У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Скрізь кров

У Психолога » Психологічний форум » Інше » Скрізь кров

постів: 4
форум
 

На якийсь час мій страх перед кров’ю затих (я навіть не знаю, чому), а тепер з’явився з новою силою.

Почалося все з того, що я купив на Olx уживаний електричний обігрівач. Я поставив його біля свого стільця, на якому я сиджу за ноутбуком. Через деякий час я побачив на штекері щось червоне, схоже на кров. Вдягнувши латексні рукавички, я витер ту червону пляму і протер штекер спиртовим антисептиком. Але боюся, що там могло залишитись трохи крові. Та кров може бути заразна. У ній може бути гепатит або якась інша заразна хвороба. Я часто і ретельно мию руки, розтираючи їх деколи до почервоніння. В холодну пору року на моїх руках від частого миття з милом деколи з’являються криваві тріщини. Часточки чужої крові туди можуть потрапити, і я захворію на гепатит. Захворіти на гепатит — це гірше, ніж померти. Якщо в мене буде гепатит, то я буду як живий труп. Знати, що ти заразний для інших, і що вилікуватись від цього непросто, і що ти повільно помираєш, поки твоя печінка гниє, — це гірше ніж смерть.

Коли включаю той обігрівач, я завжди вдягаю целофанові рукавички та ще й беру серветку. Але все одно страшно, що якась дрібна часточка чужої крові з гепатитом потрапить на мене.

Також я побачив на кухні жовті ганчірки, на яких були плями, схожі на кров. Мабуть, це кров моєї мами. Я виніс ті ганчірки надвір, але все одно страшно, що десь залишилась кров. На вимикачі в санвузол я також побачив червоні плями. Це може бути кров з гепатитом.

В мою кімнату час від часу залітають мушки-дрозофіли. Мені страшно, що одна з них могла сісти на той штекер обігрівача або ще на щось, де є кров, а тоді сісти на серветки, якими я витираю руки. Я витру руки й заражусь гепатитом.

Атисептик вже майже закінчився. За покупками я піду аж післязавтра. Я вже весь просто смерджу атисептиком.

Тільки не кажіть мені, будь ласка, звернутися до психіатра чи психотерапевта. Я половину життя маю з ними справу. Зараз я один раз на тиждень розмовляю з психотерапевтом через Скайп.

Також, будь ласка, не кажіть мені, що це ОКР, — я це знаю.

Раніше, коли я бачив десь якісь червоні чи коричнуваті плями, в мене з’являлася паніка. Наприклад, на грошах або на ручках дверей. Потім це на якийсь час затихло — я навіть не знаю, чому. А тепер знову.

Що мені робити? Просто ризикнути й надіятись, що я не заражусь гепатитом? Постійно ризикувати?


Безкоштовна розсилка цікавинок!


автор


[всі пости]
Я не можу вже цього витримувати. Скрізь якась кров, скрізь якийсь гепатит.


[всі пости]
цитата:

Я часто і ретельно мию руки, розтираючи їх деколи до почервоніння. В холодну пору року на моїх руках від частого миття з милом деколи з’являються криваві тріщини.


Ви усвідомлюєте, що це надмірні заходи? В результаті більше шкоди, ніж користі.
цитата:

Через деякий час я побачив на штекері щось червоне, схоже на кров.


А коли купували, то крові не було? Може це кров вашої [здорової] матері?


[всі пости]
Мити руки необхідно, але без нездорового фанатизму.. Турбуватись про власне здоров'я - це добре, але не треба впадати в крайнощі. Це заважає жити.

автор


[всі пости]
цитата:

А коли купували, то крові не було? Може це кров вашої [здорової] матері?

Ні, кров була із самого початку, просто я не відразу її помітив. Коли я купив обігрівач, то відразу заніс його у свою кімнату.

Аби прийняти участь в обговоренні, авторизуйтесь або пройдіть реєстрацію!

qr