У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Шукаю спеціаліста

У Психолога » Психологічний форум » Інше » Шукаю спеціаліста

постів: 12
форум
 

Не знаю хто краще підійде для вирішення проблеми: психотерапевт чи сексолог. Проблема - аноргазмія. В минулому пережила досвід сексуального насильства (розбещення, інцест), сімейного насильства і буллінгу. Все було: фобія дзеркал, дисморфопсія, нечутливість тіла, самопорізи, спроби суїциду.... В терапії 5 років. Багато всього стало краще: я себе більше не ріжу, рідше проявляються суїцидальні нахили, з"явились навички асертивності (не ідеально, але якщо порівнювати  з тим, з чого я починала, то взагалі непогано), однак в питанні розвитку сексуальності і досягнення оргазму не помітила значного прогресу. Мої відносини з психотерапевтом, який мене консультував, закінчені. Мені потрібна допомога. 


Безкоштовна розсилка цікавинок!



[всі пости]
Поясніть, будь ласка, чому ваші відносини з психотерапевтом закінчені, коли Вам потрібна допомога?


[всі пости]
Вам постійно потрібно пропрацьовувати свою травму, зверніться до психолога.


[всі пости]
0961307807 - напишіть мені в телеграмм.
1
silek379


[всі пости]
Напишіть мені в особисті повідомлення)


[всі пости]
цитата:

рідше проявляються суїцидальні нахили

Суицидальные мысли и намерения являются симптомом психического расстройства.
Похоже, что у вас была лишь только психотерапия и вы не лечили (медикаментозно) основное заболевание.
цитата:

хто краще підійде для вирішення проблеми

Поэтому вам надо обратиться к врачу и вылечить основное расстройство.
Так как без этого любая психотерапия не будет давать нужного результата и вы будете постоянно получать какие-то новые проблемы, например, такие -
цитата:

в питанні розвитку сексуальності і досягнення оргазму не помітила


автор


[всі пости]

↩ Реакція на пост від silek379

Виникло непорозуміння через неправильну трактовку емоційного виразу. Однак я розумію, що проблема насправді була глибшою - виникла певна недовіра до мого терапевта через провакативну акцію моєї терапевтки, сенс якої мені так і не був роз"яснений, але яка була для мене надзвичайно болісна. І тому, що за остання півроку я не помічала значного поступу в моєму стані. Я знаю, що в терапії небуває швидких результатів, однак мені хотілось знати, що в тому, що ми робимо є якийсь план і що ми якось рухаємось за тим планом. Я не розуміла методу, який використовувала моя терапевт, не розуміла як це приведе мене до мети, натомість в мене було відчуття, що мене намагаються примирити з існуючим станом речей, просто прийняти все як є і жити так далі, в стражданнях і болю. Моя терапевт сприйняла мій гнівний вираз як особисту образу, як перетин особистих кордонів, я ж не вважала за необхідне виправдовуватись за те як вона трактувала мій вислів. Неприємно те, що один з найбільших моїх страхів був якраз той, що моя ситуація на стільки важка і безнадійна, що мій терапевт з цим не впорається і відхреститься від мене. Тим не менше, ми непогано співпрацювали і мій терапевт допомагала мені в дуже кризових моментах. Її величезна заслуга в тому, що вона фактично повернула мені моє тіло, повернула його чутливість, дала мені зрозуміти, що моє тіло - не щось окреме від мене, що це я. До цього мені бридко було сприймати навіть сам факт своєї тілесності, фізичності свого існування. Ми закрили багато непропрацьованих травм. А от в питанні сексуальності я зайшла в ступор. Можливо метод, вибраний моєю терапевткою був неправильний, можливо мій опір був занадто сильним, але це призвело до непорозуміння. Принаймні вона була чесною, коли сказала, що після того як я перейшла кордон, не зможе вкладатись мене на всі 100. Можливо це було правильне рішення і новий терапевт та новий метод терапії принесе мені бажаний результат і наблизить мене до того, що я почуватимусь щасливішою і більш задоволеною життям.

автор


[всі пости]

↩ Реакція на пост від svetalana

Для мене суїцидальні схильності і аутоагресія (самопорізи) були проявом дисоціативного розладу, що властивий для 90% осіб, що зазнали сексуального насильства. Це не хвороба, а симптом - показник ступеню болю. Яке у мене основне захворювання, по-Вашому? Шизофренія? І за всі ці роки ніхто, в тому числі психотерапевт цього не помітив? Біполярний розлад? Знову ж таки, виходить за всі роки спостереження за мною психотерапевт не помічала цього? Інші оточуючі, з якими я контактую теж якось пропустили. Депресія? На скільки я знаю на тій стадії депресії, яка потребує медичного лікування, людина знаходиться в такому стані, що нічого не хоче, не здатна піднятись з дивану чи де вона там валяється, у мене навпаки - купа планів та енергії, 24-х годин не вистачає на все, що я хочу (вивчення польської мови, кулінарія, спортзал, донати ЗСУ, відкриття власного електронного магазину). І ні, це не хаотичне смикання біполярника, який все кидає напівдорозі, а планомірний і поступовий рух малими крочками.
Вважаю, що ставити діагноз за аваторкою та кількома реченнями в пості, трошки недоречно, так само як вважати психічнохворими всіх жінок, які не отримують оргазму. Дуже прошу Вас не відповідати на мій пост. Моє спілкування з Вами закрите.


[всі пости]
цитата:

дисоціативного розладу

Диссоциативное расстройство — это психическое расстройство, то есть болезнь (в МКБ10 - это F44 "Диссоциативные (конверсионные) расстройства")
Вы описали симптомы заболевания, а диагноз вам должен поставить врач, что я и рекомендовала вам сделать.
И не более того.

Вы, безусловно, имеете право обращаться с этой проблемой к кому угодно.
цитата:

І за всі ці роки ніхто, в тому числі психотерапевт цього не помітив?

Если вы работали с психологом, а не врачом-психотерапевтом, то специалист мог и ничего не заметить, потому что не имел соответствующих знаний.

У меня образование клинического психолога, поэтому я вам и написала о том, как вам надо поступить.
Но решение безусловно принимать вам.


[всі пости]
Так, довіра - це основа без якої психотерапія немає сенсу.
Мені подобається Ваш оптимізм і наполегливість. Хто шукає, той знайде


[всі пости]
Возможно создать комплексную работу ? Сексолог поможет разобраться с внутренней составляющей, терапевт с внешней, своего рода в понимании партнёра

Аби прийняти участь в обговоренні, авторизуйтесь або пройдіть реєстрацію!

qr