У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Сором‛язливість

Постійно соромлюсь. Постійно червонію. А ще більше соромлюсь і боюсь почервоніти . Боюсь спілкуватись з хлопцями чи великою кількістю людей через це. Ні я не боюсь людей панічно, звичайний невеликий страх присутній, але він переростає в більший через один раз почервонілі щоки (це так огидно) а потім боязнь, що це повториться. Люди цього не розуміють, і мені прикро...мені соромно...багато хто акцентує на цьому увагу, і з насмішкою говорять :«ти знову почервоніла)))) та не червоній ти)))» Я розумію, що це підсвідомо я червонію, можливо вважаю себе «нищою» інших. Підскажіть як з цим боротись.
Вопрос от: ; Возраст: 25

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
Доброго Вам дня. Сором як почуття вимагає повноцінної психотерапії, особливо коли це заважає спілкуватися. Вегетативні прояви сорому достатньо легко коригуються когнітивно-поведінковою психотерапією, також можна спробувати і інші напрямки. Можете пошукати на цьому сайті. І ще : спробуйте таку вправу : Дайте собі відповідь на питання, на скільки баллів ви червонієте, коли спілкуєтеся ( наприклад,9) і докладіть зусиль для того щоб почервоніти на 12 баллів. Проте, ця врава не замінить психотерапії, а є лише екстреною допомогою.

Ответ отредактирован автором 07-07-2019 15:18:32


👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Вітаю. Це питання самооцінки та страху. Що Вас лякає в спілкуванні з хлопцями? А з іншими людьми? Вам треба попрацювати над самоусвідомленням, зрозуміти яка Ви є, що у Вас є, як Вам у цьому світі, з цими людьми... І цьому Ви не навчитеся читаючи розумні статті, або ставлячи питання на психологічних сайтах. Вам треа зустрітися та добряче попрацювати з психотерапевтом. Найкраще з тим, хто працює в КПТ, екзестенційному аналізі, можливо ТА. Тож не гайте часу та записуйтесь до психотерапевта.
Мудрості Вам!

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Добрий ранок! Чи бачили Ви людей, які червоніють у соціальних ситуаціях? Що Ви про них думаєте? Що відчуваєте до них? Щоб Ви порадили своїй подрузі, якщо б вона звернулась до Вас з такою проблемою? Скажіть ці слова потім до себе. Краще попрацюйте з психологом!

👍 рекоммендовать:

Виберіть психолога для консультування з приводу комплексів меншовартості, рятівника, відмінниці, самозванця тощо


психолог онлайн
цитата:

можливо вважаю себе «нищою» інших. Підскажіть як з цим боротись.

Боротись можна разом з психологом - на психотерапії. Таке порадами не вирішується. Тут глибокі корні - у дитинстві та ставленні до Вас близьких в окремих ситуаціях - треба розглядати більш детально та приватно.
Можете вибрати собі спеціаліста по нашій базі.

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Поради відвідувачів

Ще немає коментарів. Ви можете бути першим, хто запропонує автору якусь пораду.

Щоб прокоментувати, авторизируйтеся або зареєструйтеся!

Наші психологи

Похожие онлайн консультации

16-10-2018 как жить?
Психологічний аналіз творів

Рекомендуємо

Что такое социофобия? Что такое социофобия?

Страх общения осуждения и другие признаки социофобии, а также как отличить нервозность и ситуативную тревогу от социальной фобии. Тест на социофобию.

Комплекс «плохой матери» Комплекс «плохой матери»

Что сделать для того, чтобы мой ребенок соответствовал каким-то там «правильным» параметрам? Я погрязла в комплексе «плохой матери»: это вечное недовольство собой, вытягивания из себя последних ресурсов для создания гениального ребенка...

Дети своих родителей или следствия губительных посланий Дети своих родителей или следствия губительных посланий

Ребёнок получает и наследует ценности, ориентиры, установки, привычки от собственных родителей. Но самое главное он начинает определять себя из тех обратных связей и посланий, которыми окутывают его мать и отец.

Перфекционизм Перфекционизм

Желание сделать всё не просто хорошо, а идеально. Явление, щедро поддерживаемое в современном обществе. Перфекционизм зарождается еще в детстве, когда к ребенку выставляются непомерные требования (ходить только спокойным шагом, получать только высш

qr