У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Хочу розібратись, що відбудеться у мене в голові

У Психолога » Поради психолога онлайн (безкоштовно) » Почуття й емоції » Хочу розібратись, що відбудеться у мене в голові
Заплутався у собі
Питання від: ; Вік: 23

подобається: 1 з 1

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
1
Марія Радченко
Можете написати більш докладно, Nazar?
В чому саме проявляється ця "заплутаність"?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
В чому конкретно Ви не можете розібратися?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
цитата:

ХОЧУ РОЗІБРАТИСЬ, ЩО ВІДБУДЕТЬСЯ У МЕНЕ В ГОЛОВІ


Судячи з цих двох слів
цитата:

Заплутався у собі

, не схоже, що бажаєте розібратись.

👍 радити психолога:

Виберіть психолога для консультування з приводу перепадів настрою, збудливості чи роздратованості, гніву, провини тощо


психолог онлайн
цитата:

Заплутався у собі


Часом ми відчуваємо себе розгубленими або переповненими своїми думками та емоціями. Перший крок до розуміння того, що відбувається у вашій голові, - це сповільнитися і дати собі час, щоб обдумати свої почуття. За відсутністю конкретики чи будь-який деталей що допомогли б більш точно надати вам зворотний звʼязок, пишу вам кілька загальних рекомендацій, які можуть стати мапою вашої ситуації і можливо допоможу вам зорієнтуватися "де ви знаходитесь", та чи "рухаєтесь в потрібному напрямку".

1. Поміркуйте над своїми думками та емоціями: Виділіть 15 хв вільного часу, сядьте, подумайте, що ви відчуваєте, які емоції, думки, стани домінують останніх 2-3 тижні. Спробуйте визначити будь-які закономірності, тригери або стресові фактори, які можуть сприяти виникненню у вас відчуття розгубленості. Наприклад: коли я роблю це, то звʼявляються такі думки, або така поведінка.

2. Практикуйте уважність 15 хв на день: Техніки уважності, такі як вправи на глибоке дихання або медитація, можуть допомогти вам залишатися присутніми і зосереджуватися на своїх думках та емоціях, а не літати в своє невдале минуле, чи нездійсненне майбутнє. Тож, будучи присутнім, ви краще зрозумієте, що відбувається у вашій голові. В інтернеті є безліч гайдів - підберіть той який найлегший та найбільше сподобається.

3. Ведення щоденника 15 хв на день: Усю інформацію з попередніх двох пунктів, зафіксуйте та випишіть на папір. Запис ваших думок і почуттів може допомогти вам обробити і впорядкувати їх. Ця практика може забезпечити ясність і допомогти вам розпізнати закономірності у вашому мисленні.

4. Поговоріть з кимось, кому ви довіряєте: Поділіться своїми думками і почуттями з близьким другом, членом сім'ї або психологом, щоб отримати розуміння і перспективу вашої ситуації. Іноді, просто озвучування ваших думок, без отримання порад може принести ясність. Я практикую таку штуку: виходжу на прогулянку з другом і прошу його просто слухати мене, неперебиваючи, просто мугикати і кивати головою, доти доки не пройде 40хв. В цей час я просто озвучую все що мене непокоїть та про що я думаю.

5. Серйозно поставтеся до вашого здоровʼя: Переконайтеся, що ви дбаєте про своє фізичне, психічне та емоційне благополуччя, добре харчуючись, роблячи фізичні вправи, висипаючись і займаючись улюбленою справою. Збалансований спосіб життя може сприяти більш врівноваженому душевному стану.

6. Не недооцінюйте допомогу професійного психолога: Якщо ви продовжуєте боротися з розумінням своїх думок і почуттів більше 2х місяців, а результат слабкий або відсутній, зверніться за допомогою до психолога, щоб отримати належну програму терапії та підтримку, які допоможуть вам впоратися з емоціями та краще зрозуміти себе.

Пам'ятайте, що самоусвідомлення і розуміння потребують часу і зусиль, тому будьте терплячі до себе, коли ви проходите через цей процес. Важливо дати собі простір і час, необхідні для того, щоб отримати більш чітке уявлення про свої думки та емоції.

Щиро сподіваюся що вам все вдасться!

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Віталій Медведєв
Доброго дня. Напишіть більш детально.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Доброго вечора. В чому саме?

👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів
«Стыд» (англ. Shame) - 2011
фільм«Стыд» (англ. Shame) - 2011 теми: залежності алекситимія нарушение идентичности
Аутсайдер
книгаАутсайдер теми: порушення ідентичності беспомощность социальная изоляция

Рекомендуємо

От любви до ненависти - один шаг От любви до ненависти - один шаг

Почему самые близкие и любимые нам люди в один миг стают злейшими врагами? И почему ненависть ВСЕГДА идет после любви, а не наоборот?

Душевная боль: три урока для тех, кому сейчас тяжело Душевная боль: три урока для тех, кому сейчас тяжело

Душевная боль рано или поздно приходит к каждому из нас, нужно научиться сосуществовать с ней в этот непростой период. Как унять душевную боль? В период, когда нам отчаянно тяжело жить, нужно усиленно заботиться о себе.

Чувство вины. Семь основных форм вины. Чувство вины. Семь основных форм вины.

В детстве вас приучали к чувству вины взрослые, в особенности члены вашей семьи. Лелея чувство вины, вы ускользаете от ответственности. Отбывание приговора за воображаемую вину - невротическая привычка, от которой вам следует избавиться... Вина в

Что такое стыд Что такое стыд

Чем отличается стыд от вины? Откуда берется стыд? За стыдом, как правило, стоит сильная потребность...

О сочувствии. Как правильно сопереживать расстроенному человеку О сочувствии. Как правильно сопереживать расстроенному человеку

Я, как и каждый из нас, бывает, очень расстраиваюсь по различным поводам. Иногда причина понятна. А порой просто, как говорится, накопилось. И мне в первую очередь хочется очень простой вещи...

qr