла " , що воно про форум, а не про сайт, і одразу ж виникло бажання "заступитися" - "як це немає українського психологічного , ось же він є!"))


[всі пости]
цитата:

Під класичним форумом я маю на увазі щось таке: https://psychologyforum.com/ .


К сожалению, классические форумы уже отживают свое... в рунете они еще более-менее посещаемы только за счет огромного количества пользователей...
В украинском сегменте есть какое-то количество классических форумов, к примеру психологический форум https://psyche.pp.ua но, активного общения там нет и вряд ли будет.

Пост был отредактирован автором 28-05-2022 20:46:29



[всі пости]
@gorska,
Дякую за співпрацю та за фідбек thumbup.gif

@psyche
Вот вроде так и есть. Но если будет вдохновение и время то можно и попробовать развивать тут форум, а вдруг? wink.gif


[всі пости]
Поддерживаю. Мне хочется просто общаться с людьми.
Поддержки, советов в сложных ситуациях.

Фейсбук - не то, именно психологический сайт нужен, но чтобы и пользователи могли общаться друг с другом. И чтобы форум был более активным.

И темы можно было легко находить по названию - здесь не хватает функции "поиск".
И чтобы можно было бы добавлять себе в закладки темы и статьи.

Аби прийняти участь в обговоренні, авторизуйтесь або пройдіть реєстрацію!

qr