У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Як вийти з депресії

Я розумію, що більше не справляють сама! Мені важко! Я не розумію навіщо Я в цьому світі,в мене нічого не виходить,окрім нескінченного рюмсання
Питання від: ; Вік: 29

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
2
Алла Володимирівна Романенко
Ирина Константиновна Зубиашвили
В первую очередь необходим поход к врачу-психиатру и прием назначенных им антидепрессантов.
Далее психотерапия с психологом - для анализа и исправления глубинных причин впадания в подобное состояние: искаженное мировосприятие, деструктивные бессознательные установки, отсутствие самоценности, детские и взрослые психотравмы и т.п.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
2
Алла Володимирівна Романенко
Володимир Анатолійович Тарасенко
Доброго дня.

Це нормально, не справлятись із депресивними тенденціями самотужки. Це неймовірно складно. Тому Вам важливо потурбуватись і допомогти собі, звернувшись до психіатра для визначення діагнозу та до терапевта, для супроводжуючої терапії. З якісною роботою і медикаментозним супроводом з часом Вам стане краще. Головне не відкладайте надовго, тому що чим затяжніші депресивні стани, тим складніше з ними вправлятись і глибша прірва депресії.
Успіху Вам в цьому.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
2
Володимир Анатолійович Тарасенко
Павел Леонидович Басанский
Добрий день.
Як давно у Вас виник такий стан?
Що відбувається у Вашому житті? Можливо, є проблема в близьких стосунках?
У Вас багато накопичилося образ на людей?
Запитань до Вас ще багато. Але спробуйте відповісти на ці запитання.

👍 радити психолога:

Виберіть психолога для консультування з приводу апатії та депресивного стану


психолог онлайн
2
Ирина Константиновна Зубиашвили
Павел Леонидович Басанский
Доброго ранку!
цитата:

ЯК ВИЙТИ З ДЕПРЕСІЇ

Ви будете, напевно, трохи здивовані. Вийти з депресії потрібно і в прямому і переносному сенсі. Виходити буквально ногами, тобто під час тривалих прогулянок на свіжому повітрі, через спалення накопиченого адріналіну і кортизолу ("гормонів" тривоги і стресу).
Основа - це робота зі спеціалістом. Психотерапія і, за необхідності, підтримка ліками(!)
цитата:

Я не розумію навіщо Я в цьому світі

Розкажіть, будь ласка, після яких подій відчули погіршення стану? Що, власне, призвело до втрати сенсу свого життя? В чому Ви розувірились?
цитата:

в мене нічого не виходить

Під час депресії саме таке з людиною і відбувається. Можна сказати, що цей феномен закономірний, але, варто зазначити, що він ТИМЧАСОВИЙ. Спробую уточнити - що саме у Вас не виходить?
Можливо, потрібно розділити за ступенем спроможності справи, потреби, бажання. І завдяки такому підходу спочатку братись за найменш складні.
цитата:

окрім нескінченного рюмсання

Щось або когось Ви своїми сльозами оплакуєте. Ймовірно, себе, втрачені надії, очікування, що не справдились?..


👍 радити психолога:

18-06-2024 11:28:24Доповнення від автора
Чоловік військовий, поки бачилися рідко все начебто було добре, зараз живемо разом і звичайно відношення змінилось. Живу минулими відносинами і все думаю про те,що вже пройшло і мені цього не вистачає,в деяких речах я розумію,що просто доколупуюсь,розумію,що раніше ми і бачилися рідко, а зараз він начебто і поруч, але я не відчуваю того,почуваю себе одинокою з усіма проблемами.
Не виходить нічого, я накручу собі щось в голові, а потім реву і навіть готувати не хочу,раніше в мене були хобі,в'язати,малювати,співати,я раніше була мега позитив,а зараз просто завжди плачу навіть з якогось жарту.
Ви праві,я оплакую свої невиправдані надії. Я думала,що ось якщо ми разом він і залишиться таким як на відстані,добрим чуйним і турботливим. Мені здається,що я не потрібна йому і не важлива. Я йому навіть кажу про те,що мені важко,мені потрібна підтримка,якась турбота,а він на це не реагувати. Як змиритися з цим?


психолог онлайн
1
Ирина Константиновна Зубиашвили
цитата:

Як змиритися з цим?

Можливо, не змиритися, а прийняти реальність, яка зазнала суттєвих змін(!)
Відповідно, щоби це відбулось, потрібно розібратись у Вашому способі бути разом з чоловіком. Тобто у притаманній Вам моделі близькості. Напевно, щось не спрацьовує задля здійснення очікувань. Ймовірно, самі очікування розходяться з динамікою взаємин і змінами в них. Словом, потрібно дещо з'ясувати і дослідити.
Наприклад,
цитата:

поки бачилися рідко все начебто було добре

Про що це свідчить? Можливо, про схильність до самозаспокоєння і небажання бачити усю повноту картини відносин?
цитата:

зараз живемо разом і звичайно відношення змінилось

В кожній людині постійно щось змінюється. Тому варото підтримувати діалог, помічати важливе, ділитись. От Ви в чоловіка питали, що він відчуває? Чого йому, можливо, бракує? Чого він очікує і хотів би отримувати від Вас?
цитата:

Живу минулими відносинами і все думаю про те,що вже пройшло і мені цього не вистачає,

Жити минулим, означає, застрягнути в ньому і не приймати теперішнє, бо воно не влаштовує. Отже, спробуйте хоча б для початку тут на форумі визначити і сформулювати, що б Ви хотіли відчувати зараз? Як це може бути реалізоване? Яким чином? Що можете зробити сама, а що може Вам дати чоловік?
Я розумію, що це не так просто, водночас потрібно доходити до конкретики, до простих речей, як от обійми, слова вдячності, спільні прогулянки, взаємна цікавість до емоцій і справ кожного і тому подібне.
цитата:

Не виходить нічого, я накручу собі щось в голові

З цим теж варто розбиратись - обережно і поступово. Які думки продукує мозок? Про що вони? Про які страхи? і так далі?
Дивитись, які з цих думок мають під собою основу чи докази. Відсіювати порожні і навіяні дитячими страхами (з цим краще розбиратись разом з психологом).
цитата:

раніше в мене були хобі,в'язати,малювати,співати

Зрозуміло, добре, коли є натхнення. Натомість не годиться на нього очікувати, його варто СТВОРЮВАТИ самій(!) Спочатку механістично, допомагаючи собі відірватись від поганих думок, а потім поступово сили і бажання приростатимуть мимоволі. Переконався в цьому на власному досвіді.
цитата:

Мені здається,що я не потрібна йому і не важлива.

Я не знаю, що у Вашого чоловіка на душі і в серці. Мабуть, і Ви не знаєте. Не виключаю, що і він сам достеменно не може пояснити, що з ним. Тому потрібно не втрачати надію, жити далі, намагаючись усвідомлювати існуючу реальність. І шукати прийнятні способи її покращити.
Поміркуйте, можливо, варто узяти кілька консультацій психолога - або Вам особисто, або разом з чоловіком у психолога, що працює з парами.
Крім того, мусите знати, що коливання і навіть кризи трапляються у житті кожної пари. Проходячи крізь них, люблячі партнери стають тільки ближче одне одному.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Володимир Анатолійович Тарасенко
Ну, ось тепер проблема прояснилася. Ви переживаєте через емоційну холодність чоловіка.
Я розумію Ваші переживання, але Ваша історія приватна, і в ній потрібно розбиратися, окремо і не «на людях».
З проявом згаданої Вами емоційної холодності в тому чи іншому вигляді стикаються багато і багато сімейних пар на різних етапах спільного життя.
Причини можуть бути дуже різні.
Вас, звісно, ​​лякає думка, що чоловік Вас уже не любить. Не робіть поспішних висновків
Іноді висловлювати свої почуття людині заважає психологічна травма, через яку знижується здатність до емоційного реагування.
У кожному конкретному випадку причини емоційної холодності людини має визначати лише фахівець.
Емоційна холодність чоловіка – не вирок коханню у шлюбі.
Змінити дорослу людину неможливо. Але можна змінити себе — своє ставлення до людини, знання, поведінку, погляд на проблему.
І тоді ці зміни дивним чином допоможуть змінитись і емоційно холодному чоловікові. Адже сім'я – це система. А зміни в одній із її частин ведуть до зміни всієї системи загалом.

Відредаговано автором 18-06-2024 13:34:49


👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Володимир Анатолійович Тарасенко
Отношения НЕ могут быть причиной постановки вопроса:
цитата:

Я не розумію навіщо Я в цьому світі,в мене нічого не виходить

Если такой вопрос возникает, то это про психологическую ЗАВИСИМОСТЬ от другого. Потому что независимо от отношений предназначение в мире - это тема для ЛИЧНОГО ответа, на который человек способен САМ. Если же не способен, то это про личностную незрелость - нужен муж-ПАПА, который подтвердит важность и нужность.
Об этой инфантильности и незрелости говорит и данная фраза:
цитата:

я оплакую свої невиправдані надії

Фантазии-ожидания-надежды - это из области детства. Взрослый человек имеет дело с реальностью и проверяет все на практике. Если что-то из ожидаемого НЕ происходит - выясняет с партнером ПОЧЕМУ так? И это все БЕЗ истерик, претензий и манипуляций, а путем прояснения чувств - своих и мужа.
Если самостоятельно это сделать не получается, обращаются к психологу индивидуально или вместе с мужем - на семейную консультацию.

👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів

Рекомендуємо

Честно о депрессии. Как себе помочь Честно о депрессии. Как себе помочь

Я знаю, что такое депрессия, так как сталкиваюсь с этим в своей работе практически каждую неделю. Я знаю, что такое депрессия, потому что 10 лет назад я сама столкнулась с реактивной депрессией, и прошла медикаментозное лечение и психотерапию.

Тест на депрессию – шкала Занга Тест на депрессию – шкала Занга

Шкала Занга является мощным инструментом для предварительной оценки глубины депрессивного состояния.

Депресія - погляд 2023 Депресія - погляд 2023

За даними з різних джерел, депресію сьогодні виявляють лише у 50% клієнтів, які звернулися на консультацію до психолога, психотерапевта. Депресію людина не обирає. Не можна сказати, що хтось слабкий, не зміг впоратися зі стресом і тому зайшов у депр

Обесцененный человек Обесцененный человек

Люди, которым в детстве много и часто приходилось сталкиваться с обесцениванием со стороны своих родителей, во взрослой жизни вынужденно попадают в ситуации, где их ценность, как партнеров, специалистов, как людей, с равными другим правами ...

Постійно поганий настрій-норма чи депресія? Постійно поганий настрій-норма чи депресія?

Депресія небезпечна тим, що настає поступово і непомітно для людини, є прогресуючим захворюванням і швидко переходить у хронічний стан. В нормі настрій у людини зі здоровою психікою коливається в широких межах – від радості і захоплення до смутку, печалі і розпачу...

Депресія. Ознаки та як допомогти близькій людині з ознаками депресії Депресія. Ознаки та як допомогти близькій людині з ознаками депресії

Депресія - це не просто сумний настрій і аж ніяк не лінь. Це боротьба із щоденними завданнями, які можуть викликати відчуття безсилля, безпорадності і самотності.

qr